Pudło! Chcę, aby ta opcja dialogowa była od kiedy tylko wchodzimy na skadowsk, bo aby odblokować tą opcję i misję musimy zrobić kilka misji z tego co pamiętam. Ja chcę aby ten dialog był dostępny jak tylko pierwszy raz wchodzimy na skadowsk i nie gadaliśmy jeszcze nawet z pilotem- od początku. GPSa nie chcę i niepotrzebuję. Trochę wyobraźni i dobry stalker bedzie wiedział gdzie szukać dostawcy. np. złota rybka jest grawitacyjna, więc stalker, który będzie zanosił złotą rybkę do brody będzie szedł z anomalii pazur lub pogłębiarki(jak ja pierwszy raz zobaczyłem takie zanoszenie artefaktu, to gość szedł z anomalii pazur). Już rozumiecie? Btw. Nowych broni nie będzie i muszę się poduczyć jak je dodawać(główny problem z ikonami i tekstem((description))) Co do artefaktów, to czy ktoś wie, czy przypadkiem natężenie blasku wydzielanego przez artefakty, nie jest w configach? Jak tak, to prosiłbym linijkę, fajniebybyło iść na polowanie na arty w nocy i upolować duszę co po pojawieniu się rozświetla cały obszar. To na jaką wysokość podskoczą to chyba znalazłem i może zedytuję. Coś jeszcze miałem jakiś pomysł, poptrzebny do wyjaśnienie, to jak sobię przypomnę, to napiszę. PozdroJunx napisał(a):Chodzi o to, że Brodacz daje zadanie na znalezienie jakiegoś artefaktu, wysyła też innych Stalkerów (sam mówi o tym) i chodzi mu o to, żeby było coś takiego jak "namierzanie" ich gdzie się aktyalnie znajdują (coś jak gps) i wtedy on by szedł do niego, zabił go i by miał artefakt bez szukania i detektora
lights_enabled = true (czy ma byc światło)
trail_light_color = 0.4,0.4,0 (kolor światła)
trail_light_range = 2.0 (promień światła)
r_populik napisał(a):Słuchaj, z tym programem do ikon to jest bardzo prosta rzecz.
1) Otwierasz w nim 2 pliki ui_icon_equipment.dds, jeden twój, a drugi z tą bronią co jej ikonę chcesz sobie dodać.
2) W tym drugim wciskając LPM zaznaczasz kwadraty na których mieści się broń którą chcesz dodać, po czym wciskasz PPM i wybierasz pierwszą opcję od góry
3) przechodzisz na swój ui_icon_equipment.dds, wciskasz PPM i wybierasz drugą opcję od góry. Pojawia ci się ikona zawarta na kwadratach które wcześniej skopiowałeś. Wstawiasz ją sobie na wolną przestrzeń klikając LPM, następnie klikasz na skrajny lewy górny kwadrat świeżo wstawionej ikony i spisujesz z dołu ekranu pierwsze od prawej dane x, y, w, h, żeby je potem wpisać w ltx broni.
Jak byś mimo wszystko nie dawał rady wrzuć obydwa pliki na np. mediafire
Junx napisał(a):@ kasjusz21996: Co do ak z metra, do jakiej animki najbardziej pasuje? Do ak-74/2, więc z niej trzeba brać, z abakana nie "pasuje" bo jest inna.Masz mini tutek mej pracy co trzeba zmienić żeby było twe ak, do ak z metra pasuje chyba nawet.
viewtopic.php?f=77&t=16093&start=0&hilit=kilka+rodzaj%C3%B3w+ak
Ikony to już najłatwiejsza robota, GIMP lub Photoshop (ja wole GIMP-a) dajesz gdzieś ikone potem ją ustawiasz, sprawdzasz, tutek do ikon to tu masz, http://mod.stalker.pl/index.php?title=I ... enu_handlu a do sprawdzenia czy są w "kratkach" ikony, żeby nie "wyszły" poza je to masz ten program http://mod.stalker.pl/index.php?title=S ... con_Editor jest po Rus, ale tam tylko trzeba raz kliknąć i już masz (działa funkcja przeciągnij-opuść)
PS. Każdy tak zaczynał, życzę dalszych sukcesów
Ikonka broni nie chciała mi się otworzyć, tylko plik ze wszystkimi ikonami mi się otworzył. Jak w tym z wszystkimi ikonami próbowałem lpm zaznaczyć sobie kratkę, to tylko jedną na raz mogłem zaznaczyć
Masz na myśli, że jeden plik ui_icon_equipment.dds ci się otworzył, a drug (ten z m. in. interesującą cię ikoną broni) nie ?
wciskając na daną kratkę LPM i przesuwając mysz z wciśniętym LPMem w bok zaznaczamy tyle kratek, ile chcemy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość