Czytam Panowie te Wasze posty i zastanawiam się O CO CHODZI? U mnie Solyanka zapieprza jak wściekła, wyloty mam naprawdę sporadyczne, bugów praktycznie brak... Czytam Wasze posty, m. in. post xKowkax - "słaby fps
nawet z wgranym fixem" - przecież trąbią wszyscy że fps fix rozwala grę, to jak ma być dobrze? Nie zarzynajcie Solyanki sami żadnymi fixami, sryxami i pierdyxami! Niestety spolszczenie miesza w modzie, przetestowałem, porównałem z wersją rus (mam równolegle 2 gamedaty - polską i rosyjską, testowo uaktywniałem je naprzemiennie - polska wersja szwankuje, koniec i kropka). Rada ode mnie - czysta Solyanka, mod na 21 artów, spolszczenie, PRZYWRÓCENIE ORGINALNEGO HUD-a (bardzo ważne!), patch no_time_for_tasks, na końcu fixy
@djcyca (te z pewnością niczego nie psują). NA TYM KONIEC!! ŻADNYCH MICROPATCHY CZY FPSFIXÓW CZY MODÓW NA WYPADANIE RZECZY Z PLECAKA (tylko ręczna edycja plików actor i inventory, max 300kg)!! I ważna sprawa - Solyanka (przynajmniej ta spolszczona, z orginałem nie ma większego problemu) nie pozwoli na wodotryski graficzne, niezależnie od konfigu kompa. Ja pomimo niezłego sprzetu mam ustawione 1024x768, bez dynamicznego oświetlenia, suwaki w lewo, nie wszystkie ale na pewno trawa i filtrowanie na zero, jakość textur na 1/3, wyłączony EAX. Userzy Windowsa 7 z pulpitem aero - prawy klawisz na XR_3DA - właściwości - zakładka "zgodność" - zaznaczyć "wyłącz kompozycje wizualne" i "wyłącz kompozycję pulpitu". Te posunięcia w dużej mierze zniwelują wyloty z out_of_memory. Wiem, mod traci na wyglądzie ale zyskujemy rzecz bezcenną - GRYWALNOŚĆ!!!
@djcycu a propos wojskowych przy monoliciarzu - pytasz skąd się wzięli - otóż powiem Ci, że za mną przyleźli z kordonu - zobaczyli mnie kiedy przechodziłem, ale myślałem, że nic się nie wydarzy. A tu niespodzianka.. Solyanka nie jest taka nielogiczna, jak może się wydawać i nie każde zaskakujące wydarzenie jest wynikiem bugu