Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Może mi ktoś pomóc? Zainstalowałem Narodnaya Soljanke, spolszczyłem i zaaplikowałem optymalizacjie z pierwszej strony. Zacząłem grać i tu mam problem grę strasznie zamula, co kawałek lagi i jak np zapisałem to się całkiem zwiesiło, tak samo po wczytaniu z następnego zapisu tylko że za drugim razem. Pomoże ktoś? Może tak ma być?
Warto pamiętać także o oświetleniu statycznym. U mnie takim "epicentrum" lagów i wylotów są bagna, także tam save co chwile i wszystkie suwaki ustawiam jak najniżej.
Od kogo wziąć/dostać drogę z radaru do magazynów wojskowych? Bo nie mam tej drogi, i jak idę do radaru, to muszę wracać przez Dolinę Mroku albo Jantar.
@adziu_92 - przejście z Radaru na Magazyny możesz kupić w barze od Kabla, ale to kosztuje 150 000. Może ktoś zna inną opcję i będzie Ci bardziej pomocny.
Za ten post jurko otrzymał następujące punkty reputacji:
Wielkie dzięki, no system mam nieźle zawalony, ale wystarczyło zmienić ustawienia na niskie Ja tam w grafice różnicy wielkiej nie widzę, a lagi zniknęły i zapisywać się da.
Ja mam pytanie odnosnie zadania zobycia miniguna dla Adrenaliny:
:
Po rozmowie z wojskowym i Sahcarowem dostajemy detektor wraz z poleceniem znaezienia cennej rzeczy z tworzywa sztucznego. W dziczy przy torach detektor dal sygnal ze wykryto "plastyk" w promieniu 10 metrow, w trawie lezala kaseta wideo. Zabralem ja, lecz zadanie nie zaktualizowalo sie i nie moge dac jej Scharaowowi za miniguna. Czy cos jescze trzeba znalesc?