Fabułę w skrócie będzie trudno skrócić.
Mamy normalną fabułę ze stalkera ale oprócz tego jest kilkanaście dużych linii fabularnych, parę mniejszych i masa innych luźnych questów.
Wszystkie linie idziesz równocześnie. Żeby chociaż trochę zobaczyć o co chodzi zajrzyj do poradników choćby do czystej solianki albo do OP 2. Znajdziesz u konkurencji bo tutaj raczej nie.
Jeśli lubisz mody fabularne z masą questów powinien ci się spodobć. Zabawa na masę czasu.
Główne rzeczy, które mogą wkurzać, w sumie opisane na ostatnich stronach:
Questy (nieobowiązkowe) zbierackie typu przynieś 10 karabinów, 1000 naboi i wiaderko granatów. Dam ci dobry artefakt.

Questy z szukaniem schowków (linia fabularna), można się nakląć próbując je znaleźć i się do nich dostać.
Głupi spawn mutantów/ludzi, w niektórych zadaniach. Bardzo duże ilości w niedużej odległości od gracza.
Niektórzy narzekają na poziom trudności, szybkie zgony. Ale nie jest źle jeśli nie gra się metodą na Rambo.
@Mito
Te nieśmiertelne zombie (takie "wodne/przezroczyste"

) szybciutko giną od granatów. Ja na początku myślałem, że mi się zbugowały i, że są nieśmiertelne. Waliłem do nich i walíłem i zero efektu.
To, że niektóre są napromieniowane mi się podobało. Na początku wiadomo problem. Mamy słaby pancerz itd ale jak nazbieramy trochę artów anty radiacyjnych mamy po problemie.
Co do noża to faktycznie też się zastanawiałem gdzie kupić na początku ale w sumie dostajemy go praktycznie zaraz na starcie w tym queście na pijawkę, którego jeszcze nie zrobiłem

ale nóż mi się przydał.