Witam !
Z góry muszę napisać, że miejsce, które chcę przedstawić nie znajduję się obok mojego miejsca zamieszkania.
Całkiem nie dawno miałem okazję pojechać do pewnego miejsca, które w pewien sposób ma klimat podobny do S.T.A.L.K.E.R'a. Mianowicie są tam przeprowadzane badania nad pierwiastkami promieniotwórczymi, znajdują się tam kompleksy budynków, które sprawiają wrażenie opuszczonych, a wokół czuć pewien klimat. Następnie gdy spoglądamy w dal i widzimy komin, a obok niego reaktor jądrowy. Można się poczuć, że jest się w wyjątkowym miejscu. Na dodatek wszystko znajduję się w Polsce. Mowa oczywiście o Narodowym Centrum Badań Jądrowych w Świerku.
Myślę, że to miejsce jest niesamowite. Jeśli ktoś będzie miał okazję tam pojechać to naprawdę polecam.
Niestety mam mało zdjęć z tej wycieczki ale sądzę, że potrafią one pokazać chociaż mały przedsmak tego co tam jest.
Poniżej jest przedstawione zdjęcie na którym widać komin i Reaktor Maria. (Działający, który służy do produkcji izotopów.)

Na tym zdjęciu można obejrzeć pojemnik, w którym są przechowywane radioaktywne odpady.

Na ostatnim zdjęciu jest... Właściwie zapomniałem co to jest

. Jeśli ktoś powie to podpisze ten obrazek i dam kozaczka

P.S Jeśli w tekście jest jakiś błąd to proszę napisać, poprawię i dam kozakczka.