[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez yozue w 20 Sie 2010, 01:49

Dwie sprawy:

Po pierwsze, przypomnę ze nie mam statusu pełnej wersji, cały czas to jest beta, a my wszyscy jesteśmy beta-testerami!

A po drugie to wyszła nowa aktualizacja - 20.08.10 (41 MB, nowa gra nie potrzebna)
http://narod.ru/disk/23900157000/%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%87%2020.08.10.7z.html
http://www.sendspace.pl/file/698edea37c9a2828c0a9f76

Ostatnio edytowany przez yozue 20 Sie 2010, 08:36, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Reklamy Google

Postprzez jaras76 w 20 Sie 2010, 03:30

Chciałem pobrać ale poddałem się ponieważ za każdym razem podaje że strona z żądanym plikiem nie istnieje. Na 103 stronie przeczytałem że z mikropatchem 17.08 nowa gra jest niekonieczna.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez czeresniaczek1 w 20 Sie 2010, 09:26

Mam pieniądze ponad 300.000.Sididowi zdaję pytanie czy ma połączenia z innymi frakcjami udziela mi odpowiedzi że tak i nie mogę wstąpić do żadnej .
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 20 Sie 2010, 10:05

czeresniaczek1 napisał(a):Sididowi zdaję pytanie czy ma połączenia z innymi frakcjami udziela mi odpowiedzi że tak i nie mogę wstąpić do żadnej

Nie możesz wstąpic do frakcji. Jeśli którejś podpadłeś, np. ustrzeliłeś przypadkowo jakiegoś jej członka - Sid może załatwić, że nie będą w stosunku do Ciebie wrogo nastawieni.
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper, 20 Sie 2010, 11:51, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Fenishi w 20 Sie 2010, 10:16

DanieloZ napisał(a):Siemano ludzie !
Poczytałem trochę tego tematu, i mam pytanie - brać się w ogóle za tego moda? :D
Na temat Solianki opinie są różne - jedni piszą że to w ogóle gównianka i badziew, a jedni że to cudo :)
Mod trochę waży, dlatego pytam was czy warto to w ogóle ściągać :wink:
PS. -Jeśli już ktoś pisał czy Solianka jest fajna czy nie, to sory, ale całych 151 stron tematu nie będe czytał :P

Nie chcę Cię zniechęcać - ale osobiście moda nie polecam. Z początku mój entuzjazm był wielki - ale z każdą kolejną godziną gry opadał coraz szybciej... zdecydowanie najbardziej wkurzającą rzeczą jest spawn anomalii i mutantów - a filmik yozuego kilka postów wyżej świetnie pokazuje, że walka z kilkunastoma (!) Chimerami nie jest niczym niezwykłym... takich "kwiatków" jest w tym modzie mnóstwo - i bynajmniej są to rzeczy miłe graczowi... :facepalm:
Fakt, NS ma wiele smaczków i niespotykanych rozwiązań - ale niestety nie przysłaniają one tego, co najbardziej irytuje... fakt, gram w to coś - tylko ze względu na nowe mapy (które zadecydowały o pobraniu moda przeze mnie). I nie przestaję grać, bo mam cholernie słabe łącze, a pobranie dzięki niemu tylu GB jest dla mnie niezwykłym osiągnięciem :E Więc szkoda mi wywalać moda z dysku. Tym bardziej, że kilka osób pracuje nad jego ulepszaniem - powstają wszelkie paczki optymalizujące, naprawiające popularne błędy czy balansujące grę. Więc niech ta praca nie pójdzie na marne :wink: Pobierasz na własną odpowiedzialność - żeby później nie było klnięcia i zgrzytania zębów w temacie :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez MOS w 20 Sie 2010, 10:56

@jurko widzę że "zendowałeś" moda, ja puki co mam "bezendu" stare lokacje i 2-3 badziewne nowe.
Jak byś mógł, no chyba że to jakieś fo'pa będzie udostępnić swoje save z końca NS.
Aby wszystkie nowe mapy były już wolne, bo nawet już mi się tego dziadostwa odpalać nie chce.

Zależy mi tylko na zwiedzeniu nowych map i mod idzie do kosza. Over and out.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Kozaki: 4

Postprzez djcycu w 20 Sie 2010, 11:23

Mam otwarte Niezbadane Tereny, Labirynt, ATP i teraz będę czekał na otwarcie się ukochanych Generatorów... Tylko cholera muszę z Kordonu lecieć aż do sarkofagu :( Po egzoszielet maskujący bo nie wykonam misji z lekarstwami :(
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez czeresniaczek1 w 20 Sie 2010, 12:51

Wykonałem tylko zadanie dla Sida z pendrajwem i nadal nie mogę wstąpić do żadnej Frakcji .
http://img820.imageshack.us/img820/6348 ... 4609l0.jpg
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Kozaki: 6

Postprzez jurko w 20 Sie 2010, 13:11

@MOS - Zdecydowałem się zagrać w tą najnowszą wersję i wybacz, starych save już nie
posiadam, chociaż tej poprzedniej nie skończyłem. Zatrzymałem się w momencie, kiedy
po zrobieniu fotografii sarkofagu, Pielgrzym miał z niej wymazać kod i od tego momentu
pulpit z błędem w skryptach, a to już było ponad moje siły.
Jeszcze raz sorry.
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez putin555 w 20 Sie 2010, 14:00

yozue napisał(a):A po drugie to wyszła nowa aktualizacja - 20.08.10 (41 MB, nowa gra nie potrzebna)

To jest aktualizacja do wersji podstawowej czy do wersji sprzed paru dni w której są nowe mapy ?
putin555
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 17:49
Ostatnio był: 05 Lip 2016, 15:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Pathetic_Ripper w 20 Sie 2010, 14:06

czeresniaczek1 napisał(a):Wykonałem tylko zadanie dla Sida z pendrajwem i nadal nie mogę wstąpić do żadnej Frakcji .
http://img820.imageshack.us/img820/6348 ... 4609l0.jpg

To oczywiście nic, że napisałem to w odpowiedzi na twoje pytanie trzy posty wcześniej...

Pathetic_Ripper napisał(a):
czeresniaczek1 napisał(a):Sididowi zdaję pytanie czy ma połączenia z innymi frakcjami udziela mi odpowiedzi że tak i nie mogę wstąpić do żadnej