[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Nikolai w 30 Gru 2010, 17:52

Drogę do Prypeci z powrotem otworzy Ci Łukasz za wykonania dla niego misji.
Snajperski VLA możesz zdobyć zabijając Machona,który siedzi w bazie monolitu w Prypeci.
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez SCRZYDLO w 30 Gru 2010, 18:13

Kmiotu napisał(a):Mam pytanie, jestem obecnie w magazynach wojskowych, i chciałbym wrócić do prypeci, czy jest to możliwe na tym etapie gry ??. I kolejne pytanie gdzie można dostać snajperski VLA, do standardowego nie da się doczepić optyki, a mam jakiś błąd z teksturami tej broni i nie mogę z niej normalnie korzystać gdyż podczas przybliżenia nie widzę muszki... [ zasłania ją jakaś szczątkowa optyka ... nie chce mi się screena wstawiać ], albo inaczej, jak naprawić ten błąd domyślam się że należało by nadpisać tekstury broni, jeśli ktoś będzie tak miły, czy mógłby mi je wysłać , :] :wódka:

Jak mnie pamięć nie myli trzeba usunąć folder "val" i wtedy jest normalny VSS gdzieś na początku jest to opisane.
Pozdrawiam.
"mówimy mało lecz konkretnie..."
There's no school like the Old School, and I'm the fuc**n headmaster!

Za ten post SCRZYDLO otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kmiotu.
Awatar użytkownika
SCRZYDLO
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2010, 20:29
Ostatnio był: 16 Wrz 2014, 01:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 4

Postprzez Cromm Cruac w 31 Gru 2010, 00:47

Pathetic_Ripper napisał(a):
Kingpinwolf napisał(a):A kij, bo sprawdzisz... TAB i wszystko jasne.

@Kingpinwolf :wódka: leci za info :wink: OD SoC-a nie używałem tab - generalnie zawsze mam świadomość jakiego zadania się podjąłem :wink:

No wreszcie to znalazłem.
Ale... na ekranie ekwipunku po lewej stronie nad znakiem radioaktywności jest skala. Wygłąda jak pusty pasek zdrowia/stanu zbroi. Mam wrażenie, że tam powinien być wskaźnik napromieniowania ino, że nie działa.

Nawiasem mówiąc, gratuluję tłumaczenia.

EDIT: miałem rację. plik config\ui\ui_inventory2.xml linia 32 powinna wyglądać tak
Kod: Zaznacz wszystko
<texture id="ui_amk_yellow" x="389" y="58" width="13" height="177" />

Pasek pojawił się ale niestety jest źle wyskalowany. Przy 1000 mRadów jesteśmy martwi i świecimy jak choinka a pasek jest w 1/4 skali. Przypuszczam, że został usunięty kiedy zmieniono 'obsługę' promieniowania.
Ostatnio edytowany przez Cromm Cruac 31 Gru 2010, 01:11, edytowano w sumie 2 razy
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:40
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez mortemanimalium w 31 Gru 2010, 00:54

A gdzie znaleźć te drugą skrzynkę co trzeba dostarczyć Hrabiemu z polecenia Księcia. Ta co am być w magazynach miedzy bazą wolności a wyjsciem do baru.
Meine Ehre HeiSSt Treue
Awatar użytkownika
mortemanimalium
Kot

Dołączenie: 19 Lis 2010, 21:38
Ostatnio był: 01 Lut 2011, 00:20
Frakcja: Zombie
Kozaki: 0

Postprzez k4r00 w 31 Gru 2010, 12:19

Ech widzę, że czytanie 1wszego posta w temacie nie wchodzi w rachubę...
Proszz masz tutaj filmik jak znaleźć skrzynkę:
:

Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez mortemanimalium w 31 Gru 2010, 16:12

łups :P sorki nie przyczailem w 1 poscie takich wskazówek, my mistake.
Meine Ehre HeiSSt Treue
Awatar użytkownika
mortemanimalium
Kot

Postprzez Cromm Cruac w 01 Sty 2011, 15:47

No i utknąłem. Kieł ma mi pokazać drogę z Prypeci dokądśtam. Ruszamy. Wybijam po kolei wszystko co się rusza a Kieł w pewnym momencie zatrzymuje się i nie chce iść dalej. Po prostu sobie stoi. Co gorsza sejwy zrobione po rozmowie z nim powodują wyloty na pulpit przy wczytywaniu.
EDIT: log ma rozmiar 0 po wylocie.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez SCRZYDLO w 01 Sty 2011, 21:57

