[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Pathetic_Ripper w 16 Paź 2010, 13:20

"Ukryte Ścieżki" są rozszerzeniem "Zewu Monolitu", zawierają wszystkie questy z "Zewu" i dodają kilka nowych linii zadań, postaci, broni etc. (skądinąd opisane jest to w pierwszym poście). Czystego "Zewu" nie będziemy z pewnością lokalizować bo i po co, skoro, jak napisałem powyżej, cały jest zawarty w "Ukrytych Ścieżkach"? Ponadto rozpoczęliśmy nowy projekt więc i czasu nie ma na zabawę z "Zewem".
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez stalker51 w 16 Paź 2010, 14:28

Wielkie dzięki za rozwianie moich pytań ripper ;-)
--------------------------------------------------------------------
@EDIT:
No to sobie pograłem...
Jestem w sarkofagu, po wzięciu questa na zlikwidowanie burerów i próbie rozmowy z machonem czy jak mu tam wywala mnie a pulpit:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...adow of chernobyl\gamedata\scripts\new_dialog.script:173: attempt to index field 'actor' (a nil value)

stack trace:

Jak mniemam brakuję jakiegoś dialogu?
Pomoże ktoś?
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 16 Paź 2010, 15:54

@stalker51 to jest niestety "zamontowany bugtrap" (zdefiniowany przez autora moda i opisany w pierwszym poście), nie ma na niego rady - trzeba etap początkowych wylotów przetrwać, potem wszystko wraca do normy.
EDIT: Dla pewności - masz patch 1.0004 i orginalny plik xrGame.dll?
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez stalker51 w 16 Paź 2010, 16:07

Tak wszystko mam.
A tak nawiasem mówiąc, to skąd mam wziąć broń żeby ubić te burery? :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------
@EDIT:
Dobra ten mod zaczyna mi działać na nerwy....
Wziąłem zadanie na likwidacje burerów, po czym przechodzę cały sarkofag i... nie ma ich...
Po drugie wywala mi bugi dosłownie w każdej możliwej sytuacji, rozumiem, że tak może się zdarzać na początku gry i mam nadzieję, że później to minie....

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez liwkid w 16 Paź 2010, 17:05

Pathetic_Ripper napisał(a):Ponadto rozpoczęliśmy nowy projekt więc i czasu nie ma na zabawę z "Zewem".

MAX-OFF-TOP-> Co to za ciekawy projekt :>?
| CORE i5-520m 2,4GHz @ 3,16GHz | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 360M 1GB DDR5 | Seagate Momentus 320 GB 7200 RPM SATA-II
Awatar użytkownika
liwkid
Stalker

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:13
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 12:12
Frakcja: Zombie
Kozaki: 8

Postprzez yaro w 16 Paź 2010, 17:30

Wiem gdzie powinna byc-(barakowóz w DM) ,ale nie ma?? :+: ...Bron dla Kniazia???? :+:
yaro
Kot

Dołączenie: 08 Wrz 2010, 17:38
Ostatnio był: 11 Paź 2011, 22:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez liwkid w 16 Paź 2010, 17:31

yaro napisał(a):Wiem gdzie powinna byc-(barakowóz w DM) ,ale nie ma?? :+: ...Bron dla Kniazia???? :+:

Próbowałeś wczytać save'a tuż po wzięciu questa i przed wejściem do Doliny Mroku?
| CORE i5-520m 2,4GHz @ 3,16GHz | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 360M 1GB DDR5 | Seagate Momentus 320 GB 7200 RPM SATA-II
Awatar użytkownika
liwkid
Stalker

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:13
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 12:12
Frakcja: Zombie
Kozaki: 8

Postprzez Pathetic_Ripper w 16 Paź 2010, 17:44

stalker51 napisał(a):A tak nawiasem mówiąc, to skąd mam wziąć broń żeby ubić te burery?

Wyciągnąć nóż zza pasa :wink: BTW - przy pierwszym przejściu do Sarkofagu, przy schodach stał jeden z ochroniarzy - jeśli powiedziałeś mu grzecznie "dzień dobry" uszczęśliwił Cię kombinezonem monolitu i AKSu :wink:

stalker51 napisał(a):Wziąłem zadanie na likwidacje burerów, po czym przechodzę cały sarkofag i... nie ma ich...

Hmm... Schodami w dół (obok Charona)...

liwkid napisał(a):Co to za ciekawy projekt :>?

Niby nic nowego, ale... :wink:

yaro napisał(a):Wiem gdzie powinna byc-(barakowóz w DM) ,ale nie ma?? :+: ...Bron dla Kniazia???? :+:

Winchester leży, że tak powiem, "pionowo" - w barakowozie po jednej stronie od wejścia jest niebieska skrzynka, broń leży po drugiej - przemieść się "w poprzek" barakowozu, może się zdarzyć że kopniesz winchestera, upadnie na bok i go zobaczysz.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez stalker51 w 16 Paź 2010, 18:26

Dobra albo ja jestem ślepy albo ich tam po prostu nie ma...
A więc rozpiszę to jeszcze bardziej szczegółowo :E :
1. Wziąłem zadanie na burery
2. Idę jedynymi schodami które znajdują się pod miejscem z którego zaczynaliśmy
3. idę
4. idę i nie widzę burerów a jestem już tu: Image

Uploaded with ImageShack.us
Ktoś wie co się znowu spsuło?

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 16 Paź 2010, 18:35

@stalker51 skoro jesteś już tu a burerów ani widu to jest problem... Dołożywszy do tego lawinę bugtrapów, która jest Twoim udziałem - proponuję popełnić rzecz radykalną - nowa instalacja gry, patch 1.0004, mod i spróbować jeszcze raz. Niby nic odkrywczego i trochę zachodu, ale w jednym przypadku (podobnym do Twojego) pomogło.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez stalker51 w 16 Paź 2010, 18:38

Fuk a miałem nadzieję, że się bez tego obejdę no ale cóż stalker ostatnimi czasy dosyć mi wybrzydza :)
W każdym razie dzięki za pomoc później napiszę czy pomogło.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez STALKER w 16 Paź 2010, 18:56

Czy ten cały Krzyż jest konieczny do rozwoju fabuły? Jak stał, tak stoi (z tą różnicą, że wrócił jego ochroniarz dla towarzystwa).

Czy ilość przedmiotów w skrytkach ma duży wpływ na szybkość ładowania i działania gry? W Barze mam w jednym kącie dopiero 2 tony sprzętu, a przy ładowaniu "synchronizacja" trwa ok. 75 sekund :/ Również przy grzebaniu w tej skrytce są lagi. W ShoC miałem nieraz ponad 5 ton i niczego takiego nie było. A jeśli to nie przez schowki, to przez co? Dłużej się ładuje mapa niż przez nią idzie :/

Mała sugestia: można by w dialogach/tekstach zaznaczać przy X-16 oraz X-18, które gdzie leży. Nie raz mi się mylą, a w zadaniach nie ma znacznika, jaki był w podstawce.
EDIT2: Ponadto w spisie towarów na znaczniku GPS sumaryczna ilość mogłaby być na pierwszym miejscu (bo przy dłuższej liście się nie mieści na ekranie), co pozwoliłoby mieć wgląd w stan skrytki.

EDIT: Kutwy/Sknery ani strażnika zbrojowni Wolności (ani nikogo, kto miałby coś do powiedzenia o nowym RG-6) nie ma w dalszym ciągu, żadnego zadania z barierą też nie. Średnio ciekawie.
Ostatnio edytowany przez STALKER, 16 Paź 2010, 19:23, edytowano w sumie 1 raz
STALKER
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2009, 23:03
Ostatnio był: 18 Maj 2014, 12:23
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 10

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości