HectorDaStalker napisał(a):Witam, jestem nowy w asg i czy do gry wystarczy 250 zł?
plastikowa sprężynówka [snajperka] za 80 zł, kamuflaż za 70 zł[kamizelka dochodzi] ,
lornetka za ok. 15 zł, hełm za 30? [+ wysyłka]
A ochrona na oczy? -,-

Jutro dostaje Cymkę na stałe od Mikołaja... jutro napiszę recke: Munduru Flora, gogli ochornnych LOCUST DESERT - olive, YIKA AK-47.

----
Edit: 24 Grudnia 2010 roku...
Mata reckę
Gogle DESERT LOCUST - olive
Co tu dużo mówić... gogle z TaiwanGunu za 75 zł. Za taką cenę powinniśmy mieć bardzo dobre gogle, ale czy tak jest w rzeczywistości? Paczka dotarła do mnie szybko, jakieś 2-3 dni od zamówienia, standardowo gogle zostały owinięte kilkakrotnie folią bąbelkową następnie posklejanymi taśmą i workiem na śmieci który też został zaklejony taśmą. Po odpakowaniu zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie.

Wyglądały na solidne, wytrzymałe i do tego nawet ładnie. W zestawie otrzymałem również pokrowiec na gogle wraz z wyposażeniem, szmatkę do czyszczenia, wymienne szybki, oraz 2 pokrowiec na same gogle. W tej cenie wygląda to super. Ale najważniejszym zadaniem gogli w airsofcie jest chronienie oczu, czy tu nie poległy? I tu sprawują się bardzo dobrze, z jakiś 4 metrów przestrzelone z 440 FPS i 270 FPS (z przyłożenia) przy hop-upie skręconym na zero, kulki 0,23. Żadnych śladów. Parowanie też tu nie jest jakimś wielkim problem, gdyż lekko parują po jakiś 30 minutach rozgrywek. Łatwość demontażu i montażu gogli jest bajeczna. Jeżeli chcemy wymienić szybkę to wystarczy odpiąć górne zatrzaski (po odchyleniu tylne same puszczą.)

Potem należy wyjąć szybkę ( oprawkę rozciągnąć w osi Y), a następnie włożyć inną szybkę (gogle mają bolce w oprawce dzięki czemu włożenie szybki nie jest jakimś wielkim problemem). Potem zakładamy znowu zatrzaski połączone z paskiem, ale tym razem zaczynamy od dołu. Czyli najpierw wkładamy dolne zatrzaski, a następnie górne. Całość jakaś minuta. No i do tego oprawka nie ogranicza widoczności.

Reasumując gogle te są bardzo dobrą ochroną oczu, a dzięki wymiennym szybką są też bardzo uniwersalne. Np. przyciemnianych używam do nasłonecznionych otwartych przestrzeni, a żółtych do niedoświetlonych budynków.
Jakość w stosunku do ceny: 10/10
Wytrzymałość: 10/10
Wygląd: 7/10 (Nieco dziwnie na głowie wyglądają, wystają za głowę o jakieś 2 cm.)
Uniwersalność: 10/10
Dodatki: 10/10
Cena: 75 złMyślę, iż ta recenzja pomogła/pomoże Wam w wyborze odpowiednich dla siebie gogli

.

| Ryzen 7 5700X (4.85GH) | Gigabyte B450 Gaming X | Arctic Liquid Freezer II 280mm | 40GB DDR4 RAM 3466MHz CL16| PowerColor RX 6700XT Hellhound 12GB GDDR6 (+Cooler Master ELV8) | Kingstone KC3000 2TB + Crucial BX500 1TB | Gigabyte Aorus Elite Platinum ATX 3.1 850W | Fractal North XL White (+Cooler Master Halo 2 120mm) | Windows 10 Pro x64