Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez MeZZerschmitt w 03 Gru 2007, 21:23

Spotkałem się już z kilkoma bugami w grze, pewnie to będzie standart ale co tam:
1) zwalczanie psów może być całkiem zabawne, wiele razy zdarzyło mi się, że na przykład uciekający pies biega w miejscu ponieważ stanęło mu na drodze drzewo :D
2) "agonia zastrzelonych" czasami zdarza się to przy jakiś rurach, ścianach, kiedy zabijemy delikwenta, on będzie się miotał jakby miał megadelirke, czy coś takiego... czasami ciała także po prostu znikają a kiedy wyciąga się rzeczy ze zwłok - pojawiają się

te dwa wymienione bugi zdarzyły mi się kilka razy ale dzieje się to ogólnie bardzo rzadko.

Wracam z x16 i mam skrytkę. Podchodzę do niej i... lol!

Zazdroszcze, też bym chciał takiego buga:)

Nie wiem czy to można uznać za bugi ale są to dosyć śmieszne rzeczy:
Zabity dzik, usiadł na du...czterech literach :], dopóki do niego nie strzeliłem martwy dzik siedział w tej pozycji
Image

Tutaj bug w modzie vehicle, czyli lewitujący Kama3:
Image
Image
Oczywiście Kama3 spadł kiedy byłem pod nim i w niego strzeliłem...heh potrzebny był tylko jeden bazdaż
:)

Nie wiem czy to bug ale tutaj mamy przykład Stalkera sportowca, dbającego o swoją kondycję nawet po śmierci :D:
Image
Image
Nie źle rozciągnięty typ ale i tak nic mu to nie dało:D

Następne to dziwna sytuacja na przejściu z Kordonu na wysypisko. Przynajmniej mnie to zdziwiło. Wiele razy tędy przechodziłem i stalkerów tu nie było, dopiero pojawili się kiedy wracałem z magazynów wojskowych, żeby zobaczyć co się dzieje w Kordonie, nie wiem czy to jakiś bug czy po prostu oni przejęli to miejsce:
Image
Image

Teraz przedstawiam HellStalkera (z tego polałem - koleś siedzi i gra na gitarze a obok płonące zwłoki jego kumpla :]...no cóż):
Image
Image
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Michu w 03 Gru 2007, 23:53

Co do czwartego , to gra różnie ich generuję , raz trzeba się użerać z bandytami, a raz pomogą nam chłopaki, często tam są.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez MeZZerschmitt w 04 Gru 2007, 15:44

Infernal napisał(a):No i ten bug pobił wszystkie inne. Co dziwne spotkałem go zaraz po pierwszym spotkaniu z lokacją Bar (lubię dokładnie wszystko pozwiedzać) Wszedłem na starą wieżę i podszedłem do niej. Oto efekty.

Wystarczy wejść na wieżę i ją obejść na drugą stronę. Są tam dwa miejsca nie obudowane drewnem, jakby dziury ponieważ drewno odpadło. Bug występuje po lewej stronie. Jeśli dobrze nastąpimy na miejsce gdzie nie ma drewna (trzeba praktycznie wejść w wieżę przez dziurę) i jeśli dobrze nadepniemy to pojawi nam się takie coś. Najlepiej nakręcić filmik, ale nią mam odpowiedniego programu oraz miejsca na dysku (jak wiadomo filmiki z gier pożerają straszliwie miejsce) Najlepiej patrzeć się przy przywoływaniu tego bugu pod nogi, bo wtedy można zapamiętać jak należy stanąć.
Dla niekumatych rosyjskiego to napis na tej tabeli znaczy "ściana" :o

DOKŁADNIE!!!
Dzisiaj to sprawdziłem (mam wersje 1.0003). Wszedłem na wieże i jest taka mała szara szczelina w podłodze pomiędzy stopniem zewnętrznym a tym bojlerem w wierzy:
Image
Ogólnie zauważyć można jedno, ta szara szparka jest w odległości około 28 m, ta szara od góry jest w odl. 18 m, a ta jasna z dołu jakieś 8 m chyba.
Ciekawe czy jest po prostu pomyłka w stylu zapomnianej tekstury?
czy jak...
Po wejściu w tą szparke, widok jest taki:
Image
można sobie postrzelać do niewidzialnego bojlera (poznać można po kształcie), dopóki nie wkurzy się powinność:):
Image
Image

Wydaje mi się że takich miejsc w grze jest więcej.
Ciekaw jestem czy wiedzą o tym producenci.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez MeZZerschmitt w 04 Gru 2007, 23:12

Przedstawiam wszystkim kolejne bugi które dzisiaj odkryłem. Najbardziej zaskoczył mnie bug w Barze i od niego zaczne:

Coś mnie podkusiło żeby podejść do płotu stojącego przy wejściu do Baru (z wysypiska).
Wtedy zobaczyłem że płotek jest dosyć niski, więc wskoczyłem na usypaną ziemie i poszedłem przed siebie w stronę wejścia do wysypiska i ujrzałem tam piękny koniec planszy:D:
Image
Image
Image
Image
Image

...później przeszedłem się w stronę przejścia do Jantaru, które wyglądało tak:Image
Image
Image

...następnie skierowałem się do dziczy która wyglądała tak:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A teraz prezentuje jak się tam dostać:
Image
^od wejścia kierujemy się ku zbiornikowi na kołach i ciężarówce
Image
^później odbijamy w lewo i idziemy wzdłuż nasypu
Image
^idziemy do końca i jesteśmy na miejscu....teraz skok i heja!
Image
Image
^ jesteśmy poza mapą, teraz tylko w lewo albo do tyłu

Kolejny bug ma miejsce na dachu fabryki w której ukrywa się Dzik i jego bandyci, gdy podejdziemy do wejscia z dachu do budynku dzieje się takie coś:
Image
Image
Image

Następny bug, ma miejsce w Dolinie Mroku przy wejściu do laboratorium, chodzi o szafki przy których nawet kiedy są zamknięte widać cienie półek i zwłoki w ścianie:
Image
Image
Image

A tu jeszcze jeden bug, który pojawia się raz na jakiś czas:
Image
^świetlik ziemny
Zdziwiło mnie jeszcze jedno, nie wiem czy można to uznać za bug czy to po prostu tak zwany "You Found A Secret Place":
guitar, bread (niejadalny:)) i hand_radio:
Image
Image
Image

Miejsce w którym znajdują się te rzeczy jest w dolinie mroku:
Image
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez Infernal w 04 Gru 2007, 23:18

Znalazłem linka do filmiku z tym bugiem ze zbiornikiem
http://pl.youtube.com/watch?v=DdjkqquuDFA
Co do tego bread'a to najciekawsze jest to, że nie da się go zjeść. Pewnie służy on do przybijania gwoździ :D Znaleźć go można w jednej z szafek przy pokoju Dzika. Są nawet 3 sztuki :o :P
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez MeZZerschmitt w 06 Gru 2007, 11:20

Kolejna porcja.
Niedopracowany motyw przez autorów gry, czyli dochodzenie do końca planszy.
JANTAR:
Po otrzymaniu pomarańczowego kombinezoniku, postanowiłem sprawdzić co jest za pagórkiem:
Image
Image
Dla porównania, na wysypisku przy wejściu do Doliny Mroku, nie ma możliwości pójścia na koniec, ponieważ jest to zablokowane "niewidzialną ścianą":
Image

Tutaj łóżko w ścianie w bazie powinności
Image
Image
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez Nieznany w 06 Gru 2007, 16:57

Ja chyba z trzy takie "wypadki" za plansze odkryłem, nad Jantarem, na Wysypisku i gdzieś jeszcze....choć może to na Wysypisku były dwie takie lokacje?
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Stalk3r w 06 Gru 2007, 23:19

Ja jeszcze bylem poza mapa w magazynach wojskowych:D.Niewiem czy to bug,ale raz w barze widzialem bandytow siedzacych przy ognisku!!Brak modow.
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez MeZZerschmitt w 07 Gru 2007, 00:07

U anarchistów:
Image
coś wystaje snajperowi:)
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez Missile w 25 Gru 2007, 00:51

Ja mam bardzo fajne bugi z pieskami :) Jak idę wykończyć jakieś stadko, bo dostałem zlecenie od sidorowicza, podchodze do psiaków, one tak ładnie na mnie warczą, latają za mną, w końcu formują się w taką jakby ciasną grupke i jeden wystrzeliwuje w górę na jakies 20m :D Najlepsze było jak jeden wylądował na dachu. Dzieje się tak bardzo często :D Innym razem jak w bandytę przy ognisku strzelałem to on się cofnął, wszedł w beczkę z płonącym drewnem, zapalił się, ale dalej do mnie strzelał :D

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez Atomoffka w 25 Gru 2007, 16:06

Missile napisał(a):Jak idę wykończyć jakieś stadko, bo dostałem zlecenie od sidorowicza, podchodze do psiaków, one tak ładnie na mnie warczą, latają za mną, w końcu formują się w taką jakby ciasną grupke i jeden wystrzeliwuje w górę na jakies 20m :D Najlepsze było jak jeden wylądował na dachu.

o ja.. to było dobre. Spadłam z krzesła ^^

W zasadzie nie mam żadnych celowych bugów typu: kończąca się plansza, zapadnięcie się pod ziemię, bo nie wchodzę tam, gdzie nie powinnam. Cóż.

A teraz moja lista zażaleń:
Cienie mi często przenikają przez ściany. To jest frustrujące. *emo-deprecha :(((( *
W lab x-16 gra bez najmniejszego powodu laguje jak najęta (ale gdy wychodżę do menu i wracam, jest już ok) a za 5 min znowu to samo, nawet gdybym stała w miejscu przez ten czas;
No i możliwe, że coś jeszcze dopiszę, jak mi coś podpadnie.
!!Gołe baby !!

Image
марика поэдращиа.
Awatar użytkownika
Atomoffka
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 22:29
Ostatnio była: 22 Cze 2014, 18:56
Miejscowość: się biorą dzieci?
Kozaki: 0

Postprzez CLEAR SKYline w 28 Gru 2007, 14:12

I ja miałem "kilka" bugów

*pac* - МЦ -
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości