Najpierw wypakuj moda, a później dopiero odpalaj. I upewnij się że uruchamiasz jako administrator.
@Akinaro
Ja mam z gołą inne odczucia. Na samym początku ten mod faktycznie był nudny, ale teraz, po aktualizacjach i do instalowania innych modów, gra jest naprawdę fajna. Pokaż filmik gdzie bandyci strzelają do ciebie z połowy mapy, jeśli są nie niepokojeni, czyli nie strzelasz pierwszy w ich stronę, bo nie uwierzę. Kilkukrotnie udało mi się w tym modzie podkraśc do patrolu wroga, i wystrzelić ich zza drzewa, albo ustawić zasadzkę na trasie ich przemarszu. Mam czasem nawet wrażenie że w nocy NPC czasem widzą wręcz za mało. Ponadto jest to chyba pierwszy mod, w którym chowanie się w krzakach jest skuteczne, i wróg cię wtedy nie widzi, jeśli akurat z tobą nie walczy, i nie widział jak się chowałeś. Spróbuj np. Na Wielkich Bagnach podczas strzelaninywejść w krzaki, i uciec do sąsiednich, tak by nikt cię nie widział. NPC będą uważać na krążki, w które wlazłes, ale możesz się przekraść nawet na ich plecy.
Obrażenia kiedyś faktycznie były popsute, ale teraz są lepsze. Może grasz na starej wersji? Wystarczy standardowy pistolet najemników, aby strzał w głowę, stalkera że "Świtem" powalił jednym strzałem. Jest opcja aby włączyć pokazywania życia przeciwników w prawym górnym rogu, możesz popróbować.
Nie sprzedasz nic, co jest zużyte poniżej 7/10 paska wytrzymałości, tak jak w COP. Możesz to upchnąć randomowym stalkerom, albo towarzyszom, ale myślisz że handlarze będą brali zużyte bronie?
Chcesz "realizm"? Kup sobie strzelbę, kałacha, i dragunowa, ulepsza kałacha i dragunowa pod celność, a strzelbę pod wytrzymałość. Hed=zgon nawet u gościa z egzoszkieletem, czy SEVĄ. Zgaduję że do takich strzelałeś, że nie mogłeś ich zabić.

Ktoś wie, jak obsługiwać auta? Bo nie mogę uruchomić silnika, a komenda na ustawienie przycisku tegoż nie bangla.

Deszczyk pada , RAM mi zjada...