[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez jaras76 w 17 Sie 2010, 21:59

Dla rozładowania napięcia: dwaj grający w soljanke,pierwszy do drugiego. Słyszałeś jest nowy mod do stalka nazywa się moda w soljance,drugi gracz-nie ściągnąłem 2146 dopy a zainstalowałem 7863 patch i przemineło 25 lat z wiatrem-gra od nowa;)
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 17 Sie 2010, 22:02

ATP jest dopracowane... Tylko mi kiedyś trurl3 pisał że jemu wywala... Mi działało... Po wgraniu spolszczenia już nie... Czemu? Bo oni coś na siłę wpakowali w to spolszczenie aby zatkać mnie, Fenishiego i Pathetic Rippera że niby ich dodatki są super... G! Prawda.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Fenishi w 17 Sie 2010, 22:06

Polako napisał(a):@djcycu & @Fenishi
Nie mam zamiaru sie z wami niepotrzebnie kłócić, to jest poprostu kwestia gustu, mnie osobiscie mod sie podabo ( w kazdym razie koncepcja) jest niedorobiony bo jest nieskonczony proste. Wam sie nie podoba to trudno nie bede was zmuszal. Ja nadal wierze ze Arhara w koncu moda skonczy i bedzie mozna bezproblemowo grac.

To wasze k*rwienie jest tylko dlatego ze Arhara wypuszcza na raty i nic wiecej

Ależ my się tu teraz z nikim nie kłócimy :P Po prostu wyrażamy swoje zdanie - po to ten temat jest. A jeśli jednak kogoś w jakiś sposób uraziłem czy coś, to przepraszam - ale nie zrobiłem tego umyślnie :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez caleb59 w 17 Sie 2010, 22:09

Znowu zaczynacie jakiś chory offtop - zamknę ten temat i w pi*du usunę tak, że nawet @Kowek nie odzyska jak mnie jeszcze będziecie drażnić spamem w tym i tak skażonym wątku...

Uwagi moderatora:

aż kozaka dam :) - Matrix
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |

Za ten post caleb59 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MatrixSTR.
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:17
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez KoweK w 17 Sie 2010, 22:35

Gdzie ty, ku*wa, widzisz offtop poza postem Rippera? Przypomnę dla Twojego jakże ignoranckiego łba, że to jest temat o " [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"", a my jesteśmy na czymś takim jak FORUM. Jeżeli ktoś nie rozumie, co to jest, to przytoczę słowa prosto z wikipedii:

Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.

Więc o co kaman? Gdzie wy widzicie "SPAM" (chyba niektórzy nadal mylą pojęcia i nie rozróżniają spamu od offtopu - polecam wikipedię i dokształcenie się w zakresie pojęć, których nie znacie) i offtop, skoro to forum o S.T.A.L.K.E.R.'ze, a to dział o Soljance, gdzie każdy tutaj o niej gada? Ja na pewno nie będę tolerował post-komunistycznych metod zamykania mord na klamkę, cenzurowania i kasowania tego, co komuś nie pasuje - nie wiem, kompleksy? Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie, ale na ch*j wmawiać je innym na chama i myśleć "Oni są głupi, kiedyś się nawrócą". Jak kogoś wkurzają rzeczy, których nie może ignorować - szczególnie tekst, którego czytać nie musimy, a mówię tutaj o postach w tym temacie - to niech idzie do psychologa.

Co do waszego sporu nt. Soljanki i jego autora - zgodzę się w 100% z większością, że koleś powinien dopracować swojego moda pod względem zoptymalizowania czasu synchronizacji oraz ku*ewskiego spawnu. Ten koleś chyba ma naprawdę jakieś zapędy masochistyczne. Poza tym, jak wy możecie mówić o nim, jako o stwórcy tego moda, skoro Soljanka to tak naprawdę głupia kompilacja do tego najbardziej kiczowato zrobiona jaką w życiu widziałem... Owszem, da się grać, ale przyznajmy szczerze, że niecierpliwy człowiek wyrzuci tego moda od razu do kosza po kilku bug trapach.

Nosz kur... dzień taki mam, że musiałem trochę się wygadać. :facepalm:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fenishi.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:23
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Polako w 17 Sie 2010, 22:38

Fenishi napisał(a):Ależ my się tu teraz z nikim nie kłócimy :P Po prostu wyrażamy swoje zdanie - po to ten temat jest. A jeśli jednak kogoś w jakiś sposób uraziłem czy coś, to przepraszam - ale nie zrobiłem tego umyślnie :wink:

Nie uraziles tylko ja sie troche wqrwilem na te wasze narzekanie jaki ten mod hujowy i niedorobiony, Sory za to.
Uwarzam ze powinnismy stworzyc dzial dla Soljanki i pod tym tematy: bledy, problemy z przejsciem i ogolnie o Soli na to co my tu teraz. Straszny syf sie przez to robi i jak ktos ma problem jakis wylot to pisze nowy post i niektorzy sie wkurzaja i mowia zeby poszukal w temacie, a 150 pona stron to troche jest do przegladania.
Polako
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2010, 05:13
Ostatnio był: 29 Wrz 2011, 11:26
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 17 Sie 2010, 22:41

Polako napisał(a):Uwarzam ze powinnismy stworzyc dzial dla Soljanki i pod tym tematy: bledy, problemy z przejsciem i ogolnie o Soli na to co my tu teraz.

Ja uważam, że powinieneś zajrzeć do słownika i pisać tak, jak regulamin tutaj nakazuje, bo za następny taki post będzie ostrzeżenie. Działu takowego dla Soljanki nie będzie - jest to w ogóle niepotrzebne.

Polako napisał(a):niektorzy sie wkurzaja i mowia zeby poszukal w temacie, a 150 pona stron to troche jest do przegladania.

A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak wyszukiwarka? Inteligentny człowiek z niej skorzysta tak, że znajdzie WSZYSTKO, co chce, bez dodatkowych działów i tematów dla jednego moda. Czy naprawdę tak wiele osób nie zauważa wyszukiwarki, która szuka tylko w temacie, w którym obecnie jesteśmy? :facepalm:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:23
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Polako w 17 Sie 2010, 23:21

Jak ci ulzy to sobie walnij, ale u mnie polskich znakow nie zobaczysz jako ze mam calkowicie amerykanski. Mieszkam za wielka woda i tak jest mi wygodniej pracowac w pelni po angielsku. Jak komus przeszkadza brak znakow to trudno.

Uwagi moderatora:

Jeżeli nie potrafisz zaakceptować regulaminu tutaj, to niestety nie będziesz mile tutaj widziany.
Polako
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2010, 05:13
Ostatnio był: 29 Wrz 2011, 11:26
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Postprzez jaras76 w 17 Sie 2010, 23:22

Możecie podać jakieś inne linki do ściągnięcia bo na koncu w linkach jest htm a sciągając przez opere widze znaczki. Chyba że to ktoś przeniesie na inny serwer. Byłem na stronie amk wchodziłem na różne linki i albo to głupie htm albo nie ma gdzie kliknąć. Ewentualnie jak to obejśc i pobrać przez opere.
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Sie 2010, 23:25

@jaras76 przecież linki kierują Cię prosto na stronę narod.ru do plików. Też mam operę i żadnego problemu...
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez jaras76 w 17 Sie 2010, 23:31

Pathetic daje popierz i w ramce: otwórz za pomocą jest opera i pobiera mi jakieś znaczki.
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Sie 2010, 23:38

http://live.cnews.ru/forum/index.php?s= ... 6&st=11350 tu masz linki z dump.ru, webfile.ru, ifolder.ru i narod.ru. Chyba wystarczy? :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 0 gości