Cromm Cruac napisał(a):No i utknąłem. Kieł ma mi pokazać drogę z Prypeci dokądśtam. Ruszamy. Wybijam po kolei wszystko co się rusza a Kieł w pewnym momencie zatrzymuje się i nie chce iść dalej. Po prostu sobie stoi. Co gorsza sejwy zrobione po rozmowie z nim powodują wyloty na pulpit przy wczytywaniu.

miałem coś podobnego, trzeba od nowa quest'a zrobić.

Ps: Ja mam zwieche gorszą :( mam dwa zadania dotyczące Doktora, jedno jakieś że mam pogadać z nim o czymś tam, drugi to od Merwina o zabiciu.
I tu problem doktor polazł sobie ze stadionu nad "gastronom" i siedzi sobie na pięterku. i ani z nim pogadać ani nic, tylko handel i gadka o pierdołach. Moda przechodzę drugi raz tak od 1/3 bo uwaliłem jakiegoś wcześniejszego quest'a
i fabuła mi padła :facepalm: wiem że od doktor winien mi dać krótkiego mosina :-/ poprzednio dał mi go na stadionie. A teraz lipa, save'y wcześniejsze nie pomagają sen też nie ponowne wejście na lokacje też nie... no masakra :mad:

Pps: bydlaka też nie można ubić :)

Help :E
"mówimy mało lecz konkretnie..."
There's no school like the Old School, and I'm the fuc**n headmaster!
Awatar użytkownika
SCRZYDLO
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2010, 20:29
Ostatnio był: 16 Wrz 2014, 01:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 4

Postprzez mortemanimalium w 03 Sty 2011, 12:59

Cromm Cruac napisał(a):No i utknąłem. Kieł ma mi pokazać drogę z Prypeci dokądśtam. Ruszamy. Wybijam po kolei wszystko co się rusza a Kieł w pewnym momencie zatrzymuje się i nie chce iść dalej. Po prostu sobie stoi. Co gorsza sejwy zrobione po rozmowie z nim powodują wyloty na pulpit przy wczytywaniu.

i ja też tak miałem, wtedy co on się zatrzymuje trzeba wybić wszystko na południe co się rusza a i w końcu on się ruszył, sejwy w tym czasie są bezużyteczne...

---------------------------------

no i pozamiatane :/ wywaliło mi anomalie grawitacyjną w miejscu gdy sie respawnuje po przejsciu z magazynów do baru :/

Uwagi moderatora:

Double post - ati
Meine Ehre HeiSSt Treue
Awatar użytkownika
mortemanimalium
Kot

Postprzez Cromm Cruac w 03 Sty 2011, 13:05

Tak też zrobiłem i po n-tej próbie wreszcie się udało. Miałem potem duszę na ramieniu czy sejwy zadziałają jak w końcu trzeba było skończyć granie.

A z anomalii grawitacyjnej (karuzeli jak się domyślam) można się wyrwać. Trza biegać we wszystkich kierunkach i w końcu puszcza. Mi się prawie zawsze udaje.

Ale mam inny problem. W Dolinie Mroku jest ponoć bandyta co ma jedną z części mapy. Wytłukłem wszystkich. Wykonałem zadania dla Woronina (mutanty, schowek) i nie znalazłem mapy przy żadnym trupie.
Gdzie ten bandzior z mapą powinien być?
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Nikolai w 03 Sty 2011, 16:40

Po ataku bandytów na bazę powinności znalazłem część schowka Siemieckiego przy zwłokach bandyty z egzoszkieletem.
Może coś przegapiłeś?
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

Postprzez Cromm Cruac w 03 Sty 2011, 20:21

No niestety. Obroniłem bazę powtórnie i przeszukałem wszystkie zwłoki dookoła zanim te dupki z Powinności zdążyły okraść zwłoki. Zwłaszcza te w egzo. Ni ma :(
Jak toto wogóle wygłada? To jakieś dokumenty jak schematy Miniguna czy po prostu fakt znalezienia powinien się pojawić w notatkach?
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości