[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez -Domin- w 25 Lut 2012, 04:09

Witam. Gram w tego moda od wczoraj - jest super. Tylko mam pewien problem - wyloty na pulpit. Mialem juz tak raz, na poczatku gry gdzie szwedalem sie w sarkofagu zaraz po przyjeciu 1 zadania z burerami... 2-3 razy mnie wyrzucilo na pulpit bez zadnego info ani loga, po prostu jakbym sam zamknal gre. lecz przeszlo, jak zabilem burery. teraz jestem w sektorze czernobyl-1 gdzie walcze z wojskowymi - 1 mi sie gdzies zawieruszyl, ale niewazne. chodzi o to ze kilka sekund po wczytaniu save wywala mnie na pulpit. probowalem wczesniejszy - to samo. polaze od 10 sekund do 2min po czarnobylu i mam wylot na pulpit. nie moge sie dostac nawet do prypeci... wersje mam 1.0004 patchowana z 1.0000 poniewaz gre mam orginalna ktora kupilem bodajze w maju 2007... licze na jakas pomoc, bo mod jest swietny + swietne spolszczenie :(
Pamiętaj, że walcząc z wrogami stajesz się jednym z nich. Gdy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy w Ciebie.
-Domin-
Kot

Dołączenie: 15 Kwi 2011, 15:23
Ostatnio był: 25 Lut 2012, 05:01
Miejscowość: Radomsko
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez sassin w 28 Lut 2012, 00:36

Z tym nic nie zrobisz, też na początku gry miałem wyloty, ale po wyjściu z Prypeci wszystko ustało. Potem miałem trochę jeszcze w Dolinie Mroku. Częste sejwy to jedyne wyjście. I sejwuj na dużej ilości sejwów, jak Ci się zwali z pięć sejwó3 to sobie wczytasz jeszcze starsze. Lepiej się cofnąć trochę niż zacząć od nowa xD

Ja za to mam dziwny problem. Spotkałem się ze Sztukmistrzem i
:

kazał mi zabić Doktora. Idę do Doktora i ten powinien mi dać specjalną broń na Mervina/Sztukmistrza. Problemem jest to, że nie mam żadnej opcji dialogowej w związku z tym. Mam tylko możliwość wzięcia przedostatniej misji w grze: z Adulinem i pójście do Sarkofagu by skończyć grę. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Może wystarczy sprawić, by delikwent stał się śmiertelny? Grzebałem trochę w plikach i znalazłem pliki Mervina, jaką linijkę tekstu i w którym ltx-ie muszę zmienić by stał się śmiertelny?
"Mimo drutów, wież i strażnic
Tam chcemy dotrzeć,
gdzie nam dotrzeć zabroniono"

Image
Awatar użytkownika
sassin
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2011, 21:02
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 13:18
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez vandr w 28 Lut 2012, 07:44

sassin napisał(a): niż zacząć od nowa xD

E tam, ja właśnie zacząłem grę po raz jedenasty i nadal mam taką samą frajdę jak na początku Image
Co do Twojego błędu- spróbuj sposób, który sam opisałeś- może pomógłby autosave lub save przed Prypecią?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Krzysu_Pl w 28 Lut 2012, 20:14

Może mi ktoś wskazać, który plik (i linijka) odpowiada za przedmioty dostawane od Mervina (na początku gry)?
Będe wdzięczny (i brzęczący).
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 00:51
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez vandr w 28 Lut 2012, 22:04

A ja mam pytanie, dlaczego w artefacts.ltx nie mogę znaleźć wartości odpowiedzialnych za takie artefakty jak Elektryczny Jeżozwierz, itd? Artefakty te mają swój polski opis, więc wpisałem w szukajce w artefacts.ltx "jeżozwierz" lecz nic nie otrzymałem. Chcę dla niektórych artefaktów pousuwać zwiększanie wytrzymałości.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Gizbarus w 28 Lut 2012, 22:37

Vandr, te arty są z AMK, więc może poszukaj oddzielnych plików?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez cyha77 w 03 Mar 2012, 03:21

Witam
Ja dopiero zacząłem grać w tego moda,jest trudny ale to dobrze,lubię takie gry,ogólnie dla mnie cała seria stalkera jest wyśmienita.
Natomiast mam takie pytanie,jestem w barze ,ale nigdzie nie mogę znaleźć hrabiego,powinien być tam gdzie arena ale głąba tam nie ma,wcześniej ten sam problem miałem z Kutwą ,po odbiciu bariery Kutwa nie szedł na swoje miejsce,szukałem go wszędzie a on stoi sobie ochoczo na warcie przy wejściu do swieżo odbitej z rąk wojskowych placówki.I za nic nie chce pójść tam gdzie powinien być.
Kolejna sprawa to poszukiwania kuriera,zlecone przez barmana,ide do dolinki mrocznej tłukę bandytów,przy jednym znajduję kawałek mapy siemienieckiego,schodzę na dół uwalniam kuriera a ta menda nie chce ze mną rozmawiać .
I jeszcze jedna rzecz ,kiedy oddaję kniaziowi worek z maryśkśą on też już nie chce ze mną rozmawiać,a wiem że powinien-ochrona krzyza.
Taka rzecz dzieje mi się już po raz drugi,ponieważ wcześniej miałem podobne sytuacje wczytałem sobie modzika od momentu przejścia na atp do Zachara,z tym że wcześniej hrabia był na swoim miejscu,zrobiłem mu dwa zadanie a później kazał mi czekać aż pojawi się cezar i dalej nie chciał gadać. więc pomyślałem sobie że wcześniej musiałem coś przegapić i cofnąłem się na atp,bo do tego momentu wszystkie dialogi i zadania odbywały się poprawnie.
A po wczytaniu save z lokacji atp hrabia znikł. i nadal dzieje się to samo.
cyha77
Kot

Dołączenie: 16 Wrz 2010, 16:33
Ostatnio był: 13 Cze 2012, 20:09
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez vandr w 03 Mar 2012, 08:57

Dziwna sprawa jak chodzi o Hrabiego...próbowałeś wczytać save'a przed wejściem do Baru? Albo autosave z Baru?

Na swoje miejsce przy Barierze nie stawia się Kutwa, ale CZAPA. To na niego musisz poczekać, ewentualnie pogonić(dolecieć do mostu w bazie Wolności). Ewentualnie wczytanie save'a, bo również miałem taki problem i w ten sposób go rozwiązałem.

Zadanie na ochronę Krzyża pojawi się później, w miarę postępowania głównej fabuły.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez SaURoN w 03 Mar 2012, 10:23

Mam pytanie.Czy jest wersja tego moda do 1.0006.Za pomoc dzięki :D
Image
Image
Awatar użytkownika
SaURoN
Kot

Dołączenie: 11 Cze 2011, 19:32
Ostatnio był: 16 Lut 2013, 20:39
Frakcja: Monolit
Kozaki: -6

Postprzez Salciarz w 03 Mar 2012, 10:37

O.o zbierasz minusy czy jak?? Na pierwszej stronie jest jasno napisane, że 1.0(...)04
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

Postprzez vandr w 03 Mar 2012, 11:24

Niech mi ktoś powie, gdzie się reguluje ilość mutantów spawnowanych na danej lokacji- wszedłem na Kordon i mam 5 pseudogigantów i chyba 20 psów w promieniu kilkudziesięciu metrów :facepalm:
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez cyha77 w 03 Mar 2012, 12:17

Ja źle napisałem,Czapa już przylazł na swoje miejsce przy barierze,zadanie jest zaliczone ale Kutwa nie idzie do swojej pakamery tylko stoi na straży przy wejściu do bazy,i tego strażnika przy zbrojowni po drugiej stronie pakamery Kutwy też nie ma,na pewno ich nie ubili bo ja najpierw sam wystrzelałem wszystkich josków wojskowych a dopiero później poszedłem do łukasza.
A jeśli chodzi o hrabiego ,to zmieniałem lokację,i trutnia dalej nie ma,a nie chce mi się znowu wczytywać od atp z powrotem ,ale chyba nie będzie wyjścia
cyha77
Kot

Dołączenie: 16 Wrz 2010, 16:33
Ostatnio był: 13 Cze 2012, 20:09

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości