Kurtka Stalkera in RL.

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Kurtka Stalkera in RL.

Postprzez Czechow w 24 Lis 2008, 21:52

Witam:)
Wiem że to głupio zabrzmi i może dla wielu wyda się dziwne, ale mam pytanko a mianowicie:
Znacie może jakieś źródła którymi można było by się pokierować podczas tworzenia Kurtki Stalkera, bądź kombinezonu? Widziałem różne coldsplay'e z kostiumami stalkera, lecz nie mam pojęcia gdzie taki kupić i gdzie jest jaka kolwiek instrukcja jak ją wykonać. Może wy mi pomożecie. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)
Image
Czechow
Kot

Dołączenie: 19 Lis 2008, 16:07
Ostatnio był: 17 Lis 2009, 09:28
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Kurtka Stalkera in RL.

Postprzez Kamiru w 25 Lis 2008, 15:08

Ja np. kupiłem a'la skórzaną kurtkę/płaszcz z Diverse, dodać do tego kamizelkę taktyczną i gazmachę = GIT ! Kurtka stalkera jak się patrzy xD. Gdybym miał gazmaskę i kamizelkę to może nawet bym tego zdjęcie zrobił ;)
"The range of hand grenade is always 1 meter longer than range of your jump" - Unknown
"I fear no evil, for i am fear incarnate" - Unknown
Lepiej umrzeć dla Imperatora, niż żyć dla samego siebie !
Awatar użytkownika
Kamiru
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 16:39
Ostatnio był: 07 Lut 2010, 20:45
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Killa Bra w 30 Lis 2008, 08:13

! TNIJ LINKI !

Jeśli pasuje ci coś takiego...

- Noktowizor kierowcy PNW-57
-Skurzany płaszcz/spodnie
-Dowolne nakolanniki(Tutaj akurat ALTA)
-Pasoszelki wojsk USA, systemu A.L.I.C.E.(na allegro znajdziesz, sprzętu do tego też mnóstwo)
-Maska p.gaz MC-1, Polska(spokojnie możesz zamienić na MP-4, albo M-17 tzw. buldogi, łatwiej się je nosi, jeśli oczywiście chcesz je nosić. Ale nie proponuję zabierać ich jako ochronę, na różnego rodzaju zabawy militarne)
-Plecak Bundeswehry starego typu

Generalnie wszystko znajdziesz na allegro.pl, a jeśli nie to w kilku sklepach. Wystarczy nazwy prawidłowo wpisać, a liste sklepów wyświetli ci google.pl

Powodzenia.

Jeśli ładujesz linki to proszę o wklejanie tych z odnośnikiem bezpośrednio do zdjęcia.
Nie do strony ze zdjęciem. Wiesz chyba jak każdy lubi czekać na wczytanie... -C17
Eat steel>Eat Lead>Eat Plastic>Eat Shit
Awatar użytkownika
Killa Bra
Kot

Dołączenie: 18 Paź 2008, 11:23
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 22:19
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Czechow w 01 Gru 2008, 20:11

Bardzo Pomysłowe:) Widziałem Bull Doga na Allegro, jeżeli wpłynie kasa to ją kupie. :D Poza tym ochraniacze mam, noktowizor hmm.... nie potrzebny mi raczej;P Kurtkę też na pewno się znajdzie:)
Image
Czechow
Kot

Dołączenie: 19 Lis 2008, 16:07
Ostatnio był: 17 Lis 2009, 09:28
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Postprzez Strzelec w 17 Gru 2008, 16:44

Jak chcesz coś wyglądającego jak w Grze - z H&M płaszcz L.O.G.G Jacket Utility L-26. Nie posiadam aktualnego zdjęcia , ale jak masz STALKERA : Clear Sky w Polskiej edycji specjalnej z CDProjektu , to tak kurtka wygląda dokładnie jak kurtka Szramy. Plus jeszcze gazmacha taką jak ma (chyba M-10) i masz strój stalkera :D
Image
Awatar użytkownika
Strzelec
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2008, 22:26
Ostatnio była: 21 Lip 2018, 21:22
Miejscowość: Kinsela
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 1

Postprzez BelegPz w 30 Gru 2008, 01:24

Najłatwiej w sumie przebrać się za gościa z wolności . Wystarczy mundurek naszych sąsiadów z zachodu a mianowicie flectarn.

Wyposażenie
- Spodnie http://rangershop.pl/product-pol-4312-S ... ktarn.html
- Bluza http://rangershop.pl/product-pol-4025-P ... GINAL.html
- Kamizelka http://www.sklep.vest.pl/product_info.p ... cts_id=830
- Plecak http://www.sklep.vest.pl/product_info.p ... cts_id=242
- Latarka http://www.sklep.vest.pl/product_info.p ... ts_id=3639
- TRs 301 xD http://www.taiwangun.com/shop,show,1361
- I oczywiście PDA http://www.komputronik.pl/Nawigacje_i_P ... ,id,58509/

I jesteś wolnościowcem
Image
Awatar użytkownika
BelegPz
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2007, 17:11
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 13:44
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Famiru w 30 Gru 2008, 13:17

Naprawdę ktoś kupuje takie coś ? Wywala ok.2000zł by wyglądać jak stalker przed lustrem, lub na turnieju ASG. Myślę że to trochę głupota. W końcu mówimy tu o 2 kaflach.
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci

Postprzez Crisu w 30 Gru 2008, 13:31

A jak to możliwe, że ludzie wydają po 3000zł na komputery, telewizory i temu podobne...?
Po co komu samochód za 40,000zł...? Ahh, to po prostu nie do pomyślenia.
Co oni w tym widzą, wywalają kasę w błoto!

- - -

To dokładnie taka sama gadka...
Jeśli ktoś coś na prawdę lubi, interesuje się i wręcz fascynuje to nic nie stoi na przeszkodzie by swoje zainteresowania rozwijać i wiązać z nimi przyszłość.
Nikt nie może być krytykowany za to co lubi, więc daruj sobie...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Vaniol w 30 Gru 2008, 14:22

Ta, a nie uważacie że stalker w zonie ubiera to co ma a nie chodzi do H&M ?
Ubierz jakaś kurtkę skórzaną z lumpexu, brudne dżinsy albo dresy, kaptur na łeb, jakiś plecak i jesteś jak prawdziwy poszukiwacz artefaktów. A i nie wykosztujesz się zbytnio.

Ogólnie w grze zwalili że jest tyle wymyślnych kombinezonów, psuje klimat jak dla mnie.

U mnie na targu takie same spodnie kosztują 30zł, wiem bo sam mam :D. 100% oryginał z niemieckiej armii. Gościu ma masę sprzętu prosto z niemiec, maski, noże, hełmy, spodnie, swetry (też taki sobie zakupiłem, identyko jak Naznaczony w inwentory jak ma zdjęty kombinezon). Ostatnio widziałem płaszcz taki zielony.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez BelegPz w 30 Gru 2008, 21:50

Vaniol napisał(a):U mnie na targu takie same spodnie kosztują 30zł, wiem bo sam mam :D. 100% oryginał z niemieckiej armii. Gościu ma masę sprzętu prosto z niemiec, maski, noże, hełmy, spodnie, swetry (też taki sobie zakupiłem, identyko jak Naznaczony w inwentory jak ma zdjęty kombinezon). Ostatnio widziałem płaszcz taki zielony.

Obecnie sprzęt niemieckiej armii (BUNDESHWER) można dostać dosłownie wszędzie i po bardzo niskich cenach. Ba są nawet spodnie z "demobilu" a ten demobil oznacza długie leżenie w magazynie więc jedyną rzeczą co w tej odzieży jest nie tak to zapach :D Ale żeby nie off top ubranie stalkera można skompletować z domowych ciuchów ale jeżeli chcemy być stalkerami z danych frakcji to niestety musimy wydać trochę kasy.
Image
Awatar użytkownika
BelegPz
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2007, 17:11
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 13:44
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Killa Bra w 06 Sty 2009, 21:46

Panowie, może trochękrótko, ale... allegro. Za cene tych spodni był bym w stanie, zrobić cały kombinezon.
Eat steel>Eat Lead>Eat Plastic>Eat Shit
Awatar użytkownika
Killa Bra
Kot

Dołączenie: 18 Paź 2008, 11:23
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 22:19
Miejscowość: Gliwice

Postprzez dorian w 07 Sty 2009, 09:52

Naprawdę ktoś kupuje takie coś ? Wywala ok.2000zł by wyglądać jak stalker przed lustrem, lub na turnieju ASG.

No właśnie.
Też się zastanawiam, że właściwie to po co komu te ubrania, akcesoria i przebrania a'la Stalker + do tego sypać na to wcale nie małą kasę? I co, przebiorę się i mam się podziwiać w lustrze, czy jak? Chyba, że wylecę na pole i zacznę do tego jeszcze szukać artefaktów, anomalii albo mutantów, ale to już by znaczyło, że trzeba chyba od gry na dłużej odpocząć :D
Choć w zasadzie już mnie nic nie dziwi, bo są zawodnicy, co to latają po łąkach i w słuchawkach na uszach z wykrywaczami metali szukają "skarbów", a co najwyżej po iluś tam godzinach znajdą parę zardzewiałych kapsli... :D (sam znam takiego).
No ale oczywiście nie ma w tym nic złego i jestem daleki od jakiejkolwiek krytyki tyle, że nie bardzo to tak do końca rozumiem. Jeśli ktoś ma takie zainteresowania to o.k., mnie osobiście wystarczy jak przeniosę się do Zony w grze, a po kilku godz. grania jednak wracam do rzeczywistości...

A jak to możliwe, że ludzie wydają po 3000zł na komputery, telewizory i temu podobne...?

Ludzie wydają kaskę na takie rzeczy, bo czemuś konkretnemu one służą i im lepszy sprzęt, tym bardziej i lepiej się z niego korzysta i to w całkowicie zróżnicowany sposób.Np. taki komputer może być całym centrum rozrywki w domu, jakość obrazu z drogiego lcd jest bez porównania do chłamu, więc czerpie się z tych drogich rzeczy wymierne korzyści, a w przypadku ładowania kasy, tylko po to żeby się przebrać, to już trzeba być naprawdę oddanym fanem np. Stalkera... :P
No, ale w końcu każdy z nas ma jakieś hobby, ja np. też jestem oddanym fanem Crysis'a (zaraz po Stalkerze), ale na NanoSuit to chyba raczej zbierał nie będę :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości