[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez MiedzianeJaja w 20 Sty 2011, 19:07

Mam Soliankę z Dopą i PL. I problem. Wróciłem z X-18 z Mrocznej doliny i jakakolwiek rozmowa z Barmanem na temat poszukiwania reszty dokumentów w X-16 w jantarze powoduje że sejwy z baru jak również przejścia na inne lokacje wywalają na pulpit. Mogę handlować i wszystko jest ok ale jeżeli tylko zacznę rozmawiać o dalszej misji to od tego momentu Solianka staje się niegrywalna. Jak sobie z tym poradzić ? Pomóżcie proszę.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Reklamy Google

Postprzez Kmiotu w 20 Sty 2011, 19:29

Jestem w tym samym momencie gry, u mnie problem nie występuje, najlepiej wklej loga.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez MiedzianeJaja w 20 Sty 2011, 19:37

Głupia sprawa :facepalm: Nie wiem gdzie są logi. Zawsze mi wszystko chodziło i nigdy nie korzystałem. BTW nie mam bugtrapa tylko zaczyna się wczytywać, chwilę czyta, PYK! i pulpit.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Kmiotu w 20 Sty 2011, 19:52

Logi są w katalogu stalker-shoc w Moje dokumenty, wchodzisz do podkatalogu logs i otwierasz xray_nazwa.txt, na końcu jest log z błędem, ale jak nie wywala ci bugtrapa to nie wiem czy coś będzie. A spróbuj wczytać save z poprzedniej lokacji i wtedy idź do baru, sprawdź czy problem nadal występuje.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 20 Sty 2011, 21:20

Coś takiego ?
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : no_assert
[error]Function      : CALifeStoryRegistry::add
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_story_registry.cpp
[error]Line          : 30
[error]Description   : Specified story object is already in the Story registry!

Wczytywałem wcześniejsze i robiłem różne testy. Wniosek j.w. Wystarczy zagadać o zadaniu i jakiekolwiek wczytywanie (również to przy przejściu do innej lokacji) powoduje wylot do pulpitu. Bez zagadania wszystko jest w porządku tyle że fabuła nie pójdzie dalej.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Kmiotu w 21 Sty 2011, 00:28

U mnie po powrocie do baru z dok z x16, w okolicach areny, wysypuje i widzę to :/

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function      : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line          : 172
[error]Description   : XML node not found
[error]Arguments     : target_dot_26

Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 21 Sty 2011, 00:44

Masz może Bio-radar ? To go spróbuj schować do plecaka wchodząc na lokację Bar. Podobno to jest zwiazane z niewyrabianiem Bio-radaru przy dużej ilości obiektów w lokacji.

Za ten post MiedzianeJaja otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kmiotu.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Wheeljack w 21 Sty 2011, 00:46

Rzućcie tego mode w uj, nikt Wam z tymi błędami nie pomoże bo, albo nie umie, albo znudziło mu się rozwiązywanie w kółko nawracających soljakowych błędów...
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 14:35
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez MiedzianeJaja w 21 Sty 2011, 01:21

Nie mogę bo bym już nie miał już w co grać :E Zresztą dla mnie to pierwszy problem a zaszedłem już daleko i żal porzucać. Na razie mam przypuszczalne rozwiązania :
1. Podmiana xrGame.dll (nigdzie nie mogę tego pliku znaleźć).
2. Kumulatywny patch od Sapsana (Na gettyfile... był ale już nie ma, też nie mogę nigdzie znaleźć).
3. Ruscy radzą wczytać poprzednią lokację przeczekać emisję i wejść jeszcze raz (nie zadziałało)
4. Ruscy radzą nie chodzić jakiś czas do baru i próbować po dłuższym okresie (nie testowałem jeszcze)

Podobno mój wypad jest spowodowany niezachowaniem kolejności linii fabuły. Np. byłem w Jantarze na długo przed wzięciem questa X-16 od Barmana. Mam przy sobie jakieś pendrive-y naukowców i kupę innego badziewia wyglądającego jak rzeczy potrzebne do questów ale nikt ich nie chce. Na przykład muchomora se znalazłem :E
Widocznie za poważnie wziąłem ten "otwarty świat"
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez MatrixSTR w 21 Sty 2011, 02:07

Ten mod jest liniowy jak COD... Wystarczy że jedną rzecz zrobisz nie tak jak chcieli twórcy, a w późniejszym czasie będziesz miał przez to pełno błędów...
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez Kmiotu w 21 Sty 2011, 12:49

Zrzucenie bioradaru pomogło dzięki :P.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Postprzez djcycu w 21 Sty 2011, 13:25

Matrix Strefa14 napisał(a):Ten mod jest liniowy jak COD... Wystarczy że jedną rzecz zrobisz nie tak jak chcieli twórcy, a w późniejszym czasie będziesz miał przez to pełno błędów...

Dokładam się pod te słowa... Mod jest nie przemyślany. Nie wolno sobie tego tłumaczyć że trzeba robić tak czy tak by się nie skisiło bo to przecież gra! To ma działać zawsze i wszędzie cokolwiek byśmy zrobili... Owszem zadanka fajne, fabuła też ale aby to zobaczyć trzeba przelecieć przez zabugowane jak ta lala, nieprzemyślane i pajacowate zadania na początku... Beznadzieja! Zawsze na początkowych zadaniach mod wywala masę kwiatków o których nikt nie ma pojęcia a potem po dobrych 30h gry każdy dowiaduje się że już jest po grze... I szukaj tu save który miał wszystko ok... Debilizm! Widziałem że tu Malakas stwierdził iż mod jest teraz bardziej grywalny... Tak owszem mniej wylotów ma ale błędy jakimi potem zaczyna nas obdarowywać są nie do przeskoczenia... A nikt mądry nie będzie gry na kilka sposobów przechodził by było dobrze bo to przecież rok może zejść... Na godmode doganiałem fabułę i co? He he mega! Grałem kilka tygodni pomimo tego że prułem po mapach i chwytałem kulki...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości