[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez jalkavaki w 26 Mar 2011, 23:28

To normalne, czy jakiegoś buga załapałem, że Wareg oddaje mi tylko artefakty, leki i jakieś pierdoły, a przywłaszcza sobie broń, kombinezon i amunicję?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Piterxd w 26 Mar 2011, 23:44

To chyba nie jest bug, bo ja też tak miałem i musiałem jeszcze raz przechodzić te próby. Zostaw rzeczy obok dziada, zanim poprosi o oddanie dobytku :P
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Postprzez Pesym80 w 27 Mar 2011, 00:13

Co do zniknięcia przedmiotów to tak ma być, to jedno z czterech "okradzeń" postaci w grze. Jak położysz ekwipunek obok niego to Ci go pozbiera. :)

Gdzie szukać pendrivów jest pokazane w pierwszym poście z opisem przejścia głównego wątku, są filmiki.
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez Krol1979 w 27 Mar 2011, 07:57

Pesym80 napisał(a):Co do zniknięcia przedmiotów to tak ma być, to jedno z czterech "okradzeń" postaci w grze. Jak położysz ekwipunek obok niego to Ci go pozbiera. :)

Gdzie szukać pendrivów jest pokazane w pierwszym poście z opisem przejścia głównego wątku, są filmiki.

niestety filmik z znalezieniem pendrivów został usunięty a ja dalej nie mogę ich znaleść . Latam między tymi budynkami i nic
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez Pesym80 w 27 Mar 2011, 11:14

No faktycznie, filmiku nie ma, szkoda. Spróbuję opisać gdzie one są:

Po pierwsze wszystkie leżą w tym samym rejonie więc nie musisz oblatywać całej mapy. :) Jak już przeskoczysz przez płot to idziesz w kierunku zabudowań baru. jak chwilę między nimi pobiegasz to musisz znaleźć wybebeszony kontener na śmieci, wiesz taki jak na bagnie w Agropromie. Tam będzie pierwszy plecak z pendrivem. Już z tego miejsca będzie widać placyk z metalowymi, chyba pomarańczowymi, trzem kontenerami. Tylko jeden jest otwarty i w środku ma drugi plecak z pendrivem. No i ostatni, tego najtrudniej zobaczyć bo leży w trawie. Na tym samym placyku jest taka leżąca na boku płyta z podpórkami i drabinką (jak przy wejściu do X-18), plecak jest za nią, między podpórkami. Musisz blisko podejść żeby go zobaczyć. No mam nadzieję że to wystarczy. Powodzenia.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez Cromm Cruac w 27 Mar 2011, 11:45

Dla zilustrowania: tu, tu i tu
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krol1979, mirek22.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:27
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Krol1979 w 27 Mar 2011, 12:00

Pesym80 napisał(a):No faktycznie, filmiku nie ma, szkoda. Spróbuję opisać gdzie one są:

Po pierwsze wszystkie leżą w tym samym rejonie więc nie musisz oblatywać całej mapy. :) Jak już przeskoczysz przez płot to idziesz w kierunku zabudowań baru. jak chwilę między nimi pobiegasz to musisz znaleźć wybebeszony kontener na śmieci, wiesz taki jak na bagnie w Agropromie. Tam będzie pierwszy plecak z pendrivem. Już z tego miejsca będzie widać placyk z metalowymi, chyba pomarańczowymi, trzem kontenerami. Tylko jeden jest otwarty i w środku ma drugi plecak z pendrivem. No i ostatni, tego najtrudniej zobaczyć bo leży w trawie. Na tym samym placyku jest taka leżąca na boku płyta z podpórkami i drabinką (jak przy wejściu do X-18), plecak jest za nią, między podpórkami. Musisz blisko podejść żeby go zobaczyć. No mam nadzieję że to wystarczy. Powodzenia.

dzieki stary pomogłeś(niewiem jak się dodaje KOZAKA ale u mnie maszich 10)
Krol1979
Stalker

Postprzez stahu3 w 27 Mar 2011, 12:20

witam mam problem z wczytaniem save na początku gry zabijają mnie te snorki i potem już nie mogę wczytać save muszę zaczynać grę od początku zapisywałem tak jak napisaliście proszę o pomoc

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...czarnobyla pl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil

tak na marginesie dlaczego 2 pierwsze party z 8 są uszkodzone te z 1 strony jak wrzucam w jdownloader to pisze że linki sprawne ale jak zaczyna je pobierać to 2 pierwsze ściągają się ale mają pare kilobajtów

Uwagi moderatora:

logi w CODE
Image sorki za błędy jestem dyslektykiem
Awatar użytkownika
stahu3
Kot

Dołączenie: 22 Lut 2011, 17:27
Ostatnio był: 01 Wrz 2012, 17:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -1

Postprzez chmiel25 w 27 Mar 2011, 12:44

cze wam all mam taka wielka prosbe cz ktos znalazl wszytkie amulety jak tak to niech ktos podpowie gdzie i jak znalesc (ilustracje poprosze) bede bardzo wdzieczny i stawiam kozaki hehehhe :E :wódka:

Uwagi moderatora:

Przecinki i kropki nie gryzą, warn
Awatar użytkownika
chmiel25
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2009, 13:21
Ostatnio był: 10 Sie 2011, 18:21
Miejscowość: Whitestok
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Pesym80 w 27 Mar 2011, 14:12

Chmiel25 - czytałeś podpowiedzi z pierwszego postu, jak znaleźć amulety? Dosyć jasno jest tam podane. Nie uzbierasz wszystkich amuletów tak sobie, od razu spacerkiem. Niektóre pojawią się dopiero jak pchniesz fabułę do przodu, inne są na lokacjach do których można się dosyć późno dostać. Jak Ci któregoś brakuje mimo że jesteś już daleko w modzie, to powiedz mi którego, (w 1 poście są ponumerowane) to Ci napiszę dokładnie gdzie go szukać.
P.S. Cały amulet jest wypasiony. :D

Krol1979 - kozaki stawia się klikając na "postaw" pod awatarem użytkownika. :) Pomogłem? :D

Za ten post Pesym80 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive chmiel25, Krol1979.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez Cromm Cruac w 27 Mar 2011, 14:24

chmiel25 napisał(a):cze wam all mam taka wielka prosbe cz ktos znalazl wszytkie amulety jak tak to niech ktos podpowie gdzie i jak znalesc (ilustracje poprosze) bede bardzo wdzieczny i stawiam kozaki hehehhe :E :wódka:

przeCzyTajsobiEdokladnie!!!pierWszY :wódka: posTalBouzyjwySzuKiwaRki
I zacznij wreszcie pisać po polsku.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:27
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Krol1979 w 27 Mar 2011, 15:49

Pesym80 napisał(a):Chmiel25 - czytałeś podpowiedzi z pierwszego postu, jak znaleźć amulety? Dosyć jasno jest tam podane. Nie uzbierasz wszystkich amuletów tak sobie, od razu spacerkiem. Niektóre pojawią się dopiero jak pchniesz fabułę do przodu, inne są na lokacjach do których można się dosyć późno dostać. Jak Ci któregoś brakuje mimo że jesteś już daleko w modzie, to powiedz mi którego, (w 1 poście są ponumerowane) to Ci napiszę dokładnie gdzie go szukać.
P.S. Cały amulet jest wypasiony. :D

Krol1979 - kozaki stawia się klikając na "postaw" pod awatarem użytkownika. :) Pomogłem? :D

tak pomogłeś postawiłbym ci ostatnio ale nie wiem nie miałeś tego napisu pod avatarem "POSTAW", ale już wszystko ok. dzięki jeszcze raz
---------------
Gdzie znajdę Kła Hrabia mi go kazał znaleść .

Uwagi moderatora:

double post
Krol1979
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość