[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Fenishi w 19 Lip 2010, 20:46

Pathetic_Ripper - bez urazy, ale skoro myślisz, że nie będzie miał problemu to czemu nie podałeś po prostu gotowego rozwiązania...? :P Mnie np. ruskie krzaczki od razu zniechęcają do ich rozszyfrowywania, innych graczy pewnie też :E

czeresniaczek1 - wyobraź sobie, że nie domyślelibyśmy się, że chodzi o Solyankę... gdzie dokładnie znalazłeś taką Grozę? Też chcę :P Nie ma co kalibrować - w tym pseudo-modzie prawie wszystko jest spieprzone, więc to nie jest wyjątek od reguły :mad:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez Pathetic_Ripper w 19 Lip 2010, 20:57

@Fenishi o urazie mowy być nie może :D Nie podałem gotowego rozwiązania ponieważ myślę, że nie będzie miał problemu. Poza tym zadałem sobie trud poszukania na rosyjskich forach odpowiedzi i uważam, że wyczerpałem swoje chęci do zabawy tematem :E Na marginesie nie potrzeba żadnej znajomości rosyjskiego - przykład zawarty w odpowiedzi jest aż nadto czytelny. A jeśli nie - pierwszy lepszy translator załatwia sprawę. To tyle. W kwestii Twojego zapytania o Grozę - takową z laserowym ustrojstwem zdobywasz na bandytach na ATP. Nomen omen celownik jest tak spieprzony i nieporęczny że można ją traktować tylko jako trofeum.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Fenishi w 19 Lip 2010, 21:10

No niby tak - tyle, że to akurat nie mój problem :P Jednak w ATP? Cóż... wyrżnąłem tam wszystkich prymitywów i dresiarzy, a cały zdobyty po nich złom sprzedałem Szaremu, który pojawił się w trakcie ich eksterminacji :E I nie znalazłem przy żadnym Grozy z celownikiem laserowym - bo patrząc na opisy broni, nic takiego tam nie pisało... również z wyglądu niczym się nie różniły od normalnych... czyżbym sprzedał wszystkie? :E Cóż - wisi mi to, podobnie jak cały mod, bo powoli tracę "wenę" do grania w niego. Chyba się zabiorę za utAMK :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez jaras76 w 19 Lip 2010, 21:18

Kazdy narzeka na tego moda i babole a jedndk graja,wiec co jest nie tak.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez lukasnek w 19 Lip 2010, 21:49

@Fenishi , @Pathetic_Ripper dziękuję Wam za pomoc, ale narazie odpuszczam sobie tego moda. Za dużo bugów. Zresztą wyjeżdżam juto, więc i tak nie będę miał teraz czasu grać . Jeszcze raz dzięki za fatyge :)
lukasnek
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 19:03
Ostatnio był: 06 Lis 2015, 22:05
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez LordDino w 19 Lip 2010, 21:58

Kolejne pytanko wie ktoś gdzie leży kontener dla kałmuka?? Tak zawzięcie go szukałem, że aż tego kontrolera wypasionego znalazłem, a kontenera jak nie było tak nie ma.
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez Pathetic_Ripper w 19 Lip 2010, 22:20

@LordDino masz kontenerek Kałmyka http://www.youtube.com/watch?v=R6miwzxF ... r_embedded Anomalia jest trochę męcząca ale trzeba przechodzić tę wysepkę kilka razy pod różnymi kątami aż się pojawi plecak.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez KoweK w 19 Lip 2010, 22:57

jaras76 napisał(a):Kazdy narzeka na tego moda i babole a jedndk graja,wiec co jest nie tak.

Bo mają cierpliwość. :)

Ja przygodę z modem właśnie skończyłem. Poczekam rok/dwa aż trochę usprawnią wszystko i w ogóle, bo póki co to jest po prostu masakra i tyle - grałbym dalej, gdyby nie okropnie długie czasy loadingów oraz ciągłe out of memory nawet z wgranym fixem i włączonym trybem DX8! Zgadnijcie na ilu FPS grałem przy sprzęcie Quad 2,4 GHz, 4 GB RAM oraz z kartą GTX 260? Cały czas 19-22 FPS... :| To jest jakiś żart. Poza tym, mod jest naprawdę fajny... ale poczekam na jego rozwój... oraz na patcha, który wywali te beznadziejną ilość anomalii na levelach. :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 16:28
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez jaras76 w 19 Lip 2010, 23:28

Mam tego moda bo sciagnalem i mam a wlasciwie to mialem w planach gre ale xkowek po przeczytaniu twojego postu chodzi o opis sprzetu to sobje daruje.Na moim atlonie 3200+ 1.5 giga ramu i gf 7600gt to nawet nie odpali zagram w zew monolitu jak skoncze priboja. Potem wyjdzie n-ta wersja soljanki wymania komputera operacyjnego sil specialnych nato i nie zagram wcale! :E
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez putin555 w 20 Lip 2010, 00:03

Poważny problem który chyba zakończy moją współprace z tym modem pod względem pomysłu super.
Pod względem technicznym ku... mianowicie gra nie zauważa mojego postępu wykonuje zadanie z cyklu przynieś zatańcz zabij dotyczących "NS" a gra ma to gdzieś i nie zauważa wykonania zlecenia. Nie pomaga w przypadku przedmiotów wyrzucanie ich i zbieranie z ziemi schowków skrzynek czego kol wiek sprzedawanie ich zleceniodawcą również. Stąd było moje wcześniejsze pytanie o PDA Ducha. Pograł bym dalej z chęcią ale nie wykonanie zadania oznacza niejednokrotnie zakończenie danej nici scenariusza. Czy ma ktoś jakieś pomysły co w takim podbramkowym przypadku zrobić bo mnie już pomysłów brak :mad: :mad: :mad:

Z góry dzięki
putin555
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 17:49
Ostatnio był: 05 Lip 2016, 15:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 20 Lip 2010, 01:45

Jedynie nowa gra... Tak właśnie wychodzą mody jeśli twórcy nie przemyślą naszych posunięć. Skąd my mamy wiedzieć czego nie wolno a co wolno zrobić? Niektóre zadania też jak zrobisz wcześniej to dana postać odejdzie albo zginie i kolejnych questów nie zrobisz... Tak właśnie wygląda NS... Ciekawa rozgrywka i wgl ale wg mnie przesadzona pod kątem zawiłości. Niech to będzie liniowa rozgrywka a nie. Same przejście zwykłej podstawowej fabuły nie cieszy. Przecież niewypalone misje nie pozwolą nam iść w nieznane tereny... A większość z was właśnie dlatego w tego moda gra. Ja chcę dotrzeć do generatorów i przyjrzeć się tej mapce w miare stabilnej formie (alpha mi tego nie zagwarantowała :( ).

Kowek: Na cuda nie licz... Gra będzie chodzić jeszcze gorzej. Po tym całym patchu od Sapsana znów dopieprzono pierdół. Przy monoliciarzu do którego idziemy z Kotem łażą wojskowi... Skąd? Przecież wcześniej ich nie było... I tu się dziwić czemu tyle bugów jak oni ciągle coś zmieniają... Te noce w dziennych godzinach to też niezła rzecz... Szlag bierze od tego. Stąd nie lubię blowoutów bo one kaszanią to wszystko. Nie ma jak wyjaśnić nawet nocy w ciągu dnia jako anomalii... Więc co to jest? Bug czy tylko głupawy pomysł Archary?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez tedyt w 20 Lip 2010, 07:03

Ponawiam pytanie:
tedyt napisał(a):Witam wszystkich. Po zainstalowaniu czystej Solianki i spolszczeniu mam tak :
FATAL ERROR

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : false
[error]Function      : CXml::Init
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp
[error]Line          : 87
[error]Description   : XML file:gameplay\dialogs.xml value: errDescr:Error document empty.

stack trace:
Macie jakiś pomysł :) Pozdrawiam
tedyt
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2008, 08:12
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 07:08
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości