[НОВЫЙ СЮЖЕТ 5 - ZEW MONOLITU] czyli Sarkofag Twoim domem...

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [НОВЫЙ СЮЖЕТ 5 - ZEW MONOLITU] czyli Sarkofag Twoim dome

Postprzez Feniks w 05 Paź 2010, 20:14

Witam ponownie (:P)
Mam problem z modem, ale bynajmniej nie samą rozgrywką, bo do tego etapu nie było mi dane dojść.

Po prostu przy wypakowywaniu Zewu (ściągnąłem w dwóch częściach z patchem) wyskakuje błąd danych CRC i na tym koniec zabawy. Komunikat głosi jedynie "niespodziewany koniec pliku", więc wnioskuję, że to może jakiś błąd pomiędzy przejściem pomiędzy part I i II, ale próbowałem już wypakowywać te pliki i razem, i osobno, i ściągać ponownie ale nadal to samo.

Ktoś wie o co chodzi? Niestety z powodów niezależnych ode mnie nie mogę zassać pliku z pozostałych źródeł.

EDIT

Okej, nic z tego nie będzie - już wiem o co chodzi. Za każdym razem ściąganie kończy się, na oko, jakieś 20mb przed własciwym momentem :p Po prostu ściągnięty plik jest niepełny i za nic w świecie nie chce mi się to pobrać w całości, a próbowałem już 4 razy.
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Pathetic_Ripper w 05 Paź 2010, 20:30

Spróbuj wersję z letitbit w jednym linku, nie ma błędów.
EDIT: Skoro z innych źródeł nie da rady - zapraszam po "Ukryte Ścieżki".
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Feniks w 05 Paź 2010, 22:34

Udało się ściągnąć po kilku godzinach, uff. Na Ścieżki przyjdzie czas po "podstawce" ;-)
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez portals w 08 Paź 2010, 20:24

Jeśli są jakieś problemu z naszym systemem pobieranie proszę pisać do mnie na gg:1760101 ale od razu pisząc o co chodzi.
Jestem początkujący programistą samoukiem i popełniam błędy,a ta metoda pobieranie jest niezbędna w celu odpowiedniego zarządzanie transferem naszego serwera.Przepraszam z góry za wszelkie problemy z naszym systemem.
Przepraszam szanowną Moderację i Administrację ze ten offtop ale jest to dość ważna sprawa.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30

Postprzez MiedzianeJaja w 09 Paź 2010, 13:50

Słuchajcie, gdzie nas Kieł prowadzi do wyjścia z Prypeci ? Bo u mnie wychodzi z przedszkola i staje na przeciw tej długiej alei która prowadziła do starego przejścia. Na obrazku jestem koło niego :E
Image
I stoi. Ani z nim pogadać ani co. Jakbym wiedział gdzie przejście to bym sam poszedł i może by się odetkało.

EDIT: Dobra już wiem. Jak zacząłem iść tą aleją i rozwalać monolit i najemników to poszedł za mną.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez trurl3 w 09 Paź 2010, 16:35

Wtedy powinna być rozmowa, w której podaje Ci lokalizację przejścia. Sprawdź, czy mnie jest ranny a jeśli nie potrzebuje apteczki, być może w pobliżu są mutanty, które trzeba odstrzelić. Przejście znajduje się w prześwicie pomiędzy 2 i 3 budynkiem wzdłuż alei po prawej stronie. Ale od alei nie dojdziesz, bo ten prześwit jest zawalony gruzem - musisz skręcić w prześwit za 1 budynkiem i pójść z tyłu 2-go budynku. Obawiam się jednak, że dopóki nie będzie rozmowy - dopóty nie będzie przejścia.
Inna sprawa - czy żyje Kieł? Bo coś mi się przypomina, że po dojściu do tego punktu powinien przyjść SMS od Kła, że zapomniał Ci dać coś od Doktora i trzeba wrócić.

EDYCJA// Nie pamiętam dokładnie kto prowadził a kto został w przedszkolu, ale ten co prowadzi powinien Ci dać info o przejściu a potem zawrócić do tego co został :)
Ostatnio edytowany przez trurl3, 09 Paź 2010, 16:46, edytowano w sumie 1 raz
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez k4r00 w 09 Paź 2010, 16:44

Kieł powinien zacząć z tobą rozmawoać jeśli wytłukłeś monolitian i mutanta który kręcił się koło przejścia. Powinien Ci powiedzieć że duch ma dla Ciebie coś od Doca.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez MiedzianeJaja w 10 Paź 2010, 15:48

Dobra. Następny problem. Misja z niejakim Tolikiem i rozdawaniem automatów ze skrytki sześciu gościom. Już nawet zostawiłem Tolika w przejściu na wysypisko i jak głupi leciałem omijając mutanty bez zatrzymywania do starej fabryki gdzie jest Wilk. Nie ma bata. Wybiegam na nasyp i widzę z daleka stalkera obleganego przez trzy niby psy i pijawkę drugiego na którego skacze sześć ślepych psów i trzeciego jak walczy z pijawą i koło niego biega reszta niby psów. Nawet jakbym miał skrzydła to nie da rady żeby wszystkich uratować. Zawsze któregoś ze stalkerów zabiją zanim dobiegnę. Później nie mam komu oddać dwóch automatów ze skrytki Wilka w związku z czym misja odbicia wioski kotów się nie uruchamia. I co zrobić ? Wczytywałem się kilka razy ale zawsze ginie trzech lub dwóch. Próbowałem spać ale stalkerów nie przybyło. To w ogóle jest rozpaczliwe.
Ostatnio edytowany przez MiedzianeJaja, 10 Paź 2010, 15:50, edytowano w sumie 1 raz
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez k4r00 w 10 Paź 2010, 15:50

Miałem to samo.... Od razu jak wejdziesz do Kordonu biegnij do gospodarstwa rozwalając mutanty. Powinno pomóc
EDIT: podejdź właśnie od doliny i grzej do Stalkerów
Ostatnio edytowany przez k4r00, 10 Paź 2010, 15:52, edytowano w sumie 1 raz
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Pathetic_Ripper w 10 Paź 2010, 15:50

Spróbuj wejść od Doliny i sprint do obozu. W "Ścieżkach" ten manewr działa.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Kozaki: 64

Postprzez liwkid w 16 Paź 2010, 21:13

Hje hje, a czy wam na początku gry złośliwi monolitowcy zabili biednego i bezbronnego Kameleona zanim ten zamienił z nami słowo :kotek: ?

Aha i czy ktoś jeszcze miał "problem" z debilnymi przeciwnikami rzucającymi granaty bez wyciągniecia zawleczek?
| CORE i5-520m 2,4GHz @ 3,16GHz | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 360M 1GB DDR5 | Seagate Momentus 320 GB 7200 RPM SATA-II
Awatar użytkownika
liwkid
Stalker

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:13
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 12:12
Frakcja: Zombie
Kozaki: 8

Postprzez mirzal w 23 Paź 2010, 21:31

Proszę o umieszczenie w pierwszym poście z opisem i instrukcją także linka do spolszczenia; niby jest w kolejnych postach ale niedziałajacy.
Awatar użytkownika
mirzal
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2010, 14:38
Ostatnio był: 27 Lut 2018, 21:04
Miejscowość: Bar woj. Świętokrzyskie
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości