Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez Axideus w 04 Sie 2010, 22:14

Gnuśny Wasyl a możesz mi podac autora tej książki? Ja osobiście przeczytałem świetną książke pana Arnolda Mostowicza. Zawiera ona dużo wiedzy na temat starożytnych tajemnic. Autor pisze w ciekawy intrygujący sposób jednocześnie podając świetne argumenty. Serdecznie polecam :wink: .

Edit: Jako że od kilku dni nikt się nie wypowiada musze rozkręcić dyskusje. Postanowiłem zaprezentować kilka przykładów z książki pana Mostowicza. Niestety na ten temat nie ma nic w internecie. Sprawy te są już dość stare [1965 chociażby :|] ale bardzo intrygujące i w 100% potwierdzone. Jeśli chcecie moge streścić co ciekawsze tematy :wink: .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Reklamy Google

Postprzez Gnuśny Wasyl w 06 Sie 2010, 16:59

"Goście Z Kosmosu?" - Lucjan Znicz.
"Kształcenie Ducha" - Karol Brandler-Pracht.
Obie do łyknięcia jak szklankę ciepłej czekolady.
Co do HAARP:
"Wszystko związane z nowoczesnymi mediami: telewizja, telefon, specjalna łączność, którą posługuje się armia, odbywa się w jonosferze. 360 anten służy do wysyłania do jonosfery fal o ekstremalnie niskiej częstot. zwanych ELF. Jedną z możliwości jest wpływ na nasz rdzeń kręgowy nazywany Kaduceuszem Merkurego. Przemieszczają się w nim ważne wibracje, mające wpływ na nasz układ hormonalny, na czakramy, które to oddziałują na rozwój ludzkiej świadomości. Tak więc przy pomocy HAARP można mieć wpływ na umysł człowieka, kontrolować go.
W rejonie, gdzie zainstalowano HAARP zaobserwowano wzrost zachorowań na nowotwory, depresje, utratę orientacji."
Hmmm... Zjawiska i te rzeczy... A gdzie w tym wszystkim człowiek?
To fragment rozmowy z Marcelem Messingiem ( całość można kupić na DVD - w Holandii np. jest to rozprowadzane, u nas jakoś takie praktyki są niemile widziane czy co, bo jakoś nie widzę nagrań z takimi rzeczami w kioskach ). Co poniektórzy będą wiedzieć o kim mowa. Koleś jest tak bezpośredni w tym co mówi, że nawet moje bajania ( jak je ktuś czytał ) wydają się niczym w porównaniu z jego "insynuacjami".
Jakiś czas temu był też projekt, żeby człowiekowi wszczepić czipa z danymi i takim tam. Jeszcze czego! To chyba najprostsza droga do tego, żeby nie musieć płacić kasy kolesiom, których jedynym zadaniem jest szerzyć zamęt i terroryzm. Po co wynajmować terrorystów, którzy rozpiepr.ą cuś w Ameryce, bo tak akurat komuś pasuje, skoro można takich dekli prawie darmowo kontrolować. Rządy wielkich mocarstw są nastawione na kasę i uzyskają ją w każdy możliwy dla siebie sposób. A najlepiej do tego nadaje się kontrola nad naszymi bańkami. Można się zapytać, dlaczego tego do tej pory nie używano. Ale nikt nie powiedział, że tak nie było. HAARP wysyła potężne fale i mają one wpływ na nasze środowisko. Jak już kiedyś to zacznie działać normalnie i nikt się nie będzie czepiał będzie można rozpocząć normalne używanie tego czegoś. STALKER, Panowie, to gra, która dokładnie pokazuje co można zrobić przy pomocy takich urządzeń. I dlaczego tak wciąga - bo to jest naj-gra na świecie, czy też może ma cuś do przekazania - czasem ktuś robi jakąś rzecz nie zdając sobie sprawy z tego, że odkrywa nieznane. Kiedyś w USA ( bo gdzieżby indziej ) był projekt, który miał na celu zabijanie ludzi falami dźwiękowymi o częstot. 36 Hz. Puśćcie sobie jakąś zdołowaną muzę i podkreślcie te częstot. Jak was głowa nie zacznie boleć to chyba jesteście dobrym materiałem do badań ( polecam program Brain Wave Generator ). Podobno nie było fizycznej możliwości, żeby stworzyć tubę, która podgłośni te częstot. do poziomu odpowiedniego dla uzyskania efektu, o który tak zabiegano. Prawda czy fikcja?
A jeśli chodzi o paranormalne - co powiecie o Johnie Worrell Keely'm i jego maszynkach napędzanych energią "mana" ( to hawajskie określenie, bliższe nam to indyjska "prana" lub chińska " chi" ), np. maszynka do lewitacji. Albo o projekcie szpiegowskim wykorzystującym zdalne postrzeganie pozazmysłowe prowadzonym w instytucie SRI International w USA ( telegnozja ). Kiedyś był też taki projekt, który miał na celu badanie Marsa poprzez telegnozję. Podobno niektórzy z "badaczy" nie wracali do domu inaczej niż w plastikowym worku. Wierzycie, nie wierzycie...
Napisz proszę o kontroli faz deja, Panie Axideus.
:wódka: , bo weekend. Cieszmy się nim, bo jak se pomyśleć, że ci, którzy kontrolują potęgę nuklearną ćpają na potęgę koksik to się niedobrze robi.
Wal tego Mostowicza. Napisz cuś, żeby było o czym dyskutować.
---EDIT---
Kiedy 8 lat temu otworzyło mi się Trzecie Oko miałem przyjemność z gościem, który, znając "te rzeczy" od podszewki ( nawet Stefański był zaskoczony jego umiejętnościami ), twierdził ( na podstawie źródeł, które studiował ), że mistycy żydowscy, którzy wykorzystywali kabałę i swe umiejętności aby zobaczyć boga kończyli w trumnie bądź w wariatkowie. Dlaczego tak mogło być?
---EDIT---
Kiedyś, jakieś 12 lat temu pracowałem z ojcem przy obkładaniu kafelkami rzeźni. Jak tam poszedłem "po sprawie" znalazłem świńskie oko. Wziąłem je. Było wyschnięte. Wyglądało jak karta dektury w kształcie połówki pustej skorupy jajka. Mój stary miał kiedyś nutrie ( miałem wtedy z 10 lat i któregoś razu podkusiło mnie, żeby zobaczyć jak staruszek je uśmierca - niezapomniane przeżycie! nie polecam! ), więc i zęby nutrii też miał. Zalałem Poxipolem pustą przestrzeń w oku ( żeby wyglądało jak połówka jajka ) i wcisnąłem w nią osiem zębów. Wyglądało to jak gwiazda chaosu. Nic specjalnego, ale jak to zobaczyła ma ówczesna laska to stwierdziła: "daj mi to!". Rozkaz! Dosłownie rozkaz! Bardzo się buldoczyła, że nie chciałem. A wiecie dlaczego? Bo za każdym razem jak to założyłem na szyję i trzymałem w okolicy mostka to po mniej więcej dwóch godzinach czułem jakby mnie z energii wyssano! Przez swą ówczesną satanistyczną głupotę stworzyłem potężny talizman. A jak chciałem to wyrzucić... to nie mogłem! Po prostu cuś mówiło mi ( wręcz nakazywało! ), żebym tego nie robił. Potężna rzecz. Mały demon! W końcu mój stary się tym zajął. Ot, taka przypowiastka o tym, co można zrobić nie mając wiedzy.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Axideus w 06 Sie 2010, 22:11

Jestem bardzo zadowolony z tego że mamy na forum naprawdę dobrego mistyka i ezoteryka. Wreszci ktoś z kim można porozmawiać. Co do talizmanu. Kształty to potężna energia i oddziłują na nas w bardzo silny sposób. Ja od dłuższego czasu szukam swojego własnego symbolu. Pozwala on na niesamowite wręcz właściwości. Większe skupienie, szybsze myślenie, lepsza koncentracja, lepszy i szybszy sen czy nawet leczenie schorzeń. Innym ludziom łatwo jest dobrać symbol :| ale nie mi. Tak jakbym był zbyt skomplikowany psychicznie i astralnie na kształt prosty i jednolity :| . Jakbym musiał koniecznie znaleźć określone symbole i je odpowiednio poukładać aby stworzyć dla mnie symbol idealny.
No cóż próbowac będe dalej :E . A co do przykładów książkowych co uważacie? Chcecie bym je podawał czy nie?
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez Gnuśny Wasyl w 07 Sie 2010, 19:26

Axideus napisał(a):A co do przykładów książkowych co uważacie?

Wal, stary! Jak opiszesz, to i dyskusja się pewnie zacznie.
Axideus napisał(a):mamy na forum

Hmmm... Dzięks! Ale trochę przesadzasz. Kurde! poczułem się jak jakiś guru czy cuś... Nie o to mi chodziło jak zaczynałem się tu wymądrzać. Ale mimo wszystko dzięks. Miło mi. Tym bardziej, że sporo się napracowałem swego czasu. Np. doszedłem do 10 min w patrzeniu prosto w słońce - bez jakiegokolwiek poruszenia gałkami czy powiekami ( bez łzawienia oczywista ), zimą przy dużym, oślepiającym śniegu czy latem w totalny upał - oczywiście "w samo południe". Heh... Fajną rzeczą było czuć wielkość Słońca i odległość od nas - już sama ta fazka była wspaniała, choć to zbyt delikatne określenie.
Co do symbolu - ja też swego czasu chciałem być "przyporządkowany", ale po zapoznaniu się z obrazami trójwymiarowymi z książki Mateli i historią Crowley'a stwierdziłem, że jak dla mnie przynajmniej, dobre będą znaki Marsa, Wenus, swastyka słoneczna, chiński Fu i pentagram. No i przede wszystkim ja jako Horus. Jego oko zaś to dla mnie moje Trzecie Oko. To wszystko łączę z Yogą. Mi wystarcza. A na siłę nie szukaj symboli, bo nawet jak se jakiś znajdziesz to i tak albo zgubisz amulet albo nie będzie Ci dobrze współgrał z energią. Samo przyjdzie. Któregoś dnia przez przypadek cuś znajdziesz. Ale to chyba już czaisz - nie ma co się spieszyć. Choć to czasem męczy - czuje się potrzebę współistnienia z czymś tylko nie za bardzo dociera z czym. Męcząca fazka.
:wódka:
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Axideus w 07 Sie 2010, 20:41

Zachęcony prze gnuśnego wasyla postanowilem opisać wam kilka naprawdę wartościowych wydarzeń, które mam nadzieje większość zachęcą do głębszej refleksji na tematy historii naszej cywilizacji i tajemnic czasów starożytnych.
Dziś opisze wam jedno z najciekawszych i najbardziej intrygujących wydarzeń potwierdzonych naukowo przez szereg naukowców i znany uniwersytet. Wszystko umieszczone zostało w spojlerze. Zapraszam do lektury :wink: .
:

Tajemniczy przedmiot z coso
W lutym 1961 roku, trzech amatorów zbierania skal wykopało dziwny mechanizm zastygły w skamieniałości, na pustyni w południowej Californii. Nie wiedzieli co to było i zaczęli pokazywać to swoim znajomym. W ciągu kilku lat "to coś" znane już jako "Artefakt Coso" zdobyło co najmniej mityczna sławę. Dziwny przedmiot składał się z cylindra zbudowanego z materiału podobnego do porcelany z 2 milimetrowym kolem jasnego magnetycznego metalu po środku, a wszystko to zatopione w cienkiej osłonie z miedzi i substancji, której nie mogli zidentyfikować. Po prześwietleniu skały, wewnątrz odkryto miniaturową metaliczna spirale przymocowana do miedzianej nasadki po drugiej stronie walca. Urządzenie zostało znalezione w geodzie - której wiek oszacowano na... 500,000 lat! Dzis miejsce gdzie znajduje się artefakt jest nieznane, po tym jak ostatni właściciel Wallace Lane zmarł. Jeśli "Artefakt Coso" był przykładem nieznanej technologii z przed wielu tysiącleci na długo zanim pojawił się człowiek rozumny - obróciłby wszystkie nasze naukowe rozważania o człowieku i jego przeszłości - do góry nogami, a już na pewno uciąłby wszelkie spekulacje jakoby Bóg stworzył niebo i "ziemie" gdzieś pomiędzy 6000 a 12000 lat temu - w co wielu wciąż wierzy.
Image
A teraz coś dla sceptyków. Artykuł powyżej pochodzi ze strony paranormalne.pl. Nie udało mi się znaleźć nic innego w naszym ojczystym języku. Kilka sprostowań z książki Pana Mostowicza. Po pierwsze artefakt był badany. Sceptycy powiedzą że badanie przez jakiś geologów jest mało przekonujące. Tu was zaskoczę artefakt ten był badany [ i kto wie czy nie jest] przez uniwersytet w Reno w Nevadzie. Potwierdzono wiek znaleziska jednak wciąż nie jest wiadome czym jest artefakt z coso.
Image
Image
Oto film na temat artefaktu w coso. Niestety po angielsku i mimo starań nie znalazłem polskiej wersji :( .

Link do strony z opisem całej historii i badań nad przedmiotem niestety po angielsku. Strona tłumaczona przez google tłumacz:
http://translate.googleusercontent.com/ ... TwLL_ajxnQ
Zapraszam do dysputy :wink: .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez rafallpfan w 07 Sie 2010, 21:16

WOW :o
Jestem w szoku, zaraz poczytam na tej stronce. Szczerze mówiąc jak przeczytałem "której wiek oszacowano na... 500,000 lat!" to się mooocno zdziwiłem. Troszkę mi to przypomina historyjkę z Orginal War . Równie interesujące są rysunki z Nazca.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Płaskowyż_Nazca
Jutro postaram się napisać troszkę o piramidach jak się ogarnę.
Image
Obrany cel - narodowe dążenia
By ziścił się sen tego pokolenia
Obrany cel - Wielka Polska na wieki
Pod znakiem falangi po wolność idziemy!
----------------
Początek nowej ery, matoły i komputery-Miodowe Lata, Karol Krawczyk

rafallpfan
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2009, 14:55
Ostatnio był: 12 Lut 2012, 15:22
Miejscowość: Mrągowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez Axideus w 07 Sie 2010, 21:33

No rafallpfan ciesze się że temat Cię wciągnął. Podawaj swoje przykłady. Ja jutro jeśli tylko chcecie moge ujawnić jeszcze bardziej szokujące wydarzenia :E .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez rafallpfan w 07 Sie 2010, 21:49

Ja to zawsze się takimi rzeczami interesowałem, tata zawsze discovery oglądał to ja z nim :D W 6 klasie to chyba znałem przebieg większości bitew na froncie wschodnim :P
Jak się postaram to najadę troszkę na kręgi w zbożu.
Image
----------------

rafallpfan
Wygnany z Zony

Postprzez impulse_101 w 07 Sie 2010, 22:40

Na sile zmyslona historyjka desperatow pragnacych slawy, a ze ludzie lubia fajne historyjki to nie nowosc :E artefakt to nic innego jak elemnt silnika forda T:
Image

Artefakt Coso, translator googla:

Dochodzenie przeprowadzone przez Pierre Stromberg i Paul Heinrich, z pomocą członków Spark Plug Collectors Ameryki, zasugerował, że artefakt jest świeca zapłonowa Champion 1920. Chad Windham, prezes Spark Plug Collectors Ameryki, określone jako artefakt Coso 1920-era świeca zapłonowa Champion, który był powszechnie stosowany w Ford Model T i model silnika. Inne iskra kolekcjonerów plug zgodził się z jego oceny.
Stromberg i sprawozdania Heinrich [1] wskazuje na świecę zapłonową został zamknięty w konkrecji składa się z żelaza pochodzące z korozji świecy zapłonowej. To typowe dla hutnictwa żelaza i stali artefaktów szybko formie konkrecji tlenek żelaza wokół nich, ponieważ rdza w ziemi.
Oryginał pod tym adresem: http://en.wikipedia.org/wiki/Coso_artifact
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Axideus w 07 Sie 2010, 23:18

Impulse zgodzić się nie mogę. Wiedziałem że na pierwszy ogień pójdzie świeca zapłonowa :D . Pewnie sprawa była by przesądzona gdyby nie malutki mankamencik. Załóżmy że rzeczywiście ktoś chce rozgłosu. Umieszcza świece w kopalni i... tu zaczynają się schody. Ponieważ "świeca" była zamknięta wewnątrz geody. A ta nie mogła powstać ot tak przez kilka lat. Ba nawet przez setki lat. Poza tym uniwersytet w Reno w Nevadzie zbadał ów świece. Po pierwsze nie ma sposobu by stworzyć taką geode. Sądząc po minerałach i tym że uwaga, uwaga miękka część wewnętrzna geody była oblepiona drewnem prehistorycznym :D . Drugi mankament to to że z prześwietleń i badań dokładnych wynika że owe urządzenie nie jest świecą elektryczną! To co przedstawił impulse rozgłosiły media by "zadkać ludzią gęby". Oj trudny przykład :E .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez rafallpfan w 08 Sie 2010, 09:47

A więc czworościan jest najbardziej fundamentalną bryłą z której może składać się wszechświat. Taka piramida o podstawie trójkąta. W Teotihuacan mamy piramidy Słońca, Księżyca. Jedną z osób które robiły tam "inspekcję" był Hugh Harleston Jr dla Amerykańskiego Stowarzyszenia Sztuki. Doszedł on do zaskakujących wniosków, po zrobieniu topografii całego miasta odkrył, że piramida Słońca, Księżyca i inne budynki. Wydają się być w związku ze sobą, że odtwarzają całą mapę układu słonecznego wliczając w to Plutona i Neptuna których w tedy nie znano..Badał całą sprawę około 20 lat odkrywając, że jest tam szczególna proporcja i związek pomiędzy budynkami i tym jak zostały one umieszczone i odwzorowane w całym mieście. Pomyślał, że istnieje jakiś podstawowy kod którego użyto, aby to wszystko zbudować i że jest w tym jakieś podstawowe przesłanie. Po 20 latach badań przekazał swoją dokumentację dla Amerykańskiego Stowarzyszenia Sztuki, w której nadmienia, że zgodnie z jego obliczeniami i topografią jaką wykonał. Wygląda na to, że wszystko wskazuje na to, że matematyka jakiej użyli ma związek z czworościanem wewnątrz kuli. Podstawowy wzór którego używał Harleston bardzo pasował do szczególnej matematyki Buckminister Fullera.Która to wiąże się z izotropową matrycą wektorową. Izotropowa matryca wektorowa składa się z 20 czworościanów:
10 stoi na dole, 6 na drugim poziomie, 3 na górze i jeden na szczycie. Są to cztery częstotliwości izotropowej matrycy wektorowej.
Image

To była część pomysłu Buckiego, że wszechświat ma swoją geometryczno-matematyczną podstawę.
A więc logicznie myśląc jeżeli mamy do czynienia z więcej niż jednym czworościanem ich interakcje mogą tworzyć różne geometrie. Usuńmy więc czworościany z przestrzeni i ekstrapolujmy to co było w środku, pomiędzy czworościanami. Zauważymy, że pomiędzy czworościanami znajdują się ośmiościany. Ośmiościan to podwójna złączona piramida. Jeżeli dobrze się przyjrzymy dla naszej matrycy to zobaczymy pewne wnęki. Jest to kolejna grupa czworościanów które są skierowane w dół i są obrócone względem głównej matrycy.
Jedno jest pewne, jeżeli wszechświat jest spolaryzowany, to nie może być tak, że geometria przestrzeni ma tylko jeden biegun.Więc musimy dodać do naszej matrycy odwróconą matrycę, by uzyskać biegunowość. (Moje umiejętności obsługi pain'ta nie pozwalają mi na przerobienie tego wyżej zdjęcia :P)
Ale tu jest kolejny problem bo nie otrzymamy kuli, tylko strukturę w kształcie jajka. Więc musimy wcisnąć jedną w druga aby otrzymać kule.
PAINT POWER!! :D (próbowałem narysować wokół tego kule, ale coś mi nie wychodziło, więc pozostaje wyobraźnia :E )
Image

Chyba troszeczkę wjechałem na matmę, ale chodzi o to, że Ci ludzi wiedzieli o tym wszystkim tysiące lat temu. Bo jakoś musieli to zrobić.
PS. Zbożem potem się zajme bo burza jest i za dużo piorunów, więc potem napiszę trochę o nich(kręgach).

:

A teraz ciekawostka. Uzywając Google Earth pociągnijcie prostą linię od Wyspy Wielkanocnej przez Nazca i dalej.

Najpierw trafimy na świętą dolinę Inków (sacsayhuaman, ollantaytambo etc) później... sprawdźcie sami.

Linia trafia prosto w piramidy w Gizie. A później w Sumer, Persepolis i Mohendżo Daro.
Image
----------------

rafallpfan
Wygnany z Zony

Postprzez Axideus w 08 Sie 2010, 10:30

Ciekawy artykuł rafallpfan :wink: . Dobrze opisany, kolejny dowód na to że nic nie jest przypadkiem, a człowiek tak naprawdę nie wie nic o swojej ojczystej planecie już nie mówiąc o wszechświecie :) .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości