Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez Adam w 29 Lip 2008, 19:10

Kapitan Zaharin z Kordonu doszedł do Czerwonego Lasu:
Image

To normalne w Priboiu. -C17
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Reklamy Google

Postprzez Sniper w 20 Sie 2008, 15:41

Mialem wczoraj dwa bugi. Gralem dlugo tego dnia bo zaczalem po poludniu. Po drugiej w nocy ide od kordonu do Baru i widze ze bandyta wpadl w anomalie. Zatrzymalem sie i patrze. Nagle w powietrzu bandyta zamiast wybuchnac krecil sie dalej. Widzialem juz opis takiego buga na tym forum wiec stoje i patrze. Ale wtedy po patrze - a z jednego bandyty wylazi drugi krecacy sie z taka sama predkoscia. Tak jakby sie zklonowal anomalia juz dawno wybuchla a oni sie krecili. Tak po minucie wkoncu wybuchli.

Drugi bug byl jak szedlem z doktorkiem odeskortowac go nad Jantar bo wczoraj zaczalem tez nowa gre po przejsciu dwoch wlasciwych zakonczen. Szedlem i on sie zatrzymal i powiedzial zebym szedl przodem i uwazal na sprezone powietrze (W tym tunelu). No i ide. Nagle przed wejsciem do tunelu obraz gry stanal i widzialem tylko migajaca ikonke PDA i ruszajacy sie celownik. Nic innego sie nie ruszalo. Wciskam Escape i wchodze do menu poczym je wylaczam. Obraz z menu zostal a tak jak wczesniej poruszal sie jedynie celownik i ikonka PDA.

Byc moze to nie bug bo moze problem z karta graficzna.
Awatar użytkownika
Sniper
Kot

Dołączenie: 19 Sie 2008, 19:35
Ostatnio był: 28 Gru 2010, 20:21
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 0

Postprzez Brian w 22 Sie 2008, 16:21

Moje bugi (jest to jedna setna wszystkich, które mój wątły mózg zdołał spamiętać) :

- Robiłem misję z kablem w Magazynach Wojskowych.Blisko owego ggospodarstwa, w którym miało odbyć się spotkanie agentów spotkałem "milusiego" i suszącego do mnie zęby nibypsa. Chciałem go pogłaskać (:P ) ale szybko zrezygnowałem z tego pomysłu. Piesiu podleciał do mnie i zamiast polizać dziabnął :) . Po tym pocałunku szczerej miłości wystrzeliłem w górę jak rakieta balistyczna.Oglądnąłem z podziwem cały teren wokół i gdyspadłem zabawazaczęła się od początku (wraz z kolejnym całusem :D ).

- Kolejna przygda z Magazynów Wojskowych. Szedłem do Łukasza - przywódcy frakcji Wolność (dla niekumatych :P ). Stanąłem przed drzwiami do budynku, w którym uręduje i jeden ze stalkerów przesunął (nie mylić z posunął :P ) mnie pod ścianę. Szedł na mnie ciągle. Wciął się. Nagle przerzuciło mnie przed ścianę i zaczęłem mocno krwawić. Ach ta kochana teleportacja :) .

- Bug, który teraz opisze zdażał mi się niestety dość często - nagle dzieki Bogu (chyba :P ) przestał. Przygoda z Mgazynów Wojskowych (no a skąd? :D ). Miałem obronić granicę przed chorymi psychicznie fanatykami frakcji zwanej Monolitem (opis by wystarczył nieprawdaż? :P ). Stanąłem sobie wygodnie przy jednej z barykad i wyciągnęłem mojego GP-ka. Nagle mapka zrobiła się czarna. Obraz zaczął błyskać na czarno i biało. Zaczęłem widzieć przez drzewai ściany. Wszystko znikało i na powrót się pojawiało. No i nagle restartował się komputer.
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez PsychoTab w 23 Sie 2008, 17:40

Z tego co jeszcz nie zostało opisane to:
-zakażdym razem jak mdleje (np. x16) moja postać wpada w niewidoczne tornado które obracajac mna z zawrotną prędkością wywala mnie poza tekstury. (ale budze sie tam gdzie programista przykaazał)
-snorki które po wejściu za mną na dach gdy skoczą poza jego krawędź lecą w nieskończoną dal
-raz spodkałem nieśmiertelnego dzika (zapewne spsute hit-boxy) - mogłem strzelać ile wlezie ale gra nie zaliczała mi trafień, dopiero granat zakończył jego żywot
Awatar użytkownika
PsychoTab
Kot

Dołączenie: 07 Sie 2008, 21:38
Ostatnio był: 18 Lip 2009, 08:55
Miejscowość: niby Bydgoszcz ale kto by im wierzyl

Postprzez Traveler w 23 Sie 2008, 21:21

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i to mój pierwszy post.

Parę dni temu jak grałem w Stalkera (No a w co innego :wink: ) szedłem z baru w stronę Doliny Mroku. Wszystko było dobrze póki nie zobaczyłem jak jakiś pies biega w kółko. Myślę sobie - lepiej minąć szerokim kątem (Mały zapas amunicji) wiec staram się go ominąć. Jak byłem niedaleko przejścia do Doliny Mroku zobaczyłem ze pies zniknął. Wiec idę dalej. Mam jeszcze trochę drogi do przejścia i obracam sie bo ktoś strzela. Patrze - a tam znowu ten pies. I dalej kręcił się w kółko. Strzelał do niego jakiś Stalker wiec podchodzę żeby pomóc (Lubie mieć kumpli). Jak byłem już bardzo blisko psa zacząłem strzelać. Ładowałem w niego ile się dało a tu, piesek wyleciał w powietrze. Spadł na ziemie i dopiero wtedy stał sie zabijalny bo po paru strzałach padł. Może poprostu zespawnował sie kawałek w ziemi i jak zacząłem strzelać wyleciał z ziemi. Tylko dziwi mnie dlaczego zniknął na chwile.
Traveler
Kot

Dołączenie: 23 Sie 2008, 21:07
Ostatnio był: 23 Sie 2008, 21:07
Miejscowość: Bar

Postprzez Messiah w 24 Sie 2008, 08:55

LOL

To jakiś (o ile) bug...W sumie nie wiem co to było, ale zaczęło się tak:

Łażę sobie przedwczoraj po Dziczy, no i standard, tworzenie artefaktów-zwarcie, hordy mutantów, najemnicy, bandyci...ale tego dnia było inaczej-przybyła powinność, jakiś oddział złożony z ok. 8 wojaków. :wink: Było z nimi 2 neutralnych stalkerów, ok, przydadzą się. :P
Nagle co widzę...tam, gdzie zawsze stoi przywódca najemników podczas ataku na Krugłowa, stoi jeden neutralny stalker (nazywał się Wania cośtam)...podchodzę, sprzedaję rupiecie z bandytów i ruszam na podbój anomali. :wink: Wracam, a koleś leży martwy, a obok ciało pijawki :( No ok....trudno... :(

Save, i spać :wink:

Wczytuję wczoraj rano, i znowu latam po Dziczy, i przechodzę obok wcześniej opisanego miejsca...na oko wszystko OK. A więc ruszam do jajogłowych, kupuję trochę amunicji, i myślę, "czas wracać do BAR-u"
No to lecę, i patrzę neutralny stalker...podchodzę a tu ZONK!! To ten sam ziomek który wcześniej leżał martwy!!! O.O :o No to biorę handel...a tu te same rupiecie co mu sprzedałem, jego ciała obok nie ma, a pijawka leży xD

Z martwych wstał ? Może... a może to był tylko przypadek, że on sobie poszedł, przyszedł inny o takim imieniu (nie pamiętam nazwiska :| ), poległ w dzielnym boju z Pijawką, a potem przylazł ten drugi? A co z ciałem pierwszego? W zonie wszystko jest możliwe...nawet latające Kamazy :wink:
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez D4Rk w 24 Sie 2008, 12:27

Hehe dobre ;]
Moje Bugi:
-Ostatnio dla zabawy z Granatnika do TRS 301 (M4A1 to chyba ten model ;]) zabiłem Arnie'go a ten po całym obszarze Bar'u zasuwał jak by kolegów szukał .
-Wiele razy to było no ale.... Rzuciłem granata do zombie w labx16 (było ich 4)3 uciekło niestety jeden zginął a jego głowa wbiła się w sufit.Niestety później upadł na ziemię.
-Jak wracałem z Elektrowni Jądrowej Czarnobylskiej ;] Autem wpadłem w trampolinie i ciągneło i ciągneło mnie do góry jakieś 1400m.I bum spadam , spadam i poza płotek samochód mi utknoł jak w harrym potterze xD.
:

Hihah.... Ale będzie Fajniee!
D4Rk
Stalker

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:20
Ostatnio był: 18 Wrz 2011, 19:29
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez hugo1718 w 24 Sie 2008, 18:12

Gdy stalkerom żołnierzom doskwiera samotność w Zonie....

Skrin

Do uploadowania obrazków używamy imageshacka bądź innego site'u. -S3

A tutaj prezentuję śpiewającego zombie: http://hugo1718.wrzuta.pl/film/517omqTMxj/
...a może poprostu tak okazuje swoją radość(w stylu: " Patrzcie, zabiłem człowieka!, tak to ja go zabiłem! jestem najlepszy") , bo jak widać właśnie zabił mi Krugłowa i po tym tak ześwirował. Trudno określić, o co mu chodzi. Interpretacja jego zachowania dowolna :D.( ściszcie głośność jak właczacie, bo troszke glośno sie jego wycie nagrało)
hugo1718
Kot

Dołączenie: 09 Sie 2008, 15:12
Ostatnio był: 15 Sty 2011, 20:37
Miejscowość: z Polichny

Postprzez ggizmo w 01 Wrz 2008, 13:02

U mnie jak narazie występują dwa BUG-i. 1 jaki występuje to znikająca mapka w lewym górnym rogu,kwadracik jest ale poza tym nic więcej.
2.To jak zabije jakiegoś człeka to jego ciało znika..przejdę dalej,odwrócę się i ciało jest..czasami kilka.
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Dołączenie: 28 Sie 2008, 11:32
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 20:01
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez Naznaczony w 01 Wrz 2008, 20:31

Wchodze na arene. Wyzywam kolelsia na solo, i jak ta kamerka leci, dałem SAVE. Potem on mnie zabił... gdy wczytałem to koles stoi jak kamien i sie gapi, zabije go i niby wygrałem, a tu znowu kamerka leci na trupa i start fight. Nie kumam ani troche.To sie nazywa ARENA BUG
Pomogłem ci? Daj +++ nie pomogłem? hehe to nikt nie pomoże :>...
Awatar użytkownika
Naznaczony
Kot

Dołączenie: 20 Lis 2007, 09:23
Ostatnio był: 03 Sty 2010, 01:23
Miejscowość: Malbork

Postprzez Scurko w 01 Wrz 2008, 21:18

ggizmo napisał(a):U mnie jak narazie występują dwa BUG-i. 1 jaki występuje to znikająca mapka w lewym górnym rogu,kwadracik jest ale poza tym nic więcej.
2.To jak zabije jakiegoś człeka to jego ciało znika..przejdę dalej,odwrócę się i ciało jest..czasami kilka.

Ja miałem podobnie, tylko działo się tak ze zwierzakami (czyt. ślepe psy, dziki) Wydaje mi się, że to miało związek ze źle zapisaną grą. Ale odkąd gram na patchu 1.0004 nie mam żadnych błędów.

Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Re: Dziwne (bugi) przypadki w Stalkerze

Postprzez ggizmo w 02 Wrz 2008, 10:16

W ogóle to ja zobaczę jeszcze czy opyla mi się instalować patcha,wprawdzie mam w planach przejść grę od nowa..ponieważ mam dużo niewykonanych misji(znaczy pod misji) najgorsze dla mnie będzie od eskortowanie kruglova nad Jantar...tu już jest też bug...bo raz mi go zabili,kij z tym...idę do bunkra w Jantarze a on tam jest..tylko już nieprzyjacielsko nastawiony.
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Dołączenie: 28 Sie 2008, 11:32
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 20:01
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości