[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez MiedzianeJaja w 21 Sty 2011, 15:57

BINGO !
MiedzianeJaja napisał(a):
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : no_assert
[error]Function      : CALifeStoryRegistry::add
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_story_registry.cpp
[error]Line          : 30
[error]Description   : Specified story object is already in the Story registry!

Problem z wylotem przy przejściu do innych lokacji i przy wczytywaniu save-ów, zaczynający się po wzięciu questu X-16 od Barmana.

NIE POMOGŁO:
1. Powtórna instalacja Solianki
2. Podmiana xrGame.dll
3. Kumulatywny patch od Sapsana
4. Wczytać poprzednią lokację przeczekać emisję i wejść jeszcze raz
5. Przechodzenie lokacji podczas emisji.
6. Nie chodzić jakiś czas do baru i próbować po dłuższym okresie.
7. Różne próby przechodzenia i wracania na Wysypisko, ATP i Jantar.

POMOGŁO:
1. Wczytanie save-a najwcześniejszego po zrobieniu X-18 i przejściu z Doliny Mroku przez południową bramę do Kordonu.
2. Udanie się od razu do Baru (Przed przejściem na Kordon-Wysypisko psuje się PDA i plecak po czym następuje radiowa rozmowa z Barmanem czego wcześniej wcześniej nie miałem)
3.Po wejściu do baru wzięcie od razu questu na Jantar.
4.Save-y i przejścia działają Jupiii... :D

Mój błąd prawdopodobnie polegał na tym że po ucieczce z Mrocznej Doliny poszedłem do Sidorowicza sprzedać graty, po czym do baru ruszyłem z powrotem przez Mroczną Dolinę zabijając po drodze wojskowych przy przejściach i wchodząc na Wysypisko i do Baru z Mrocznej a nie z Kordonu.

BTW. Czy można sobie samemu postawić skrzynkę kozaków ? :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Reklamy Google

Postprzez Kmiotu w 21 Sty 2011, 17:13

Przy przejściu na bagna wita mnie pulpit z :
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CRender::texture_load
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line          : 295
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't find texture 'aaz\m4a1 sopmod\tacstońk'

Da się temu jakoś zaradzić ??

Ok już sobie poradziłem, w folderze Aaz\m4a1 sopmod i m4a1_sopmod były złe posting.php?mode=edit&f=49&p=126480#nazwy plików dds... tacstock zamiast tacstońk, wszystkie 5 plików wystarczyło poprawić i działa :E
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez malakas w 21 Sty 2011, 18:27

błędy jakimi potem zaczyna nas obdarowywać są nie do przeskoczenia.

Tak djcycu jest grywalna i to bardzo. Skończyłem starą 19.04...skończyłem dopełnienie i jest grywalny. Do takiego moda trzeba polski poradnik, przestrzegać kolejności zadań i trochę myślenia to wszystko. Na tym forum nie ma kto pomóc bo to nie forum o Soljance jak stalkerteam, gdzie materiały są jasno podane począwszy od poradnika .

Specified story object is already in the Story registry!

przykładowy błąd braku poradnika i kolejności zadań

Can't find texture 'aaz\m4a1 sopmod\tacstońk'

nieaktualny temat w pierwszym poście..spolszczenie 13.01 ma poprawkę w środku ....

mini-HUD z okrągłą mapą...gdy tutaj poczytać to jest nieaktualny i nie pasuje do Soljanki....Bzdura sam go używam i działa doskonale po adaptacji. Mapa wyświetla dane.

Dziwie się ,że ludzie piszą tutaj o tym modzie....gdzie nikt nie chce pomóc i nie ma materiałów. Do tego uważa się grających za ludzi z porażeniem mózgu.
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez Kmiotu w 21 Sty 2011, 18:38

Spokojnie nie denerwuj się tak, może faktycznie kilka osób zrzędzi jak stare baby na temat moda, jednak jeśli ktoś wie jak rozwiązać dany problem to z chęcią pomaga, nikt specjalnie nie utrudnia innym życia. Poradnika brak, a fakt przydałby się bo to rozwiązało by 50% problemów, niestety nie ma chętnych aby się tym zająć.

Czerwony napis na pierwszej stronie ma ostrzegać mniej doświadczonych graczy przed modem, i dobrze chyba nie da się ukryć że aby go ukończyć trzeba się spiąć.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez MiedzianeJaja w 21 Sty 2011, 19:23

Mam pytanie o ATP. Spotkałem tam jakiegoś gościa którego chwilę później zjadły dziki (stado w którym są dwa "niezniszczalne" dziki przy wejściu na ATP koło jeziorka). Próbowałem go ocalić ale musiałbym mieć plecak granatów. Ja zdołałem uciec. Ten gość miał jakieś questy czy coś ?
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez djcycu w 21 Sty 2011, 20:24

Z nim tylko pogadać można ale nic się nie dzieje jeśli zginie. Co do ciebie Malakas to odpowiem... A więc zagraj w inne mody... Czy tam kolejność zadań jest potrzebna? A no nie... A tu trzeba jakby twórcy nie mogli tego lepiej dopracować... A co to jest ku*wa za mod jeśli trzeba poradniki i cudować nad nim w piździec czasu? A no dla mnie żaden... I czerwony tekst na początku bardzo dobrze mówi by się od moda trzymać z daleka lub jeśli się nie ma co robić to ewentualnie zagrać... Tyle i kropka! Wiem więcej od ciebie Malakas o tych hudach... Sam go miałem i adaptacje nie pomogły. Owszem wszystko działa ale wyświetlane rzeczy nie są gdzie nie gdzie pokazywane właściwie... Czemu? Bo twórcy wiecznie mielą i dosypują nowe rzeczy zmieniając całą teksturę... A co do pomocy to pomagałem przy tym modzie bardzo często tutaj.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez malakas w 21 Sty 2011, 23:20

Mod ma fabułę, której należy przestrzegać wówczas nie będzie kłopotów ....kropka
O grywalności moda świadczy ilustrowany poradnik z zadań Błyskawicy i wkrótce z M.Miasta...kropka
Hud wskazuje wszystko doskonale, jeżeli Twój ma problemy to go popraw ...przecież wiesz więcej jak ja...kropka
{ew. djcycu was wyśmieje i opowie swoją smutną historię dotyczącą moda }....dlaczego mnie ten wpis nie dziwi
malakas
Kot

Postprzez MatrixSTR w 22 Sty 2011, 02:09

Co to za mod z poradnikiem? Jak będę chciał liniowej fabuły to sobie w CODa zagram. Po za tym głównym atutem Stalkera jest otwarty świat, w którym można robić co się chce. A ten mod nas ogranicza, czyli jednym słowem lipa i tyle...

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez malakas w 22 Sty 2011, 10:19

Co to za mod z poradnikiem? Jak będę chciał liniowej fabuły to sobie w CODa zagram.

Ponieważ jest wielowątkowość, która się zazębia . Tutaj poradnik szybkim okiem by złapać sens tego mamy zrobić rozwiązuje wiele przyszłych problemów....Cóż jeżeli Soljanka za trudna , może COD lub pasjans.

A ten mod nas ogranicza, czyli jednym słowem lipa i tyle...

Porozmawiaj z tysiącami graczy na świecie...bo Sola to nie tylko Stalker.pl... zapytaj dlaczego graja w tego dennego moda i cierpią na porażenie mózgu....ŻAL.
malakas
Kot

Postprzez MatrixSTR w 22 Sty 2011, 13:15

malakas napisał(a):Cóż jeżeli Soljanka za trudna , może COD lub pasjans.

Trudna? Faktycznie, skoro mając Egzoszkielet może nas zabić zwykły Kot z PMem z 50 metrów... Sorry znam inne mody które faktycznie podnoszą poziom trudności, ale nie przez ch*jowe statystyki, tylko przez lepsze zachowanie AI.
malakas napisał(a):zapytaj dlaczego graja w tego dennego moda i cierpią na porażenie mózgu....ŻAL.

Pewnie dlatego że ma nawalone pełno rzeczy, setki broni (z której i tak ciężko mi było znaleźć coś fajnego), pełno map (na które ciężko dojść, przy okazji to da się już odwiedzić Jupiter? Czy nadal jest tylko skopiowany z Zewu?) i pełno skryptów (z których część nie robi nic, a jest wymagane ich działanie ponieważ były potrzebne w początkowych wersjach,a Twórcy już nie chciało się chyba ich wyłączać. Do tego często skrypty gryzą się za sobą, albo są też skrypty które same w sobie są już strasznie niestabilne a połączenie kilku daje efekty w postaci bugtrapów)
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Sty 2011, 14:55

Mam BARDZO WAŻNE PYTANIA :E

1. Po zadaniach od Dzika pozostał mi "Pojemnik z podwyższonym zabezpieczeniem" i dotyczące go "Dokumenty" z których wynika że w środku jest jakiś wyjątkowy artefakt. Mam to sprzedać czy ktoś mi to otworzy albo coś ?

2. W Agropromie znalazłem "Muchomora" (Normalny grzyb muchomor, rósł pod drzewem to go zabrałem) Do czego on służy ?

3.Bandyci mieli u siebie w bazie "Radioaktywny bochenek" (chleb) Sprzedać ? Schować ? Zjeść ?

4. Oprócz zwykłych PDA po skrzynce plątają mi się dwa specjalne. "PDA Wilczarza" i "PDA z informacją" Czy dane z nich automatycznie wskoczyły do dziennika czy jakoś trzeba je odczytać ? Czy jak je sprzedam to stracę jakieś informacje ?

5. Znalazłem coś takiego jak "Notatka zabitego stalkera" Podaje w niej numer telefonu do swojej rodziny. Ta notatka jest do czegoś potrzebna ?
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez djcycu w 22 Sty 2011, 15:30

Wszystko zbierać i chować do schowków. Obowiązkowo zamykać kłódką! Ten pojemnik z podwyższonym zabezpieczeniem miałeś oddać :facepalm:

I co? Dalej się Malakas będziesz przekomarzał? Zobacz jakie tu padają już pytania...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Piterxd.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości