[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez STALKER w 10 Paź 2010, 22:21

Kur... Psi-zamek nie zadziałał na lewej skrzynce w zbrojowni Wolności - znalazłem część sprzętu u jednego ze stalkerów, a psi-zamek był pierwszą rzeczą włożoną do skrtyki :/ Na szczęście udało mi się odzyskać straty, bo biedak wszedł na minę i nieźle się rozerwał ;)
STALKER
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2009, 23:03
Ostatnio był: 18 Maj 2014, 12:23
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 10 Paź 2010, 22:37

Wiecie panowie gdzie znajde skrzynke z narzędziami dla piekarza? Nałaziłem się i nie ma....
STALKER: mi właśnie obrobili skrytke w magazynie Wolności....
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Pathetic_Ripper w 10 Paź 2010, 22:51

Panowie nie róbcie osobistych schowków pod nosem innych stalkerów, może się wszak zdarzyć, że któryś z nich ma arta chroniącego przed psi-emisją... Plecaczek + ustronne miejsce to najpewniejsze zabezpieczenie Waszych gratów :wink:

@k4r00 no brachu, tyle było tego terenu do przeczesania... :P

ImageImage
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez k4r00 w 10 Paź 2010, 22:53

Dzięki! No widzisz a ja się ułaziłem jak głupi po całym agro. Chociaż pisało że na bagnie to nie mogłem znaleźć.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez Wiit w 10 Paź 2010, 23:11

Możecie mi powiedzieć gdzie jest Charon? Poszedłem no lekarza odebrałem leki wracam do miejsce gdzie się wchodzi do sarkofagu a tu dusza. jest tylko 4 "moich".
Wiit
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2008, 11:42
Ostatnio był: 26 Gru 2010, 21:53
Kozaki: 0

Postprzez Pathetic_Ripper w 10 Paź 2010, 23:16

Hmm, Charon jest bardzo "stacjonarny" - mnie nie zdarzyło się żeby ruszył się choćby o krok, zawsze tkwi w tym samym miejscu... Jeśli Ci się nie zespawnował - spróbuj wczytać autosave'a.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Wiit w 10 Paź 2010, 23:29

Sorry. Po prostu na mapie pokazywało że wyszedł i stoi przed wejściem a on nadal pod ziemią w bunkrze.
Wiit
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2008, 11:42
Ostatnio był: 26 Gru 2010, 21:53

Postprzez cerb w 10 Paź 2010, 23:53

Pathetic_Ripper napisał(a):@cerb a nie zmieniałeś shaderów ze zwykłych na u3shaders? Pobierz je jeszcze raz (linki masz w pierwszym poście), wyedytuj plik user.ltx wprowadzając wartości zalecane i zobaczymy czy pomoże. Jeszcze jedno - skoro masz AS-Vala to prawdopodobnie nie masz Patcha_PL_06.10 - zdecydowanie sugeruję pobranie i update :wink:

Nie ,niczego nie zmieniałem. Gram w wersje rozszerzoną i niczego w niej nie edytowałem.

djcycu napisał(a):
Wał ma bardzo ciężką amunicję. Wikipedia nawet o tym pisze że zasięg skuteczny to około 400m z powodu potężnej masy :) Te bronie to żadne snajperki... To typowe penetratory na mocne kamizelki.

W rzeczywistości już na 70m uświadczysz opadania naboju ,a przy 150m trzeba brać korekty ,tzn strzelać nad celem ,więc moim zdaniem prawdziwa skuteczność Vala to jakieś 200m.
cerb
Stalker

Dołączenie: 25 Sie 2009, 04:30
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 01:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Pathetic_Ripper w 10 Paź 2010, 23:59

cerb napisał(a):Nie ,niczego nie zmieniałem. Gram w wersje rozszerzoną i niczego w niej nie edytowałem.

W takim razie zrób jak radziłem wcześniej - pobierz z pierwszego posta aktualizację shaderów (u3shaders 2.1), w pliku user.ltx zmień wartości na zalecane przez utak3ra i zobacz czy będzie poprawa. Patch PL (możesz pobrać z mojego podpisu) też proponuję wrzucić. Jeśli sytuacja nie poprawi się po aktualizacji shaderów - pisz do utak3r'a, na pewno będzie wiedział co z tym zrobić.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Darkstyx w 11 Paź 2010, 02:44

mam dziwny problem, nie mogę użyć granatów!! czy ktoś już spotkał się taką sytuacją??
Forgotten Past
Awatar użytkownika
Darkstyx
Kot

Dołączenie: 04 Lut 2009, 23:36
Ostatnio był: 16 Lut 2017, 03:58
Miejscowość: Pierwsza Stolica
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez cerb w 11 Paź 2010, 03:08

Darkstyx napisał(a):mam dziwny problem, nie mogę użyć granatów!! czy ktoś już spotkał się taką sytuacją??

Wyrzuć wszystkie granaty ,załóż dozymetr - weź granaty z powrotem i będzie działać.

W takim razie zrób jak radziłem wcześniej - pobierz z pierwszego posta aktualizację shaderów (u3shaders 2.1), w pliku user.ltx zmień wartości na zalecane przez utak3ra i zobacz czy będzie poprawa. Patch PL (możesz pobrać z mojego podpisu) też proponuję wrzucić. Jeśli sytuacja nie poprawi się po aktualizacji shaderów - pisz do utak3r'a, na pewno będzie wiedział co z tym zrobić.

Ściągnąłem patche i jak na razie bez problemów.

Mam dwa pytania:

1. Gdzie mogę znaleźc / kupić części przystosowane do szyny Picatinny?
2. Czy w tym modzie istnieje coś takiego jak Arena?
cerb
Stalker

Dołączenie: 25 Sie 2009, 04:30
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 01:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez k4r00 w 11 Paź 2010, 04:48

1. Najczęsciej części pasujące do tej szyny noszą najemnicy. Lub noszą broń z założonymi celownikami acog itd.
2. Ja się z czymś takim nie spotkałem i sądząc po opisie i doświadczeniach innych ludzi - nie ma.
EDIT: Ripper prosze mógłbyś dać screenna którym patrzysz na miejsce gdzie zebrałeś Żmijowe Oko? Gadałem już z Kolejarzami i wykonałem pare zadań, a Oka jak nie było tak nie ma... Szukałem tam gdzie mi mówiłeś.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości