[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez tom3kb w 02 Lis 2015, 08:47

Fabułę w skrócie będzie trudno skrócić.
Mamy normalną fabułę ze stalkera ale oprócz tego jest kilkanaście dużych linii fabularnych, parę mniejszych i masa innych luźnych questów.
Wszystkie linie idziesz równocześnie. Żeby chociaż trochę zobaczyć o co chodzi zajrzyj do poradników choćby do czystej solianki albo do OP 2. Znajdziesz u konkurencji bo tutaj raczej nie.
Jeśli lubisz mody fabularne z masą questów powinien ci się spodobć. Zabawa na masę czasu.

Główne rzeczy, które mogą wkurzać, w sumie opisane na ostatnich stronach:
Questy (nieobowiązkowe) zbierackie typu przynieś 10 karabinów, 1000 naboi i wiaderko granatów. Dam ci dobry artefakt. ;)
Questy z szukaniem schowków (linia fabularna), można się nakląć próbując je znaleźć i się do nich dostać.
Głupi spawn mutantów/ludzi, w niektórych zadaniach. Bardzo duże ilości w niedużej odległości od gracza.
Niektórzy narzekają na poziom trudności, szybkie zgony. Ale nie jest źle jeśli nie gra się metodą na Rambo.

@Mito
Te nieśmiertelne zombie (takie "wodne/przezroczyste" ;) ) szybciutko giną od granatów. Ja na początku myślałem, że mi się zbugowały i, że są nieśmiertelne. Waliłem do nich i walíłem i zero efektu.
To, że niektóre są napromieniowane mi się podobało. Na początku wiadomo problem. Mamy słaby pancerz itd ale jak nazbieramy trochę artów anty radiacyjnych mamy po problemie.
Co do noża to faktycznie też się zastanawiałem gdzie kupić na początku ale w sumie dostajemy go praktycznie zaraz na starcie w tym queście na pijawkę, którego jeszcze nie zrobiłem ;) ale nóż mi się przydał.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 17:43
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 94

Reklamy Google

Postprzez smok61 w 02 Lis 2015, 09:40

@tom3kb, zabicie tej pijawki nożem nie jest łatwe. Jeżeli nie uda się za pierwszym razem z zaskoczenia, to praktycznie nie mamy szans. Można jednak wskoczyć np. na samochód i osłabić ją ze śrutówki, a potem zeskoczyć i dobić nożem. Mnie tak się udało za którymś razem.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 75

Postprzez tom3kb w 02 Lis 2015, 10:48

Widziałem gdzieś filmik jak ktoś się do niej ładnie zakradł. Podejrzewam, że już tego questa nie zaliczę, tyle się działo w tamtej okolicy ;) Chociaż nie mam tego questa w niezaliczonych to może sobie gdzieś biega w okolicy. W sumie zależało mi tylko na darmowym nożu do patroszenia zwierząt.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Postprzez bober w 02 Lis 2015, 14:50

Questy (nieobowiązkowe) zbierackie typu przynieś 10 karabinów, 1000 naboi i wiaderko granatów. Dam ci dobry artefakt. ;)
Jedna z linii questowych wymusza "zbieractwo"- questy związane z "tajemniczymi chipami"- bo tylko w ten sposób uzbieramy itemy.

Głupi spawn mutantów/ludzi, w niektórych zadaniach. Bardzo duże ilości w niedużej odległości od gracza.
Biorąc pod uwage to że ten mod jest zdrowo oskryptowany to zdarzyć sie może - mnie się zdarzyło kilka razy - że po wczytaniu quicksejwa mod zrespił mi npc ków za moiomi plecami - np : w wąskim przejściu w podziemiach Agro ( nawet fajnie- kurna - to wyglądało gdy nagle z sufitu spadło trzech żołnierzy - jeden przede mną, a dwóch za moimi plecami). Bez względu co zrobisz - jestes "zdymisjonowany".

Questy z szukaniem schowków (linia fabularna), można się nakląć próbując je znaleźć i się do nich dostać.
I tutaj zbawieniem są poradniki na YT. Bez nich -przypuszczam -nie znalazłbym większości z nich . Vide quest z imieniem Kotobehemota.Fantazja twórców nieraz mnie zadziwiała - a jeszcze pewnikiem zadziwi z kilka razy.
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Postprzez tom3kb w 02 Lis 2015, 16:25

Ja na razie od Kotobehemota dostałem pierwszą misję znajdź mój schowek w Dziczy za rozwalonymi stalowymi wrotami/drzwiami ;) oglądałem chyba każde ze wszystkich stron i jeszcze nie zauważyłem :)
Jak będę w Dziczy to znowu popróbuję.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Postprzez bober w 02 Lis 2015, 17:31

tom3kb napisał(a):Ja na razie od Kotobehemota dostałem pierwszą misję znajdź mój schowek w Dziczy za rozwalonymi stalowymi wrotami/drzwiami ;) oglądałem chyba każde ze wszystkich stron i jeszcze nie zauważyłem :)
Jak będę w Dziczy to znowu popróbuję.

Cobyś się nie meczył:https://www.youtube.com/watch?v=V7jyPbX_8mk
BTW: tak wygląda większość tych "ciekawszych" schowków.
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Postprzez Mito w 02 Lis 2015, 17:45

Ja tam tę pijawkę znalazłem tuż przy przystanku. W kombinezonie, co go dostałżem od Sidora za Gwiazdę Wieczorną poszedłem z nią "na czołówkę" :E
Tuż przed samym zetknięciem z pijawką pchnięcie, a potem jak mnie biła to w miarę możliwości ją ciachnąłem... Za którymś razem się udało :E

Edit: Swoją drogą ciekawe, dokąd wywiało Biesa po tej całej akcji z bandytami. Mam mu dostarczyć skrzynię z amunicją, a nie mogę go znaleźć :/
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez smok61 w 03 Lis 2015, 09:25

Bies jest w Dolinie Mroku, obok bazy bandytów. Mówi, że tam idzie dając zadanie na kombinezon.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez tom3kb w 03 Lis 2015, 09:51

Przy tym ognisku to w ogóle jest zlot postaci questowych: Bies, Sieryj, Messer i Kret. Tak jakby "zrobiliśmy swoje w tym modzie, teraz sobie odpoczywamy przy ognisku" :)
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Postprzez Ranger801 w 03 Lis 2015, 16:01

Wróciłem do tego moda ze względu na problemy z Stalker Soup. Przeszedłem posterunek wojskowych (co prawda nie zniszczyłem BTR-ów bo nie mam czym ale to tylko kwestia czasu). Dołączam screena :
:

Image

Za ten post Ranger801 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia, Route.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez Ardas w 03 Lis 2015, 23:40

Dziękuje za odpowiedzi. W każdym razie narodziło się sporo pytań, ale wiem, jak je rozwiązać.
Ardas

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Mito w 05 Lis 2015, 02:00

Noższ kurde, jak dostałem zadanie polegające na znalezieniu schowka Kuzniecowa, tak wciąż nie mogę go nigdzie wypatrzeć. Dziennik podpowiada "Parowóz na Kordonie". Parowóz. Hm. Ktoś coś?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości