[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez djcycu w 09 Paź 2010, 17:01

Nie ma szans na dalszą grę... Nowa gra to klucz do sukcesu. Pomyłka zdaje się być w skryptach a takie rzeczy zostają już zapisane przez grę w plikach save bodajże. Nijak nie obejdziemy takiego czegoś. Mam spawner. Mogę udostępnić ale nie stestowałem do końca i może kilka rzeczy nie podawać. Pozwoliło by to uczciwym (tym którzy nie będą kosić gry do końca na tym :D ) graczom na dogonienie zwalonej błędem fabuły. Ja osobiście muszę od nowa instalować moda bo musiałem wywalić. A co do wrażeń to mnie mod wkurzył teraz tymi przejściami bo już kiedyś 3 podejścia robiłem i było to samo. Myślałem że w dopie namieszali i pojawiły się nowe kwiatki. A sporo ich i myślę że w końcu ktoś zrobi z tym porządek. W przeciwnym razie XRay stanie i gra będzie działać tylko 5 min na sesję (póki nie wywali). Silnik już ledwie daje rady.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Kpuc w 09 Paź 2010, 17:41

portals napisał(a):Nowa polonizacja z drobnymi poprawkami:
http://stalkerteam.pl/pliki/pobierz.php?plik=sol_pol_091010

Gdy rzuciłem artefaktem na jantarze gra się wysypiała .

Nadal brak przejść :( , ale jeżeli to na pewno wina spolszczenia to zaraz instaluje pirata RU i gram po rusku :+: , już nudne się robią te problemy z tym modem , jestem już dość daleko i jak mam od nowa zapindalac żeby za 2 dni koleiny patch :+: wyszedł . :wódka:

Uwagi moderatora:

Ło pirotoch nie godomy! Łorn! - ati
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez djcycu w 09 Paź 2010, 17:57

Ja cie nie rozumiem... Na kij ci ruska wersja gry? A kolejny bajer to: Czy wgl zacząłeś od nowa po wgraniu spolszczenia? Przecież pisałem już że nowa gra będzie konieczna bo zapisywało z błędem... Ale można mówić. 3: Czemu bawisz się z tym awatarem który mi zajumałeś zamiast go dla świętego spokoju zmienić? Widać że prześwituje spod białego prostokąta :D Nie żebym się czepiał ale to dziecinne...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Kpuc w 09 Paź 2010, 18:44

djcycu napisał(a):Ja cie nie rozumiem... Na kij ci ruska wersja gry? A kolejny bajer to: Czy wgl zacząłeś od nowa po wgraniu spolszczenia? Przecież pisałem już że nowa gra będzie konieczna bo zapisywało z błędem... Ale można mówić. 3: Czemu bawisz się z tym awatarem który mi zajumałeś zamiast go dla świętego spokoju zmienić? Widać że prześwituje spod białego prostokąta :D Nie żebym się czepiał ale to dziecinne...

Tak grę zacząłem od nowa . Czytać umiem jeszcze :wódka:

Czy ci zaiwaniłem awatar to nie wiem dobry rok temu go znalazłem na jakimś zagranicznym warezie i mi się spodobał zapisałem na dysk i animowałem , mam go na z 5 stronach każdy inaczej animowany i nikt się nie czepiał . Co ci przeszkadza ze zrobiłem tymczasowy avatar na tamtym podkładzie - tak jak pisałem on jest animowany tylko ta animacja na tym forum nie działa .

A jeżeli dobrze rozumiem na ruskiej wersji czyli bez modyfikowanych plików tekstowych niema problemu z przejściami miedzy mapami ?

-------------------------------------------

Uwagi moderatora:
Ło pirotoch nie godomy! Łorn! - ati

Я пират

http://oi51.tinypic.com/2i8hu7a.jpg

A teraz dostane 2gie ostrzeżenie za post pod postem

Uwagi moderatora:

a właśnie że nie za post pod postem tylko za rozwalenie strony obrazkiem :) (na Twoje szczęście tylko słowny) - Matrix
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez djcycu w 09 Paź 2010, 19:25

Kolego... Nie... Chodzić powinno wszystko nawet na Afrykańskiej wersji :P Byle tylko mod zrobiony był jak należy. Coś skopałeś i nie pracuje ci to. Zainstaluj całość ponownie.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez portals w 09 Paź 2010, 19:40

Djcycu ma rację wersja gdy nie ma znaczenia.Od wersji 08.08.10r polonizacji niestety konieczna nowa gra.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez Kpuc w 09 Paź 2010, 19:59

Jeżeli wersja gry niema znaczenia to nie będę w tym kierunku kombinował . Dzięki szukam problemu gdzie indziej.

Wypakowałem moda na czysto , wgrałem łatki i ostatnie spolszczenie niestety portów brak ale za to gra się o polowe szybciej ładuje ;) choć tyle dobrego jak na razie tez nie miałem żadnego crasha , a kilka razy miedzy 2 pierwszymi mapami kursowałem
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez trurl3 w 09 Paź 2010, 22:02

Kpuc napisał(a):J...Wypakowałem moda na czysto , wgrałem łatki i ostatnie spolszczenie niestety portów brak ...

Czy mógłbyś uściślić, co rozumiesz pod słowami 'porty' ? Czy to są przejścia między lokacjami?
Zrobiłem właśnie dokładnie to samo, co i Ty, to znaczy:
1.Postawiłem SoC v 1.0004
2.Zainstalowałem Sol 19.04.10
3.Zainstalowałem dopełnienie z 14.08.10
4.Zainstalowałem patcha z 20.08.10
5.Zainstalowałem patcha z 03.09.10
6.Wgrałem polonizację z 09.10.10

Wszystko działa, przejścia pomiędzy lokacjami są - oczywiście te, które są od początku.
Image

Pozostałe pojawią się w miarę wypełniania zadań. I to właśnie tych przejść za zadania (np. z Baru na Magazyny za fleszkę Krugłowa) brakowało w poprzednich polonizacjach. W polonizacji z 08.10.10 (i wszystkich późniejszych) problem został naprawiony.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez djcycu w 09 Paź 2010, 22:05

Z Baru na ATP jest? Z Kordonu na Bagna też? Bo jak tego nie będzie to nie ma sensu grać nawet...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Kpuc w 09 Paź 2010, 22:42

djcycu napisał(a):Z Baru na ATP jest? Z Kordonu na Bagna też? Bo jak tego nie będzie to nie ma sensu grać nawet...

Jeżeli od początku powinny być to u mnie tego brak .

porty = przejścia
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez k4r00 w 09 Paź 2010, 23:01

Przejść nie ma od początku. Jak odblokujesz przejście dostaniesz komunikat o tym.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez trurl3 w 09 Paź 2010, 23:46

Przecież chyba sam wiesz, że tych przejść nie ma na początku gry. Trzeba je zdobyć za wypełnienie zadań. Ja zacząłem nową grę i idę od trupiarki di wioski Kotów. Ale było sprawdzone z sejwem w Barze przed oddaniem fleszki Krugłpowa. Przedtem przejście dna Magazyny nie pojawiało się pop oddaniu fleszki. PO zainstalowaniu wersji 08.10.10 przejście pojawiło się i nie było żądnych problemów według osoby sprawdzającej.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość