[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Gelal w 21 Gru 2010, 21:39

Plecak leży w tunelu na placu, trza wpaść tam i zwyczajnie obszukać zakamarki. Nie jest specjalnie zakamuflowany.
14!
Awatar użytkownika
Gelal
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2010, 23:39
Ostatnio był: 03 Sty 2025, 00:41
Miejscowość: terra incognita
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Gru 2010, 01:11

A dokładniej na placu Lenina (tam gdzie jest pomnik Lenina z utrąconą głową) są takie zejścia pod płytę placu połączone pod ziemią kanałem. Ja miałem plecak na końcu kanału idąc w prawo od zejścia. I uwaga na połamańców :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez mastier w 22 Gru 2010, 09:46

No i nadal dupa. Dokładnie tam, gdzie koledzy opisują byłem już przedwczoraj - i wczoraj zresztą też - po posieczkowaniu potworów. Wlazłem dokładnie pod te płyty na Placu Lenina, przejrzałem wszystko trzy razy i nijakiego plecaka nie ma. Potem poszedłem jeszcze do przejść podziemnych pod ulicą przed placem ale i tam nic nie ma. Co ciekawsze, po wejściu do przejścia podziemnego po lewej stronie (tym po lewej od przejścia podziemnego z elektrami w kierunku ATP) jest mgła i wyrzuca mnie na dach jednego z wieżowców (tego, w którym robiło się jedną z misji dla Charona). Co zaś się tyczy samego questu znajdź Sztukmistrza - pokazuje, że jest gdzieś w kontenerach w Prypeci w miejscu gdzie przechodzi się na ATP. Ale i do niego nie daje się przejść. Wskoczyłem na dach tych kontenerów, obszedłem w prawo i lewo ale cały czas niewidzialna bariera programistów uniemożliwia tam wejście. Ktoś zna i na to cudo jakiś trik ?

Pozdrawiam
mastier
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2010, 14:10
Ostatnio był: 11 Lip 2014, 12:43
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Nikolai w 22 Gru 2010, 11:54

Po formatce utraciłem screeny ale być może Ci to pomoże.
http://img251.imageshack.us/i/pripyat3.jpg/
Przed budynkiem znajdują się dziury(tunele) kieruj się w lewą stronę w tunelach,tam znajdziesz plecak.
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

Postprzez mastier w 22 Gru 2010, 12:07

No i kolejne odcinki tego samego serialu... Dobrze, że są save. Zaczynam od nowa. Dostaję misję - znajdź plecak ze szczepionką od Doktora. Lecę w te pędy na plac Lenina. Stado chimer i połamańców juz leci za mną. Wpadam do tunelu, przeglądam wnękę po prawej. Pusta. Dupa. Wczytuję wczorajszy ostatni save, po tym jak wywindowało mnie na szczyt wieżowca o czym pisałem w poprzednim poście. Zeskoczyłem na drzewo z niego a potem do tunelu pod placem Lenina. Schowek w tunelu - jest ! Zabieram klamor i lecę do Doktora. A Doktora niet... Przeszukałem całą Prypeć, żywej duszy. Więc wczytuję kolejny save. Od początku. Biorę quest od Doktora. Lecę do tunelu. I co ? O dziwo poprzednio nie było plecaka a teraz jest ! Biorę go, rozwalam jednego połamańca i między stadem pozostałych lecę do Doktorka. I co ? Nie minęła pewnie minuta, może półtorej między wyjściem od niego a wejściem a Doktorka nie ma w bloku nad Gastronomem... Ręce opadają. Ktoś tak miał ? Czy też taka jest fabuła i doktorek gdzieś się dalej w Elektrowni lub samym Sarkofagu ujawni i da mi ta szczepionkę ?

Pozdrawiam
mastier
Kot

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Gru 2010, 13:31

Dojście do Sztukmistrza. Trzeba skoczyć na betony, z nich na dach betonowych garaży i przejść do jego końca. Tam jest (niewidzialny) teleport na drugą stronę muru. Wracasz będąc już za murem, do miejsca gdzie jest przejście na ATP i od tej strony będą drzwi do baraku w którym jest Sztukmistrz.

Image

BTW. Ja sobie odpuściłem chodzenie do niego.

Po zabraniu szczepionek Doktorek był nadal w pokoju Gastronomu. Może masz jakiegoś questa nie wykonanego który skutkuje jego znikaniem. Jak dasz sejwa to Ci sprawdzę czy u mnie jest tak samo.

Teleport w rogu ulicy prowadzącej do Gastronomu koło wyjścia z podziemnego garażu jest chyba pozostałością po zadaniach Merwina. Może się przydać albo nie :)
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez mastier w 22 Gru 2010, 15:55

Dzięki o info o miejscu teleportu do Sztukmistrza. Zajrzałem, okradł mnie gad i kazał ponownie zabić Doktora. Poszedłem go szukać ale w Gastronomie, gdzie był poprzednio nadal go nie ma...
mastier
Kot

Postprzez Podznaczony w 22 Gru 2010, 20:45

Ja mam pytanie gdzie mogę znaleźć działające linki do moda bo z pierwszej strony nie działają :| Ewentualnie jakiś torrent czy cokolwiek.
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Piterxd w 22 Gru 2010, 20:53

Ten link z megaupload działa:
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez KoweK w 22 Gru 2010, 21:50

Ja bardziej polecam nasz download! :P

http://dl.oblivionlost.pl/mods/soc/
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Podznaczony.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Podznaczony w 22 Gru 2010, 22:17

KoweK uratowałeś mi życie na serwerze z naszego downloada leci mi pełna prędkość a na megaupload to krew mnie zalewała gdy patrzałem że idzie mi po 30-50kb/s Nie wiem czy mogę ale postawie ci za to kozaka bo tak to bym z 4-5 godzin siedział nad downloadem. A tak w 10 minut mam moda dzięki wielkie KoweK.
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez RazoRetti w 23 Gru 2010, 00:50

Ja nie wiem co z tym modem jest nie halo, ale mam bugtrapy częściej niż nowe questy, mimo tego, że savy robię z poziomu menu, mam patch 1.0004...

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...adow of chernobyl\gamedata\scripts\new_dialog.script:617: attempt to index field 'actor' (a nil value)

Taki oto komunikat dostaję przy zadaniu, kiedy wracam z terytorium elektrowni po likwidacji "niewiernych". A do tego bardzo podobny log dostaję w momencie klikania opcji dialogowej "cy masz jakieś ciekawe wieści".

Nie wiem co robię nie tak, bo nie jest to mój pierwszy mod, ustawienia są właściwe, postępuję zgodnie z instrukcjami z pierwszego posta, a nadal gra mi pokazuję dupę...
Hjelp.

Uwagi moderatora:

Logi w [code] - xKoweKx
RazoRetti
Stalker

Dołączenie: 16 Kwi 2008, 18:43
Ostatnio był: 19 Kwi 2011, 00:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości