Nie wiem czy już było, bo nie bardzo mam czas na czytanie 22 stron tego tematu. Ale gdyby nawet było to tu daję kilka moich zdjęć dodanych na szybko w picasę:
http://picasaweb.google.pl/echelon.line ... HB9svVxgE#To miejsce to opuszczona parowozownia w Stalowej Woli w takiej powiedzmy starej części miasta - Rozwadowie. Zdjęcia pokazują tylko połowę całego budynku, bo za ścianą jest kolejna taka spora hala również z 4 torami na lokomotywy oraz, tak jak i w prezentowanej hali pomieszczeniami na 2 ścianach. W poprzek tych 4 torów-kanałów (przez które mechanicy mogą dostawać się do "podwozia" lokomotywy) biegnie jeden jeszcze głębszy , w którym chyba cały czas stoi woda. Budynek ma pięterko z obskurnymi, ale klimatycznymi pomieszczeniami (próbka widoczna na zdjęciach), takie jakby poddasze i można też wyjść na dach przez rozbite okno jak i zejść do piwnicy. Do piwnicy to z kumplem nie schodziliśmy (więc i nie wiemy jaka jest duża) z 3 powodów:
- woda do kolan lub do pasa
- ciemno jak wiadomo gdzie, a nie mieliśmy latarki
- sraliśmy w gacie żeby nam żadna pijawa dupy nie urwała

Zdjęcia nie oddają klimatu tego miejsca, tam trzeba po prostu być i to najlepiej w niezbyt pogodny dzień.
Moim zdaniem gdyby ludzie z GSC zobaczyli ten budynek to by pewnie doszli do takiego samego wniosku co ja: że jakby do tej parowozowni powstawiać kilka beczek i innych betonowych przeszkód, to ten swój budyneczek przemysłowy a Wysypisku, gdzie w SoC wiecznie trzeba pomagać stalkerom w jego obronie przed bandziorami mogliby sobie w d... buty wsadzić, bo ta parowozownia w grze byłaby lepszą miejscówą do przesiadywania i ostrzałów