[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 23 Lip 2010, 19:15

Spróbuj HJSplit-em, gwarancji nie dam ale może się udać.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez trurl3 w 23 Lip 2010, 19:47

Wiewiórka69 napisał(a):Umiesz czytać uważnie posty ? jeżeli masz sobie je pisać od tak aby mieć liczbę 700 postów czy tam ileś to sobie daruj to nabijanie, bo jestem pewnie że widziałeś co napisał Medival że 7zip nie działa. Od razu ci mówię że nie musisz pisać kolejnych postów aby mi się odgryźć....
Jak znam życie pewnie i tak coś napiszesz.

Na twoim miejscu rozwaliłbym klawiaturę zamiast pisać takie brednie. Pliki soljanki SĄ SPAKOWANE 7-ZIPEM i w związku z tym 7-zip je otwiera. A to, że nie mają odpowiedniego rozszerzenia wymaga po prostu trochę inteligencji. Ja się nie dziwię, że wszyscy macie tyle kłopotów z grą. Zebrali się tutaj chyba sami najwięksi nieudacznicy. Koleś który płacze, że zmienił HUD na 'oryginalny' i dalej mu wywala na pulpit. A ile było mądrzenia się, że ten HUD powoduje błędy. Gram na nim od początku kiedy go sam wprowadziłem do polskiej wersji i mam zero wypadów. Inny miesza w dodatkach na wszystkie strony i dziwi się, że ma wypady... Sorry. Poniosło mnie.
Wróćmy do tematu.
1. Zainstalować 7-zip
2. Prwoklik na pliku archiwum (doolnym) i wybrać z menu "Otwórz za pomocą"
3. Wskazać program 7-zip jako ptwoerający archiwum
4. Rozpakować jak zip-em lub rar-em
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Pathetic_Ripper w 23 Lip 2010, 19:51

trurl3 napisał(a):Zebrali się tutaj chyba sami najwięksi nieudacznicy.

Z całym szacunkiem, ale pomyśl trochę zanim Cię poniesie. Albo przeczytaj posta przed wysłaniem.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez trurl3 w 23 Lip 2010, 20:06

Z całym szacunkiem, ale napisałem to rozmyślnie. Oczywiście, nie dotyczy to wszystkich, ale atmosfera narzekania i pretensji do twórców moda jest przytłaczająca. Nie wiem dlaczego tak jest, ale czytając fora angielsko i rosyjsko - języczne dotyczące Soljanki, ma się wrażenie, że spotykają się tam ludzie, którzy pomimo problemów, maja do Soljanki pozytywne nastawienia i szanują pracę włożoną w jej stworzenie. A poczytaj uważnie posty w tym wątku - jeden przez drugiego krytykuje i narzeka, a co trzeci jest i tak mądrzejszy od autorów moda i z miejsca zabiera się do przestawiania i robienia porządków w konfigach. LUDZIE!!! To jest gra! Ktoś ja stworzył dla Was!! Poświęcił kawał własnego życia, żeby dać Wam rozrywkę. Niestety, odnoszę wrażenie, że dla naszych rodaków największą rozrywka jest wdeptanie czyjejś pracy w błoto. I nawet już nie mówię o swojej pracy. Jak zawsze powtarzam, robiłem to dla siebie i nie interesuje mnie czyjeś zdanie. Stąd ten wybuch. Ale obiecuję, że już nie będę. Nie będę odwiedzał tego forum. Tylko jeszcze przeczytam twoja odpowiedź...
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Pathetic_Ripper w 23 Lip 2010, 20:19

Cóż, mod jest kapryśny, wszystkich ponosi w mniejszym bądź większym stopniu. Co jednak nie znaczy, że mamy sobie nawzajem ubliżać czy traktować się w sposób nieelegancki. Z pewnością nieco ochłody w wypowiedziach wszystkim wyjdzie na dobre. Takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez czeresniaczek1 w 23 Lip 2010, 20:43

Zgadzam się z paroma osobami na tym forum napakujecie dodatków nie wiadomego pochodzenia, a potem narzekanie.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez Wiewiórka69 w 23 Lip 2010, 20:50

Ja nie mówię że mod jest zły, bo tak nie jest. Podoba mi się i to bardzo i dlatego robię wszystko aby go zainstalować a że mi się nie udaje .. nie wiem może i masz racje, jestem po prostu za głupi. Ale do cholery, robię tak jak piszesz i nic, 7zip u mnie nie działa. Według mnie było by mnie kłopotów jak byłby inaczej spakowany, albo instalator jak w Priboy Story, wtedy by nikt nie miał żadnych problemów. A w przypadku dodatków to jest po prostu zebrać wszystkie razem i dać taki jeden wielki patch który można by było wgrać zaraz po zainstalowaniu samego moda.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 23 Lip 2010, 21:05

Wiewiórka? Ja nabijam posty? To ile do cholery mam się rozpisywać na pół strony o 7zip`ie jak na okrągło o tym wcześniej wam turczałem! Zamknij się choć raz w moim kierunku i posłuchaj tych co z kompem siedzą z deka dłużej od ciebie dobra? Zaznacz całość i na pierwszym archiwum daj wypakuj przez 7zip. Powinno grać. Jeśli nie to próbuj dalej. Myślisz że z WinRAR`em jak masz starego to nowe archiwa odpalisz? Pewnie zechcesz mi dogryźć że tak... Otóż nie i już kilka osób mi podziękowało za rekomendację programów ode mnie. Jakoś wątów nie mają i wszyscy się cieszą.

Dzięki Trurl3 za wstawkę za mnie bo jak widzę wiewiórka jest "mądrzejszy"...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Piciu w 23 Lip 2010, 21:14

Faktycznie to plecak i artefakt ale jestem ślepy,ale mam inne pytanko co z tymi EMISJAMI za częste jak na mój gust nawet w OL były rzadsze jak zmienić częstotliwość ? . Przydało by się grało by się o wiele lepiej jeśli da rade to gdzie trzeba pokombinować ?
Piciu
Kot

Dołączenie: 21 Lip 2010, 08:16
Ostatnio był: 03 Sie 2010, 15:33
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 23 Lip 2010, 21:17

Lepiej nie kombinuj :) Te emisje sie czasami przydają. Solianka ma to do siebie że czasami ilość anomalii przerasta silnik i gra wywalana jest do pulpitu co pare sekund. Wtedy ratuje nic innego jak położenie się spać no i emisja :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez portals w 23 Lip 2010, 21:18

gamedata\config\blowout.ltx - Tu masz wszystko
Ale djcycu ma rację co do emisji
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez Piciu w 23 Lip 2010, 21:48

enabled = 1.0
time = 720.0
shift = 960.0

Co teraz ?? time raczej ale na ile radzicie ??
Piciu
Kot

Dołączenie: 21 Lip 2010, 08:16
Ostatnio był: 03 Sie 2010, 15:33
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość