[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez tom3kb w 01 Lis 2015, 17:32

@up
Pitolisz ja tam nie widziałem żeby ktoś wychwalał pod niebiosa takie rzeczy.
A jeśli nawet nam się może to nie podobać, a ktoś może lubić jak ma kilkadziesiąt zombie na plecach po otwarciu plecaka ;)
Dla mnie to są chamskie zagrywki i pójście na łatwiznę przy robieniu questa ale tak na prawdę po kilkudziesięciu dniach grania w OP 2 to taki naprawdę chory spawn wrogów czy mutantów miałem może w paru questach. Chyba, że im dalej w las tym gorzej. :)
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 17:43
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 94

Reklamy Google

Postprzez bober w 01 Lis 2015, 17:40

Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Postprzez Ranger801 w 01 Lis 2015, 17:43

:arrowu:
Czyli na pewno zostanę przy zupie :caleb:
tom3kb napisał(a):@up
Pitolisz ja tam nie widziałem żeby ktoś wychwalał pod niebiosa takie rzeczy.

Wychwalać może nie, ale Junks i smok69 bronią tego moda jak jest widać w poprzednich postach.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez smok61 w 01 Lis 2015, 17:54

Nie bronię OP-2, piszę jak jest. Mnie też wiele rzeczy się w nim nie podoba, ale nie można krytykować całego moda.
Solianka była krytykowana za wyloty, tu ich nie ma. Spawn, to kwestia gustu, jednym się podoba, innym nie.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez Ranger801 w 01 Lis 2015, 18:00

Może i masz rację. Tak sobie teraz myślę że może by tego moda rozpakować i zrobić patcha "antyspawnzdupowego", tylko trzeba by było mieć listę wszystkich takich sytuacji i unpacker. :/
Ranger801
Łowca

Postprzez tom3kb w 01 Lis 2015, 18:08

Przy takiej liczbie questów to się pochlastasz zanim znajdziesz te ze zdupionym spawnem.
Ale chociaż trochę pomogę ;) - quest na brzytwę Wilka. :)
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 17:43
Frakcja: Wolność

Postprzez Ranger801 w 01 Lis 2015, 18:11

Dlatego każdy kto gra i nie boli go od tego dupa, mógłby napisać kiedy i przy jakim queście zdarzają się takie sytuacje. Zrobiłby się pewien zbiór.
Ranger801
Łowca

Postprzez smok61 w 01 Lis 2015, 18:27

W mojej rozgrywce taką sytuację miałem raz, właśnie przy queście na brzytwę Wilka, ale jest ich więcej.
Z patchem "antyspawnzdupnym" pewnie łatwo nie będzie.
Dużo łatwiej jest zainstalować spawner, i "zrobić" sobie kilka granatów.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Postprzez Ranger801 w 01 Lis 2015, 19:24

Zombi to już nie problem :caleb:
Zdjęcie wrzucam w załącznik bo chyba coś jest nie tak z forumowym hostingiem:

Edit: pijawki już też nie

Edit 2:
Na posterunku wojskowych spawnują się chyba też postacie questowe :facepalm: . Faktycznie chyba nie ma co się babrać z tym modem bo jeszcze usunę za dużo i coś się spieprzy w fabule. :|
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ranger801
Łowca

Postprzez Mito w 02 Lis 2015, 04:43

No dobra, po pierwsze - jak do jasnej cholery można nie dać człowiekowi noża na początku gry, a jak już to najpierw każąc mu tym nożem zabić pijawkę... :/ Bo tak szczerze powiedziawszy to o wiele łatwiej mi się walczyło nożem z trzema pijawkami w Misery niż z jedną tu. No tak szczerze to gdyby nie fart, to bym bydlęcia nie ubił.
Dwa, już udało mi się tę Gwiazdę oddać sidorowi, restart gry pomógł.
Trzy, Radeon HD 5770 & Phenom X4 9500 (2.2GHz) & 4GB RAM & tyleż samo pliku wymiany. Ale w sumie nie wiem, jakie to ma znaczenie, skoro przy koaligacji w Menedżerze Zadań ustawionej na wszystkie rdzenie lub tylko jeden ten jeden jest użyty i to w 100%, przy ustawieniu na 2 rdzenie jeden jest użyty w ok. 70%, a drugi w ok. 40%. Z GPU jest też dość ciekawie, bo zwykle użycie oscyluje w ok. 20%, ale czasem podbija do stu na jakąś minutę lub dwie. Obserwowałem monitoringiem z MSI Afterburner. FPSy w Kordonie oscylują w okolicach 15.
O ile jeszcze mogę zrozumieć tę całą akcję w Pieczarze ze względu na cały ekwipunek gracza, to jednak podejście do kłesta z brzytwą Wilka zajęło mi dość długo. Bo no wybaczcie, ale te paranormalne pijawki wybuchające anomaliami w Pieczarze były już ekstremalnie groźne, a co tu dopiero mówić o etapie, w którym biega się z kałaszkiem z jednym magazynkiem, obrzynem z garścią nabojów i półautomatem ze stu pięćdziesięcioma pestkami. Ja tam zwyczajnie przyciągnąłem ich uwagę i pobiegłem do miejscówki, z której wyganiało się bandytów, wspiąłem się po drabinie, wskoczyłem na dach niższego budyneczku i stamtąd prułem w te sześć bydląt. Wystrzelałem się z prawie całej amunicji, ale się udało.
A jeśli chodzi o zombie... :E nie wiem, jaki chory po*eb coś takiego wymodził, ale chyba bym mu wygarnął czymś w łeb. Nie dość, że cały legion, to jeszcze połowa nieśmiertelna, a od drugiej połowy można zemrzeć na radioaktywność. No i jeszcze to, że zabijają opancerzonego Naznaczonego jednym machnięciem łapy. No i jeszcze sprawa tego, że młotek ze schowka to jedyna skuteczna przeciw nim broń. Nie narzekałbym, gdyby można było chociaż do nich podejść bez umierania na napromieniowanie.
A tak to zawlokłem ich za sobą do wioski kotów, po czym gdy stalkerzy walczyli z tą zarazą, to ja podchodziłem od tylu i waliłem młotkiem po tych łysych glacach :caleb:

A co do zadań pobocznych... Przynajmniej będzie co robić w Zonie.

A tłumacza bym powiesił za odwłok za tę niesamowitą ilość wielokropków napstrzonych w tekście. Normalnie jak mucha po ciepłym monitorze. Już dwa razy się leczyłem na raka oczu przez te kropki. Normalnie za karę zmusiłbym go do przeczytanie tego, co napisał. Serio.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Ardas w 02 Lis 2015, 05:22

Czy ktoś mógłby mi w skrócie napisać, jaka jest fabuła tego moda oraz czy warto w to grać? Wybaczcie, poczytałem kilka stron i nie mam siły na to, aby przeczytać kolejne kilkadziesiąt. Chciałbym usłyszeć konstruktywną opinie, a nie wylewanie łez, o ile można prosić.
Ardas

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez smok61 w 02 Lis 2015, 08:15

@Ardas, przypominam, że w ostatnich postach mowa jest o modzie OP-2. Moda tego nie ma na tym forum, więc jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, to poszukaj na innym forum.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości