[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Laska w 11 Gru 2010, 18:14

Bardzo zaje*ista instrukcja zlikwiduj dwóch fantomów uhph.. tak ciekawe jak już się bawię chyba godzinę i nie mogę się z tymi sku...wysynami uporać ,zabije jednego to od tyłu mnie drugi zabije ,zabije tego za mną to zabije mnie ten przede mną. (HELP :+: )
Choć w mej głowie coraz większa luka jaram blanty duże jak bazuka
Awatar użytkownika
Laska
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2010, 18:31
Ostatnio był: 02 Cze 2016, 16:50
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 11 Gru 2010, 18:31

Bo się trzeba ruszać w przykucu i nawalać hedszoty a nie... Tak się zapytam, to w co ty w końcu grasz? Zew Monolitu czy Solyanka? Bo coś mi tu szwindlem śmierdzi...
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Laska w 11 Gru 2010, 21:22

k4r00 napisał(a):Bo się trzeba ruszać w przykucu i nawalać hedszoty a nie... Tak się zapytam, to w co ty w końcu grasz? Zew Monolitu czy Solyanka? Bo coś mi tu szwindlem śmierdzi...

k4r00

Na komputerze stacjonarnym i na laptopie mam tą samą grę pod tytułem STALKER Cień Czarnobyla ,a więc tak przeglądając forum uznałem że Solynka i Zew Monolitu to chyba najlepsze modyfikacje do STALKER'a SHoC i nie zwlekając na komputerze stacjonarnym postanowiłem zainstalować Solyankę ,a natomiast na laptopie zainstalowany został mod pod tytułem Zew Monolitu. Powracając do mojego problemu z fantomami został on rozwiązany po prostu skoczyłem z tego miejsca gdzie były dokumenty nr2 na dach innego budynku (nie bawiąc się skakaniem w teleport ,dla mnie było to niewykonalne bo po teleportacji dostawałem 2 kuli z karabinu ''Wał'' i reszta chyba wiecie jak się skończyła) następnie po udanym skoku na dach było zjedzenia apteczki i skakanie dalej po teleportach.
Ostatnio edytowany przez Laska 11 Gru 2010, 21:43, edytowano w sumie 2 razy
Choć w mej głowie coraz większa luka jaram blanty duże jak bazuka
Awatar użytkownika
Laska
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2010, 18:31
Ostatnio był: 02 Cze 2016, 16:50
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 0

Postprzez kaczor_1991 w 11 Gru 2010, 21:32

Małą podpowiedź jeśli chcesz miećna jednym komputerze więcej niż jedną modyfikacje jednocześnie.

1. Zainstaluj czystego stalkera. Powiedzmy, że wrzuciłeś go na dysk C. Utwórz skrót na pulpicie.
2. Skopiuj główny folder gry w całości gdziekolwiek. Powiedzmy na dysk D.
3. Utwórz skrót na pulpicie do XR_3DA.exe ze stalkera na dysku D.
4. Zainstaluj jedną modyfikacje w stalkerze z dysku C i gotowe, jeden stalker gotowy do odpalenia.
5. zainstaluj drugą modyfikacje w stalkerze z dysku D i gotowe, drugi stalker gotowy do odpalenia.
6. W zależności od tego w który mod chcemy zagrać odpalamy odpowiedni skrót na pulpicie.

W ten sposób można mieć równolegle na jednym komputerze ile tylko chcemy różnych modyfikacji stalkera, ogranicza nas tylko pojemność naszego dysku twardego. Do każdego moda kopiujemy gdzieś na dysk cały folder główny czystego stalkera, wrzucamy tam moda i tworzymy skrót!:D

UWAGA: Każda modyfikacja zapisuje stany gry w tym miejscu i każda widzi zapisy wszystkich pozostałych. Dlatego nazywajmy zapisy inaczej dla każdego moda, np. zapisy zewu monolitu poprzedzam "zm_", solyankę "ns_" i tak dalej, i powstaje mi np. zapis w stylu "zm_prypec"
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez kocur21 w 11 Gru 2010, 21:47

Dzięki MiedzianeJaja za podpowiedz ( :wódka: póżniej postawie normalnego), zadanie dostałem aby iść po leki ale nie działało przejście, pomogło dopiero wyjście i wejście do Sarkofagu (lokacja) ale to nie koniec rewelacji, wywaliło mnie na pulpit, ten mod to jakiś koszmar, każdy npc to prawdziwy snajper, wywalam go w pi**u, i zasysam NS.
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
Intel I5 4460 (4 x 3.2 Ghz), DDR4 16 GB, GeForce GTX 1660 OC 6G, 4 x 1 TB , zasilacz 500 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: 30 Gru 2025, 21:22
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Kozaki: 23

Postprzez MatrixSTR w 11 Gru 2010, 21:48

Jeśli chcemy żeby zapisy były w różnych miejscach wystarczy edytować fsgame.ltx a dokładniej ścieżkę w linijce
Kod: Zaznacz wszystko
$app_data_root$=true|false|L:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\
i wtedy będą w różnych miejscach sejwy i nie będą się gryzły.

Zresztą najlepiej jest mieć kilka gamedat w folderze gry z tym że każda z inną nazwą (np. gamedata AMK, gamedata soljanka itd) i jeśli chcemy zagrać w jakiegoś moda po prostu zmieniamy nazwę folderu na gamedata, jeśli chcemy zagrać innego zmieniamy nazwę gamedaty na np. gamedata AMK i dalej robimy to co wyżej napisałem
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez kaczor_1991 w 11 Gru 2010, 22:07

Z zapisami dobry pomysł, nie wpadłem na to:) Ale co do zmieniania nazw gamedata, jeśli nie mamy problemów z miejscem na dysku to lepszy jest jednak mój sposób. Męczysz się tylko raz, a potem odpalasz z ikon gotową grę od razu, nie trzeba kombinować. Dla lenia takiego jak ja to o wiele wygodniejsze;]
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez Fenishi w 11 Gru 2010, 23:43

kocur21 napisał(a):każdy npc to prawdziwy snajper, wywalam go w pi**u, i zasysam NS.

Buahahah! :D To powodzenia :E Ten mod jest po prostu dla opanowanych hardcore'owców. Już widzę Twoją minę po zagraniu w NS... cóż - żelaznej cierpliwości życzę :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez kocur21 w 12 Gru 2010, 00:43

Fenishi tak się składa że grałem już w NS, to było zaraz po tym jak polonizacja ujrzała światło dzienne, byłem nawet daleko ale jakiś bugsrap wyskoczył i po zabawie, potem format i koniec zabawy.
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
Intel I5 4460 (4 x 3.2 Ghz), DDR4 16 GB, GeForce GTX 1660 OC 6G, 4 x 1 TB , zasilacz 500 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: 30 Gru 2025, 21:22
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Kozaki: 23

Postprzez MiedzianeJaja w 12 Gru 2010, 10:03

kocur21 napisał(a):... wywaliło mnie na pulpit, ten mod to jakiś koszmar, każdy npc to prawdziwy snajper, wywalam go w pi**u, i zasysam NS.

Elektrownia wywala (nawet czytałem o tym w uwagach do ZM, ale częste save-y dają radę) od Prypeci jest już w porządku. Mega-snajperami są raczej tylko Fantomy (Wychylasz się a tu BUM! HEADSHOT! Wkurzające :E Ja dawałem sobie z nimi radę AS Wał-em z amunicją ppanc. O bohaterskim natarciu z odkrytą piersią siejąc w około zagładę ciągłym ogniem z kałasza jak Rambo można zapomnieć. Raczej z przyczajki seria w łeb i spier... :wink: ) Ale po elektrowni już rzadko ich spotykasz. Daj szansę monolitowi bo warto. Już jestem gdzieś bliżej końca chyba i to najlepszy mod w jaki do tej pory grałem. I co mi się bardzo podoba jest długaśny jak cholera :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez Fenishi w 12 Gru 2010, 14:28

kocur21 - to skoro w Zewie Fantomy to dla Ciebie mega-snajperzy, to w NS przeciwnicy są chyba potrójnie opancerzonymi czołgami :E Bo skoro tutaj każdy przeciwnik pada od kilku strzałów - i to z dużej odległości - a w NS można walić seriami po łbach i kolesie dalej żyją, to co tutaj w ogóle porównywać? Dobrze Ci tylko radzę - zmarnujesz tam tylko swój czas.

A co do tych Fantomów - bo widzę, że tu się ogromny problem z nich zrobił - to ja może zaprezentuję swój sposób na dziadów. Posłużę się przykładem momentu, kiedy Mervin teleportuje nas na strych jednego z budynków w Prypeci, nieopodal wyjścia z lokacji. Zdaje się, że najsilniejszymi broniami w grze są te na amunicję 9x39 (Wał, Groza, Vintorez itd.). Wybieramy tryb strzelania ogniem ciągłym (nawet w Vintorezie jest wystarczająco dobry na nich pomimo faktu, że to bardziej karabin wyborowy). Teleportujemy się, i od razu po wylądowaniu na miejscu biegnę szybciorem do pierwszego, walę mu serię Bóg wie po czym (to nieistotne w co dostanie, amunicja 9x39 jest cholernie mocna). Gnojek ginie, chowam się za tą wąską deseczkę podtrzymującą dach i czaję się na odpowiedni moment na HS. Tym dosyć chaotycznym sposobem wygrywam starcie z nimi bez zadraśnięcia - a jeszcze amunicję 9x39 można dostać :D Jeszcze taka ciekawostka (nie wiem, czy tylko u mnie był taki błąd) - na wspomnianym wyżej strychu, pierwszy z Fantomów (ten, do którego stoimy przodem po teleportacji) ma coś jakby "zawiasa" i reaguje przez to na naszą postać z lekkim opóźnieniem. Za to drugi od razu wyciąga giwerę - więc na początku lepiej wykorzystać te kilka sekund przewagi i zająć się tym stojącym za nami - to ułatwia to starcie. Chociaż przyznam, trochę irytujące są takie "niespodziewajki" w tym modzie :P
W trochę inny sposób pokonałem tych trzech na dworcu w Prypeci - mianowicie od razu walnąłem sprintem po schodach w dół i wyszedłem drzwiami po prawej na podwórze, chowając się za drzewem zażyłem leki przeciwpromienne i apteczkę, po czym czaiłem się, póki sami nie przyszli :E I przyszli - jeden po drugim, najczęściej od strony schodów nad nami (przynajmniej u mnie). Oczywiście z eksterminacją z ukrycia nie ma wtedy problemu :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Garfield616 w 12 Gru 2010, 21:25

A miał ktoś coś takiego, że po przejściu z magazynów do baru i minięciu pierwszego posterunku z banytami, wszyscy następni zmieniali w jednej sekundzie nastawienie z neutralnego na wrogie? Bo jakoś wolałbym żeby ta lokacja była zaludniona... nie uśmiecha mi się myśl wybijania całego Baru. :E :E
"Drogie wina są dla bab i ciot. Tanie są dla tych, którym płynie siarka w żyłach zamiast krwi."
Awatar użytkownika
Garfield616
Kot

Dołączenie: 18 Paź 2008, 10:22
Ostatnio był: 24 Sty 2014, 22:32
Miejscowość: Przemyśl
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości