[Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Postprzez kondzio100 w 14 Wrz 2010, 19:28

Pojawił się pierwszy problem przy odpalaniu gry..

FATAL ERROR

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function      : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line          : 172
[error]Description   : XML node not found
[error]Arguments     : msg_box_kicked_by_server:picture

Wiecie co z tym zrobić?

Po włączeniu gry mam czarny ekran z pół minuty, i to wyskakuje. Dobrze kombinuję, że to coś z tymi filmikami(co na początku są)jest nie tak?

Z waszą wielką pomocą poradziłem sobie z tym problemem.. Tylko się nie przemęczajcie za bardzo z odpowiedziami.. :-/

Uwagi moderatora:

logo w CODE - Matrix | jakie logo? :F - ati
kondzio100
Kot

Dołączenie: 12 Mar 2010, 14:53
Ostatnio był: 25 Lip 2019, 01:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Kiwi_PL w 20 Paź 2010, 18:41

Witam, mam pytanko.
Czy ktoś wie i może mi odpowiedzieć gdzie można znaleźć miejsce spoczywania wszystkich pukawek w tym MODzie?.
Z wcześniejszych postów wiem że jest takie miejsce, ale póki co na nie nie trafiłem.
Awatar użytkownika
Kiwi_PL
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 22:01
Ostatnio był: 14 Lis 2025, 01:46
Miejscowość: Festung Thorn
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Windmaker w 20 Paź 2010, 18:58

Nie ma takiego miejsca, albo przynajmniej ja na takie nie trafiłem. Większośc broni mają handlarze w Barze i Jantarze, ten w Prypeci ma podobne do tych co u Saharowa. Ale oczywiście dopiero pod koniec gry dostajesz dostęp do wszystkich broni.
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Kiwi_PL w 20 Paź 2010, 21:08

Dzięki za szybką odpowiedź, ...czyli jak zwykle, pod koniec gry zdobywasz wypas giwerę i koniec gry :|
Informację o tym miejscu (ale w dość zawoalowany sposób) podał Kalash na pierwszej stronie, stąd moje zapytanie.
Nie wiedziałem że w Prypeci jest jakiś handlarz... ciekawe. :?:
jak patrzę na tę tablicę ze wszystkimi pukawkami to aż się boję tego "dramatu wyborów".
Mam jeszcze jedno pytanko, czy można dodać do tego MODa większy udźwig? Próbowałem z tu dostępnymi ale bez skutku.
Korzystam z Smart Mod Managera
Awatar użytkownika
Kiwi_PL
Kot

Postprzez Windmaker w 20 Paź 2010, 21:20

...czyli jak zwykle, pod koniec gry zdobywasz wypas giwerę i koniec gry

Zawsze jest freeplay :)

Nie wiedziałem że w Prypeci jest jakiś handlarz... ciekawe. :?:

Poszperaj po budynkach i znajdź żółtą kropkę - mało prawdopodobne aby w jakimś budynku był ktokolwiek neutralny po za questowymi postaciami, więc łatwo go znaleźć - trudność polega jedynie na tym jak dokładnie się do niego dostać jak go zlokalizujesz :) - jak coś to na PW odpowiem, aczkolwiek to jest znany handlarz ;)

jak patrzę na tę tablicę ze wszystkimi pukawkami to aż się boję tego "dramatu wyborów".

Nie ma się czego obawiać, de facto 3/4 tych broni to po prostu wizualnie inne odmiany, w statach wszystkie są podobne, więc de facto twój wybór ogranicza się do tego jaki masz styl gry, jaką amunicję preferujesz itp. Osobiście użytkowałem zawsze kilka typów broni na raz:

:

Image - mój idealny arsenał, dość wymagający do zebrania, ale da się go zebrać na spokojnie przed Radarem. Oczywiście połowa tych broni to bronie na zasadzie "a bo mi się podoba" bo w statach starczy tylko kilka - jedna snajperka, AK i jakaś odmiana czegoś na 5.56 i nie musisz już niczego się bać. Dodam tylko, że jak idziesz już dalej od Prypeci do końca to będziesz musiał zabrać broń, do której łatwo amunicję zdobyć - czytaj kilka broni na różną amunicję.

Mam jeszcze jedno pytanko, czy można dodać do tego MODa większy udźwig? Próbowałem z tu dostępnymi ale bez skutku.

Otwórz tego moda z udźwigiem i ręcznie zamień wartości odpowiedzialne za wagę. To był bodajże system.ltx i actor.ltx łącznie 2-3 linijki i gotowe. Jak widać w spoilerze nawet ładną wagę się da ustawić :)
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Kiwi_PL w 20 Paź 2010, 22:17

Otwórz tego moda z udźwigiem i ręcznie zamień wartości odpowiedzialne za wagę. To był bodajże system.ltx i actor.ltx łącznie 2-3 linijki i gotowe. Jak widać w spoilerze nawet ładną wagę się da ustawić :)

Wybacz że męczę,
dzięki za wyjaśnienia,
ale nie jestem zbyt biegły w "gmeraniu" w "tych" plikach, wiem że mogę je otworzyć w notatniku ale co dalej... hmm znalazłem nawet kawałek tekstu:
[inventory]
take_dist = 2
max_weight = 120
max_ruck = 500
max_belt = 10
slots = 11
... zmieniłem tu na 120 i faktycznie w grze pokazuje się 120 ale nie mogę udźwignąć ponad 90 kg :-(
Poza tym gdy dochodzę do BARu bezlitośnie wywala mnie do Windowsa
Awatar użytkownika
Kiwi_PL
Kot

Postprzez Wheeljack w 20 Paź 2010, 22:26

http://mod.stalker.pl/index.php?title=Ud%C5%BAwig tu masz dokładnie o udźwigu, popraw, bo widzę, że Ty tylko jedną linijkę z edytowałeś, a trzeba 3. :D
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Kiwi_PL w 21 Paź 2010, 09:01

Dzięki wielkie, ... wszystko jest trudne dopóki nie stanie się łatwe :-)
Awatar użytkownika
Kiwi_PL
Kot

Postprzez Warheadcrab w 08 Gru 2010, 14:53

Co tu trzeba zrobić by Winter Mod działał razem z tym modem oraz co trzeba zrobić by zmienić menu na oryginalne bo po dłuższym graniu w tego moda jakoś nie mogę się przyzwyczaić do innych napisów kluczowych rzeczy takich jak zapis gry.I jeszcze jedna sprawa czy da się powiększyć arsenał broni o te z Arsenal Moda i Priboi Story (tak by pojawiały się u wrogów tak jak my tego chcemy , stalkerów , handlarzy , i trupów) oraz z innych lepszych modów do S.T.A.L.K.E.R.'a (tak sobie myślałem jeszcze chciałbym zmienić H.U.D. na oryginalny i też nie wiem co zrobić) bo ten za bardzo mi przypomina Oblivion Lost'a którego nie zbyt lubię , jeszcze na koniec można by zmienić obrazek podczas ładowania z tą chimerą ale ostatecznie może być.

ogólnie chciałbym lekko zmodować tego moda by broni było jeszcze więcej niż jest

Z tego co napisałem można powiedzieć że nie chce mi się czytać o różnych sprawach odnośnie modyfikowania , a jest inaczej chciałbym by ktoś podał mi jakie tematy mam czytać by wszystkiego nie szukać , jak nie , to trudno sam sobie poszukam bez łaski

Warheadcrab
Wygnany z Zony

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 23:41
Ostatnio był: 08 Maj 2016, 02:43
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez damagecrewtnt w 21 Gru 2010, 23:33

HEJ!;) MAM PYTANIE! ehh ten caps lock... mam glupią mysz i jak klikam prawy to nie moge nacisnąć strzału... dlatego przybliżenie mam na caps lock... wiem, że to jest przykre...;D

Znalazłem już jak "zwiększyć plecak". Teraz chciałbym jednak móc dojść do baru... Wywala mnie do windy metr przed tym mostkiem przed blokadą Powinności... Help?;) Za pomoc :wódka: !;)

EDIT: i po problemie... Zminiłem ten udźwig i nagle mogłem wejść...;D a w barze powitało mnie "breaking the law" by Judas Priest!;D mmm^^
Awatar użytkownika
damagecrewtnt
Kot

Dołączenie: 20 Lis 2010, 11:17
Ostatnio był: 17 Paź 2014, 15:32
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez MacTavish w 23 Gru 2010, 01:33

Mały problem. Mianowicie denerwuje mnie zegarek na arenie ... ciężko jest pokonać na wysokim poziomie 6 stalkerów Wolności w egzoszkieletach w 30 sekund... czy jest jakiś sposób na usunięcie tego "gadżetu" ??
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
MacTavish
Stalker

Dołączenie: 07 Lis 2010, 18:22
Ostatnio był: 24 Lis 2016, 02:25
Miejscowość: Катовице/Katowice
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 7

Postprzez The Witcher w 23 Gru 2010, 13:19

http://sdk.stalker-game.com/en/index.ph ... pted_timer

gamedata/scripts i szukaj, na twoim miejscu wydłużyłbym czas. Bo jak zaczniesz usuwać to tylko spieprzysz wszystko.

Za ten post The Witcher otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MacTavish.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości