Od zawsze byłem ciekaw przysłów bądź powiedzonek, jakich mogliby używać Stalkerzy w Zonie. Chodzi mi o przysłowia, złote myśli i aforyzmy, jak np. "życzyć komuś szerokiej drogi – czyli bezpiecznej podróży".
CPU:i7 7700GPU:Gigabyte RTX2060 SuperRAM:16GB DDR4PSU:Be-Quiet 750W Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Za ten post Nyguz otrzymał następujące punkty reputacji:
"Kto późno wstaje, ten kulkę w łeb dostaje" "Spłukanemu artefakt na myśli" i dopisek "Spłukany spłukanemu wypomni" "Nie wywołuj pijawki z lasu" "Gdzie monoliciarzy sześć, tam nie ma co jeść" "Co wolno wojewodzie, to nie tobie kocie" "A kto z nami Kozaka nie wypije – tego we dwa kije" "Bezpiecznie jak u Barmana za piecem" "Bez pracy nie ma artefaktów" "Co Cię nie zabiję, to Cię z Zony przepędzi" "Darowanemu kałachowi w lufę się nie zagląda" "Gdzie dwóch się bije, tam trzeci artefakty podpiernicza" "Lepszy pistolet w garści, niż karabin w anomalii"
Dodam więcej, jak mi się więcej przysłów przypomni.
16:19 Edka: Strach się odezwać, wszystko chu*owe i wszyscy brzydcy.
Za ten post Najemnik otrzymał następujące punkty reputacji:
"A żeby ci filter w masce póścił!" "Nic tak nie stawia na nogi jak potrzeba uciekania z drogi!" "Dobra emisja nie jest zła" "Raz,dwa,trzy pijawka patrzy!" "1 kałach-pestka,2 kałachy-zagrożenie,3 kałachy-bardzo duże zagrożenie,4 kałachy-śmierć,5 kałachów-oddział Powinności!"
Jak coś mi przyjdzie do głowy to napisze
Bardzo fajny temat Stawiam założycielowi za to Oby tak dalej
A oto kilka przysłów prosto z Zony godnych uwagi. Cieszę się, że wykazaliście zainteresowanie
"Nieznajomemu zaufaj, pieniędzy swoich szukaj." – autor: PMG "Nic tak nie stawia na nogi jak potrzeba uciekania z drogi!" – autor: KaenyPL "Bezpiecznie jak u Barmana za piecem" - autor: najemnik32
A teraz będzie przysłowie które wywarło na mnie największe wrażenie. Szczerze mówiąc jest cholernie dobre, a brzmi ono:
"Co Cię nie zabiję, to Cię z Zony przepędzi" - autorstwa: najemnik32