[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez smoq2 w 05 Sty 2011, 17:47

A ja uważam, że ten mod to naprawdę dobry produkt ze wschodniej stoczni. Jak na razie jest bardzo stabilny. Ogromna ilość questów to duży plus. Dodam, że owe questy są prawie wszystkie napisane a nie generowane losowo co oznacza naprawdę ogromny wkład pracy(jako modder wiem o czym pisze) który powinno się uszanować. ZM bazuje na AMK za co ja jako ktoś kto uważa, że a-life to najważniejszy aspekt wszystkich tytułów STALKER, muszę podziękować. Nowe bronie akuratnie mnie nie za bardzo interesują, ale nie uważam tego za minus. Dozymetr świetnym rozwiązaniem, oraz naprawdę mocno uproszczony HUD wymusza kierowanie się intuicją podczas walki. Nie wiem jak z fabułą, bo wydaje mi się lekko nie spójna z trylogią, ale to może być tylko moje odczucie. No i kilka bubli, być może związane ze spolszczeniem, mianowicie dostaję wiadomość nie wiadomo od kogo o treści "Złapałem nadzianego klienta. Skontaktuj się ze mną niezwłocznie!". Pewnie coś fajnego na mnie czeka, tylko nie wiem gdzie. :) Nie umniejsza to jednak zabawy. :)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Cromm Cruac w 05 Sty 2011, 18:28

Te komunikaty, o których wspomniałeś smoq są chyba losowe i mają dawać wrażenie, że coś się dzieje w Zonie. Ja co chwile widzę komunikat, że gość chce sprzedać Grozę w Dolinie a jak go spotykam to ma tylko Abakana - oszust jeden :)
Ale najlepsze było jak w Prypeci dostałem info że zginął Kieł a stał sobie obok mnie. Pogłoski o jego śmierci były mocno przesadzone. No może nie całkiem mocno bo zginął minutę później :)
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:40
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez SCRZYDLO w 05 Sty 2011, 19:32

SCRZYDLO napisał(a):
Ps: Ja mam zwieche gorszą :( mam dwa zadania dotyczące Doktora, jedno jakieś że mam pogadać z nim o czymś tam, drugi to od Merwina o zabiciu.
I tu problem doktor polazł sobie ze stadionu nad "gastronom" i siedzi sobie na pięterku. i ani z nim pogadać ani nic, tylko handel i gadka o pierdołach. Moda przechodzę drugi raz tak od 1/3 bo uwaliłem jakiegoś wcześniejszego quest'a
i fabuła mi padła :facepalm: wiem że od doktor winien mi dać krótkiego mosina :-/ poprzednio dał mi go na stadionie. A teraz lipa, save'y wcześniejsze nie pomagają sen też nie ponowne wejście na lokacje też nie... no masakra :mad:

Pps: bydlaka też nie można ubić :)

Help :E

to pomoże ktoś :facepalm:

Cromm Cruac napisał(a):Ale najlepsze było jak w Prypeci dostałem info że zginął Kieł a stał sobie obok mnie. Pogłoski o jego śmierci były mocno przesadzone. No może nie całkiem mocno bo zginął minutę później :)
[/quote]

Zona wie wszytko...
"mówimy mało lecz konkretnie..."
There's no school like the Old School, and I'm the fuc**n headmaster!
Awatar użytkownika
SCRZYDLO
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2010, 20:29
Ostatnio był: 16 Wrz 2014, 01:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 4

Postprzez czeresniaczek1 w 05 Sty 2011, 20:27

Mógłby mi ktoś podesłać plik z teksturą która jest w błędzie:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CRender::texture_load
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line          : 295
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't find texture 'wpn\wpn_crosshair_m1891'

stack trace:
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez Cromm Cruac w 05 Sty 2011, 21:21

Skopiuj sobie jakiś inny crosshair i zmień mu nazwę na ten co brakuje.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez smoq2 w 06 Sty 2011, 00:32

Właśnie sprawdziłem skrypt odnośnie tych wiadomości i one faktycznie są losowe. Komunikaty o umierających stalkerach natomiast, są jak najbardziej prawdziwe, przez co nie potrafię wytłumaczyć twój przypadek z Kłem. :-/

Niemniej, smuci mnie jednak fakt o tych losowych wiadomościach. Szczerze to teraz tak myślę, że w sumie ja u mnie marnuje zasoby, bo próbując odtworzyć efekt AMK w CS, zrobiłem tak, że nawet jak wiadomości są o niczym, to i tak wysyłane są przez stalkerów którzy znajdują się w grze. A po co?
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez MiedzianeJaja w 06 Sty 2011, 03:40

Hmmm... Może po to żeby się grającemu micha cieszyła, kiedy pisze jakiś gość że idzie tam czy siam i za chwilę się go na drodze spotyka :E Taki smaczek ale mocno dodający realizmu rozgrywce. Fajna sprawa.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez czeresniaczek1 w 06 Sty 2011, 08:36

Cromm Cruac napisał(a):Skopiuj sobie jakiś inny crosshair i zmień mu nazwę na ten co brakuje.

Skopiowałem i dalej to samo.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez kris16 w 06 Sty 2011, 15:18

Wie ktoś gdzie mam szukać worka trawy dla bandyty ? Szukałem w około wieży ciśnień w wiosce pijawek ale tam nic nie ma . :-/
dozymetr sosna to jest to
kris16
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2010, 21:25
Ostatnio był: 31 Gru 2012, 12:50
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez cynik w 07 Sty 2011, 09:45

Witam dopiero co zacząłem grę w moda i mam pytanie co zrobić żeby pasek życia był widoczny ?. Teraz pasek zycia widzę tylko wtedy gdy otwieram okno ekwipunku.
cynik
Kot

Dołączenie: 02 Mar 2009, 23:43
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 07:40
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Cromm Cruac w 07 Sty 2011, 10:39

I tak jest w tym modzie. Jak zostajesz ranny moesz zobaczyć jedynie pojawiający się kardiogram w kolorze odpowiednim do stanu zdrowia. Wywołać można go także naciskając TAB (punkty)
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Nikolai w 07 Sty 2011, 13:27

kris16 worek z trawą jest w obozie najemników i leży na środku w autobusie:)
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość