Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Helmut_pijawak w 29 Maj 2014, 22:42

Brak możliwości dołączenia do Monolitu :(
-i okres u kobity.
Ostatnio edytowany przez Helmut_pijawak, 29 Maj 2014, 22:45, edytowano w sumie 1 raz
Trzeba wybić całe plugastwo Zony !
Awatar użytkownika
Helmut_pijawak
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2014, 10:51
Ostatnio był: 05 Lip 2015, 10:45
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez marcel w 29 Maj 2014, 22:44

Parę lat temu była podobna akcja w moim rodzinnym mieście - przynajmniej jeśli chodzi o ludzką znieczulicę. Faceta zakatowano przy wejściu do supermarketu, przy dużym skrzyżowaniu. Monitorowanym. I nikt nic nie zrobił. Fakt faktem, to były porachunki, ale efekt pozostaje ten sam.

http://plock.gazeta.pl/plock/1,35681,5789491.html
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez djcycu w 29 Maj 2014, 23:03

Dla mnie takie zachowania czy to porachunki czy przepychanki są nie do przyjęcia. Zawsze można pożartować czy w złości powiedzieć że się komuś nakopie ale kiedy się kogoś leje do nieprzytomności albo zaczepia całkowicie przypadkowych ludzi to po prostu nie wiem z kim ja żyję w tym społeczeństwie. A co do dresików którzy nie kiwną w tym procederze palcem mam ogromny żal. Na imprezie przylać komuś są pierwsi ale żeby kogoś powstrzymać, odeprzeć, pomóc komuś a przy okazji zarobić jakiś dobry uczynek zupełnie to olewają... Wtedy nie ma pana.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez vandr w 29 Maj 2014, 23:07

no ale o czym tu rozmawiać? dla takich podludzi istnieje jedno odpowiednie miejsce ;)

:

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Pangia w 29 Maj 2014, 23:29

Ale skąd założenie, że jest to Żyd? :suchar: :suchar: :suchar:

Co do czynnej obrony ofiary… Cóż, jaką masz gwarancję, że ktoś za tobą pójdzie i pomoże? Chyba, że jesteś w grupie [znajomych], to co innego.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez djcycu w 30 Maj 2014, 01:13

O tym właśnie mówię, skoro zatłukł za papierosa faceta a grupka dresów która tam stała i czekała na autobus nie reagowała to jak mam o nich myśleć? Przecież rozmawiali ze sobą, znali się, nie mogli więc wziąć i chwasta nieco sponiewierać choćby słowami czy też dla ogłady "lumpą" w pysk? Poszło o ludzkie życie... Nie chcę z siebie robić bohatera ale jakbym tam był to coś bym w końcu zrobił. Wychodzi na to że z tej bandy dresów i gimb gangsta tylko ta dziewczyna była bohaterką bo narobiła hałasu i coś działała.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Przemek77 w 30 Maj 2014, 07:07

djcycu napisał(a):Kobiety szkoda. Z resztą takich poje*ów dziś nie brakuje. W tamtym roku na dworcu PKS w odległym ode mnie 15 km Jaśle też jakiś poryp gościa zaatakował. Najpierw podszedł po fajkę a potem jak jej nie dostał zaczął się szarpać z gościem. Powalił go po kilku ciosach na ziemię i skopał do nieprzytomności. Facet zmarł w szpitalu. Była masa ludzi, nikt palcem nie kiwnął. Była tylko dziewczyna która z treningu wracała, nie miała telefonu więc chciała od kogoś ew żeby ktoś na policję zadzwonił. NIC! A te gieroje w dresach zamiast zejść się w kupę i napastnika odepchnąć czy coś to nagrywali film na komórce i puścili potem na YT... Ten facet miał prawie 40 lat, wracał z pracy a dokładniej z wyjazdu do domu. Nie dotarł...

Poniekąd tych ludzi rozumiem. W obecnych czasach stanięcie w czyjejś obronie to cholerne ryzyko. Bo albo dołączysz do ofiary pobicia, albo zostaniesz oskarżony o napaść na napastnika i trafisz za kraty. Pewnie nikt nie chce ryzykować, ale faktycznie - już na policję zadzwonić to chyba mogli...

Mąż mojej znajomej miał taki przypadek - stanął w obronie bitego chłopaka, a że facet trenuje jakieś walki - trzech gości powalił w "trymiga". Przyjechała policja, no to dresiki zaczęły płakać, że ich napadł i pobił, założyli mu bransoletki, na dołek - a potem po sądach się 2 lata włóczył. Nikomu nie życzę.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 30 Maj 2014, 12:21

Słyszeliście o "Deklaracji wiary lekarzy katolickich"?

"Trzy tysiące katolickich lekarzy i studentów medycyny złożyło swój podpis pod „Deklaracją wiary” podczas ogólnopolskiej pielgrzymki służby zdrowia. Na dwóch kamiennych tablicach na Jasnej Górze złożyli zobowiązanie do „wierności własnemu, chrześcijańskiemu sumieniu, które ma pierwszeństwo przed prawem stanowionym”. Medycy podkreślili, że "ludzkie ciało i życie, będące darem Boga, są święte i nietykalne od poczęcia do naturalnej śmierci".
(...)
W ubiegłym roku na temat „klauzuli sumienia” głos zabrał Komitet Bioetyki Polskiej Akademii Nauk, składający się autorytetów w dziedzinie medycyny, farmacji, biologii, prawa, filozofii, socjologii, teologii. Naukowcy uznali, że klauzula narusza prawa pacjenta i jest niezgodna z ustawą o zawodzie lekarza, pielęgniarki i położnej."

No dawno nic mnie tak nie wku*wiło (bo wpieniło to za mało), jakbym poszła do lekarza po tabletki antykoncepcyjne, a on by mi ich nie chciał wypisać, bo jest lekarzem katolickim i podpisał "deklarację" - to by mnie chyba na miejscu szlag trafił.
Żyjemy w debilnych czasach, ale to już szczyt wszystkiego.

A tu facet ma trzeźwy ogląd sytuacji:
http://wojciechsadurski.natemat.pl/1042 ... a-powaznie
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Terminus w 30 Maj 2014, 12:51

Szopki z kamiennymi tablicami to jedno...

Komitet Bioetyki Polskiej Akademii Nauk (..)
stwierdził, że "klauzula sumienia" jest niezgodna z ustawą o zawodzie lekarza ... w której została zapisana.
No to wybitne autorytety od prawa tam były.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Pangia w 30 Maj 2014, 12:52

Realkriss napisał(a):No dawno nic mnie tak nie wku*wiło (bo wpieniło to za mało), jakbym poszła do lekarza po tabletki antykoncepcyjne, a on by mi ich nie chciał wypisać, bo jest lekarzem katolickim i podpisał "deklarację" - to by mnie chyba na miejscu szlag trafił.

Dokładnie taki sam przykład (w sumie chyba najbardziej oczywisty) moja matka dała, jak z nią o tym mówiłem.
Ludzie się martwią, że nas muzułmanie zaleją. A my sobie z własnymi fanatykami nie dajemy rady. Bo to jest już zwykły fanatyzm religijny, to samo co w WB czy gdzie to, że pinda na kasie może ci nie policzyć mięsa, bo jej religia zabrania jego spożywania :facepalm:
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Przemek77 w 30 Maj 2014, 12:52

Nawet ja, człowiek mocno pro-klerykalny, stwierdzam, że podobnego bałwaństwa dawno nie słyszałem. To teraz tylko brakuje, że jakiś nawiedzony anestezjolog odmawia znieczulenia podczas zabiegu chirurgicznego bo "Cierpienie to dar Jezusa" albo inny lekarz w ogóle odmawia leczenia, bo jest to "ingerencja w Boży plan".... Paranoja.

I tylko strach, jakie zawody pójdą w ślady tychże lekarzy.....
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Farathriel w 30 Maj 2014, 13:05

@Krissy - z jednej strony słusznie się ludzie wściekają - bo jeśli jakiś lekarz pracuje w publicznej służbie zdrowia - to jego zafajdanym obowiązkiem jest być legalistą do bólu i realizować prawo polskie tak jak ma na papierze zapisane. Poza tym religia chrześcijańska uwzględnia przypadki prawne i jeśli ktoś wykonuje swój zawód nie popełnia grzechu.

Tego typu deklaracja byłaby jak najbardziej w porządku w przypadku gdyby dotyczyła tylko i wyłącznie pracowników prywatnej służby zdrowia. Wtenczas świadczą oni usługi o charakterze stricte rynkowym i nie ma powodu by robić z tego raban - niektórzy pacjenci po prostu mogliby nie chcieć chodzić do tego czy tamtego lekarza ze względu na jego chrześcijańskie upodobania - inni z kolei właśnie przez wzgląd na te upodobania by się doń zapisywali.

Słowem - po raz kolejny nasz interwencjonistyczny system pokazuje, że ochoczo usiłujemy pokonywać problemy, które sami sobie stwarzamy przez zdurniały ustrój.

No i kwestia leków - tj. - w przypadku tabletek antykoncepcyjnych - ludzi się za przeproszeniem jak debili traktuje wymagając recepty na ten czy tamten lek. Z góry się zakłada, że ktoś nażre się tych tabletek wiadro i wykituje po 15 minutach. Tak więc tego typu kłopotów by nie było, gdyby nie wprowadzano zbędnych regulacji. A tak teraz mamy całe to święte oburzenie - identycznie jak wokół zmarłego niedawno Jaruzelskiego, którego narodowcy gdyby mogli to pośmiertnie by rozszarpali.
Moja twórczość jaką tutaj zamieściłem:
Złoty Odwłok Cywilizacji - cyberpunk/postapokalipsa z nutą tragedii
S.T.A.L.K.E.R. - Hipotezy - artykuł wyjaśniający zagadnienia noosfery
Barwnoprogresja Szarobredni - psychologiczne opowiadanie w narzeczu filozoficznym
Dziadek - ciepły fabularnie short
Demiurg - opowieść filozoficzna/metafizyka

Za ten post Farathriel otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Farathriel
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2013, 12:37
Ostatnio był: 16 Mar 2017, 21:02
Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości