[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez AiMaster w 09 Gru 2010, 18:01

Witam wszystkich, czy mogę prosić o małą pomoc? Mianowicie, nie mogę pobrać fixa dla monitorów panoramicznych, nie wiem o co chodzi temu rosyjskiemu serwerowi. Byłbym bardzo wdzięczny za upload :)

EDIT: Do osób obeznanych z Soljanką - które dodatki mogę wgrywać na najnowszą wersję (Patch 3.09)? Optimized_Files oraz balans broni, mutantów etc. będzie działał z tą wersją poprawnie?
S.T.A.L.K.E.R.Lost World Requital<3
AiMaster
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2009, 12:02
Ostatnio był: 04 Wrz 2012, 22:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 09 Gru 2010, 18:41

Już pisało że NIE BĘDZIE :D Nie próbuj ich wklejać. Balans już dawno prosiłem o wywalenie ale nikt nie zrobił tego. Jako że jestem autorem to ci piszę od razu że nie zadziała i nie radzę kombinować z resztą. Mod odpali owszem ale w jakimś momencie gra się skaszani. Zainstaluj tylko to co wymagane na spolszczeniu lub w instrukcji na stronie moda.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez malakas w 09 Gru 2010, 18:53

powinieneś ściągnąć najnowsze Spolszczenie 13.11.10

Panowie to wszystko już nie na czasie ..od tamtej pory wyszły 2 spolszczenia poprawiające błędy przejść.
Ostatnie spolszczenie jest z.... 04.12.2010...likwiduje ostatnie błędy przejść z ATP. Jeżeli chcecie pograć w wersji z Dopełnieniem szczerze odradzam instalowanie dodatków...
Część graczy jest już bardzo zaawansowanych w fabule Dopełnienia i nie napotkała większych przeszkód.
Linki do nowego tłumaczenia na stronie tłumaczy....
http://stalkerteam.pl/index.php?action=forum
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez AiMaster w 09 Gru 2010, 20:03

Widzę, że są osoby zainteresowane tym tematem, wiec ponawiam prośbę: Czy byłby ktoś tak uprzejmy, aby uploadnąć fix dla monitorów panoramicznych? Z góry dzięki, kozaczek myślę, że też będzie :)
S.T.A.L.K.E.R.Lost World Requital<3
AiMaster
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2009, 12:02
Ostatnio był: 04 Wrz 2012, 22:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

Postprzez djcycu w 09 Gru 2010, 20:23

malakas napisał(a):
Część graczy jest już bardzo zaawansowanych w fabule Dopełnienia i nie napotkała większych przeszkód.
http://stalkerteam.pl/index.php?action=forum

A może się potargujemy? Ten mod dalej rzyga jakimiś nieuzasadnionymi bugami... Powinni dać do niego instrukcję obsługi mać wasza jasna bo marnować kilka ładnych tygodni po raz kolejny nie zamierzam. Stąd pieprznąłem tym modem w cholerę. Spolszczenie które podałem jest tym poprawionym w razie czego. Przejścia działają w nim i na tym grałem właśnie. Błędy które potem doświadczyłem były najprawdopodobniej związane z samym modem... Całe to mieszanie AMK z innymi cudami było wielką pomyłką... Mod nigdy nie będzie stabilny zobaczycie.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez malakas w 09 Gru 2010, 23:28

Spolszczenie które podałem jest tym poprawionym w razie czego. Przejścia działają w nim i na tym grałem właśnie.

..nie masz przejścia z ATP na dachy w Prypeci, a tam jest medalion ...poprawka zrobiona przez TRURL3 w 04.12.2010. Doszły też inne przejścia z ATP, oraz znaki innych przejść na mapie w PDA.
Dlaczego tak narzekasz DJ. wszyscy wiemy, że Sola to mod dla wytrawnych graczy, którym nie obca jest cierpliwość i poprawki w plikach . Taka już natura Soljanki... :) ...Skończyłem wersję 19.04, jestem teraz w połowie Dopełnienia i powiem ,że miałem mniej błędów jak poprzednio. Inni gracze są dużo dalej....
Niestety żelazna zasada....żadnych dodatków i zmian w plikach gry (tylko w razie jakiegoś problemu)
W ostatnich spolszczeniach poprawione zostały błędy przejść i należy je koniecznie zainstalować.
Gdyby ten temat mający 200 stron wyczyścić i posegregować, wówczas okazałoby się ,że tych błędów nie jest tak dużo.
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez lypo w 10 Gru 2010, 10:45

Witam wszystkich
Może nie na temat, ale dopiero dziś wgrałem moda zgodnie z opisem z postu 1, kończąc na wrzuceniu spolszczenia. Gra się uruchamia, dochodzę do meny wybieram nowa gra i przy ładowaniu mam pulpit z błędem :XRay Engin, zrzut w załączniku.
Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić. Z góry dzięki.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Gdy nie ma gdzie wrócić, trzeba iść naprzód

Intel Core 2 Dou 7400 2600@3300;Radeon4850 podrasowana: 4GB RAM Patriot 1333
Awatar użytkownika
lypo
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 10:14
Ostatnio był: 31 Sty 2012, 21:55
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 10 Gru 2010, 13:36

Podaj loga :) Tu na górze tematu pisze na żółto co trzeba zrobić. To co nam pokazałeś nie jest logiem a z takim czymś nie pomożemy. Cytat żółtej ramki:
Kod: Zaznacz wszystko
Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści loga błędu od linijki FATAL ERROR.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez lypo w 10 Gru 2010, 14:56

OK, dzięki, ale po 3 godiznach walki z modem jest OK, gra trybi.
teraz pogram i zobaczymy. Kiedtyś moim ulubionym modem byłmod amk ciekawe czy to jest podobne?
Pozdrowienia
Gdy nie ma gdzie wrócić, trzeba iść naprzód

Intel Core 2 Dou 7400 2600@3300;Radeon4850 podrasowana: 4GB RAM Patriot 1333
Awatar użytkownika
lypo
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 10:14
Ostatnio był: 31 Sty 2012, 21:55
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez Laska w 10 Gru 2010, 15:53

Hmm ,a to ciekawe przejście do Magazynów Wojskowych

Image

Na prawo od mojej strony znajduje się droga do baru.
Spolszczenie RC3
Choć w mej głowie coraz większa luka jaram blanty duże jak bazuka
Awatar użytkownika
Laska
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2010, 18:31
Ostatnio był: 02 Cze 2016, 16:50
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez JABŁKO w 10 Gru 2010, 16:54

Laska Ściągnij nowsze spolszczenie i po kłopocie, albo oddaj pendrajwa Barmanowi jeśli takowy posiadasz jeśli nie to od nowa misja z Krugłowem.proponuję jednak ściągnąć nowsze spolszczenie zainstalować i rozpocząć nową grę od początku oczywiście ;p
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez djcycu w 10 Gru 2010, 19:35

Wielkie brawa za alternatywny HUD Laska... Ciekawe co jeszcze powgrywałeś do tego moda z folderu dodatki... Może jeszcze autosave? To masz rozwiązanie czemu nie masz przejścia na magazyny i ATP... Trąbię od wieków że się nie da grać na tych dodatkach a już broń Boże z dopełnieniem a wy dalej swoje...

JABŁKO: Jeśli ściągnął to co jest podane tu na forum kilka postów wyżej to będzie grać. To spolszczenie ma już naprawiony błąd z przejściami. Jedyne błędy w nim to literówki w spolszczonych tekstach.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość