[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez STALKER w 15 Paź 2010, 11:58

Strzelałem do nich z krótkiego i średniego dystansu z DE i za każdym razem wybuchały od jednego headshota. Hmm, miałem spróbować zadziabać nożem.

Znalazłem buga, który pozwala na zachowanie kombinezonu Pegaz-85M od Cezara.
:

Po wykonaniu zadania z przyniesieniem dokumentów zza radioaktywnego terenu i przed rozmową z Cezarem odkładamy kombinezon w bezpieczne miejsce. Opcja dialogowa o "oddawaniu" kombinezonu pojawia się i tak (a nie jak w przypadku zadania z oznakowaniem mutantów dla Sacharowa, kiedy to jego broń musimy mieć przy sobie, wy móc zakończyć zadanie).

EDIT: Czy tym trzem siedzącym przy ognisku stalkerom Czystego Nieba z Radaru może się coś przydarzyć, czy mogą się później przydać?

Za ten post STALKER otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pathetic_Ripper.
STALKER
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2009, 23:03
Ostatnio był: 18 Maj 2014, 12:23
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Pathetic_Ripper w 15 Paź 2010, 13:22

Nie przydają się - możesz ich... hmm... "obszukać" :E Oczywiście z rozpędu nie wyślij w zaświaty Wędrowca. A patentu z "Pegazem" gratuluję :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez STALKER w 15 Paź 2010, 14:29

Dzięki. Czyste Niebo ma bardzo fajny kombinezon naukowy; przed radiacją 70% oraz psi 50%, co się przydaje. Do tego przyzwoita nakładka, noktowizor oraz niska cena napraw :) Lepszy jest tylko ich exo, ale nie można w nim biegać :/
Wędrowiec wysypuje grę zanim zginie. Tzn. wiem to z plotek... <fiu fiu>

Czy zdejmowanie kombinezonów działa na questowych postaciach również?
EDIT: Hmm, chyba tak; z Ducha ściągnąłem Kombinezon Ducha. Pytam, bo zastanawiam się, czy u tych trzech trupów od Wykładowcy można znaleźć coś więcej niż skryptowe przedmioty. W końcu należą do grupy "Stalker", a od nich jeszcze nie mam żadnego kombinezonu :/
STALKER
Stalker

Postprzez liwkid w 15 Paź 2010, 15:38

Ja całą grę przebiegałem w PSz 9 powinnosciowy-max-ochrona i w kombinezonie turysty (który dalej daje jedynie +10kg udźwigu) :D
Troszki nie podoba mi się, że w każdym egzo mozna biegać. Jest w planach jakis patch balansujący ochronę kombinezonów? Są inne sposoby zdobywania nowych armorów niż ściaganie z trupów? Przykładowo te z czystego nieba?
| CORE i5-520m 2,4GHz @ 3,16GHz | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 360M 1GB DDR5 | Seagate Momentus 320 GB 7200 RPM SATA-II
Awatar użytkownika
liwkid
Stalker

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:13
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 12:12
Frakcja: Zombie
Kozaki: 8

Postprzez STALKER w 15 Paź 2010, 15:55

Mi ciągle wystarcza nieprzyzwoicie zdewastowany Czarny kombinezon Monolitu. I chyba na nim poprzestanę jak znajdę/zrobię choć jeden Symbion.
Nie w każdym, ale w większości owszem. Moim zdaniem ich ochrona jest zbyt mało odstająca od nie-exo, by warte były noszenia bez możliwości biegania.
Niektóre można kupić. Ale Czystego Nieba nie widziałem w obrocie.

Po spotkaniu z Zwierzobojem nie trzeba lecieć do jego teleportu, by wrócić na mapę; wystarczy przejść się do przejścia do Jantaru i wybrać "nie"; wyrzuci nas tam, gdzie się pojawiamy po wejściu do Dziczy od Jantaru.

EDIT: Szczypta humoru:
http://img88.imageshack.us/img88/9153/s ... 8yanta.jpg
"Ниже, ниже давай!" ;)
Ostatnio edytowany przez STALKER, 15 Paź 2010, 16:03, edytowano w sumie 1 raz
STALKER
Stalker

Postprzez liwkid w 15 Paź 2010, 15:59

STALKER napisał(a):
Po spotkaniu z Zwierzobojem nie trzeba lecieć do jego teleportu, by wrócić na mapę; wystarczy przejść się do przejścia do Jantaru i wybrać "nie"; wyrzuci nas tam, gdzie się pojawiamy po wejściu do Dziczy od Jantaru.

Ogólnie idea takiego dalekiego biegania jest niefajna. Fajnie gdyby "brzydale" miały blisko swój teleport powrotny.
| CORE i5-520m 2,4GHz @ 3,16GHz | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 360M 1GB DDR5 | Seagate Momentus 320 GB 7200 RPM SATA-II
Awatar użytkownika
liwkid
Stalker

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:13
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 12:12
Frakcja: Zombie
Kozaki: 8

Postprzez Pathetic_Ripper w 15 Paź 2010, 16:20

Zalety exo docenią Panowie po odnalezieniu wszystkich części instrukcji montażu Miniguna :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez STALKER w 15 Paź 2010, 19:39

Ta, tylko ciekawe kto to nakarmi :|
STALKER
Stalker

Postprzez kris16 w 15 Paź 2010, 19:42

mod bomba. mam takie pytanie jak przeżyć emisje po gadce z doktorem :!:
dozymetr sosna to jest to
kris16
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2010, 21:25
Ostatnio był: 31 Gru 2012, 12:50
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez STALKER w 15 Paź 2010, 19:49

Jak się zacznie emisja, kryj się w budynkach/pod dachem. Im grubszy i im mniej dziur, tym większa szansa na przeżycie. Generalnie nie stój pod gołym niebem.
STALKER
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 15 Paź 2010, 20:08

Jeśli nie ma piwnicy - próbuj chociaż kryć się pod schodami, jeśli jest w pobliżu tunel - to też jest dobre miejsce. Z Twojego posta wnioskuję że jesteś w Prypeci - idealne i pewne miejsce niedaleko Doktora to piwnica w bazie Monolitu. Od pierwszych sygnałów nadchodzącej Emisji jest jeszcze sporo czasu, więc sprintem do piwnicy i tam spokojnie przeczekasz.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez yaro w 15 Paź 2010, 20:17

Jakoś nie mogę natrafić na ślady po helikopterze -jakieś ciemne miejsca na trawie miały być..( w magazynach )... i Książę z Baru po misji -,,odzyskaj dług''..nie chce ze mną rozmawiać??-tego gostka niestety ,,kilym'' bo zaczął pierwszy. :D :wódka:
yaro
Kot

Dołączenie: 08 Wrz 2010, 17:38
Ostatnio był: 11 Paź 2011, 22:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość