[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Sty 2011, 16:23

A myślisz że nie oddałem ? :facepalm: Piknęło, zaliczyło, fabuła poszła dalej a pojemnik został. Czyżbym znowu coś zrobił nie zgodnie z fabułą ? :E

Image
Ostatnio edytowany przez MiedzianeJaja 22 Sty 2011, 17:02, edytowano w sumie 4 razy
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Reklamy Google

Postprzez Kmiotu w 22 Sty 2011, 16:32

Muchomory zbiera jakiś npc z bazy czystoniebiowców, tak mi się zdaje to był chyba Zimny.

Ten pojemnik to nie mam pojęcia ocb, a co do tych papierów ze zwłok stalkera to u mnie wyglądało to tak: Po zebraniu, po kilku minutach naznaczony sam skontaktował się z barmanem i powiedział żeby przekazać wieści rodzinie zabitego i tyle.

Te specjalne PDA trzymaj nigdy nie wiadomo co będzie w dalszej części gry :P, u mnie niektóre z tych pda odblokowały recepty na transmutacje artów.

A teraz moje pytanie, byłem u Dana na bagnach i kazał mi porozmawiać z Zacharem, dostałem od niego zadanie na obronę jego ludzi w fabryce w kordonie, atakują mnie tam najemnicy z VLA ... jest ich tylu że sam z trudem uchodze z życiem, a co dopiero obronić tych gości :/. Ale mimo to zadanie zostaje zaliczone i pisze oddaj worek z trofeami Zacharemu, czyli niby wszystko gra, tylko czy to nie spowoduje jakiegoś problemu dalej ??.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Sty 2011, 16:51

Piszą że wystarczy obronić głównego łowcę i jednego z jego kumpli. Mi się też nie udało. Zadanie "Obroń..." mam w niezaliczonych ale chyba nic się nie dzieje. Zresztą skoro Zachar ma opcję dialogową że się nie udało uratować to chyba uwzględnili to w fabule.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Kmiotu w 22 Sty 2011, 17:12

Trochę poczytałem i chyba zadanie to nie ma wpływu na główną fabułę, a nie mam ochoty 30 razy wczytywać sejva przy 2 minutowym oczekiwaniu, ponadto nagrodę za zadanie dostajemy przed atakiem najemników :].
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Postprzez malakas w 24 Sty 2011, 12:42

I co? Dalej się Malakas będziesz przekomarzał? Zobacz jakie tu padają już pytania...

Pytania to skutek braku podstawowego poradnika. Przekomarzać zawsze się można byle na temat i kulturalnie... :)

W linku fotka z gry ..HUD i nowy celownik..dot . Jedyny minus to owalna mapa dla monitorów panoramicznych. Dla monitorów 4:3 mapa jest okrągła.
http://img689.imageshack.us/img689/7113/sswojtek011011190224l05.jpg
Ostatnio edytowany przez malakas, 27 Sty 2011, 08:52, edytowano w sumie 1 raz
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez MiedzianeJaja w 25 Sty 2011, 11:44

Poradniki ? Szukałem różnych. Nawet tych krok po kroku. Jest taki. Ale nie pisze w nim np. że aby zebrać skarb w jaskini (Zadanie Łysego) to trzeba po rozmowie z górnikiem zebrać raz monety a potem wyjść z jaskini, wrócić i pojawi się druga część skarbu. A to chyba istotne nie ? Bo inaczej człowiek głupieje. No bo zebrał to co miał zebrać i nic. Chodzi, szuka, kombinuje, próbuje, łazi podku*wiony po tych podziemiach w te i wewte i nie wie o co halo. I podobnie jest w wielu innych przypadkach. To faktycznie mod dla fanatyków ze zlasowanym mózgiem :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez Kmiotu w 25 Sty 2011, 15:38

Nikt nie pisał że to mod dla śmiertelników. Też mam problem z tym zadaniem, czyli trzeba tam jeszcze raz wrócić?. Sprawdzę czy zadziała.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 25 Sty 2011, 19:57

Zadziała. Właśnie dzisiaj to rozkminiałem. Nawet sobie mapę podziemi rysowałem na kartce :E Po zebraniu monet wychodzisz do tunelu w Agropromie (jest najbliżej od miejsca gdzie jest skarb) i od razu wracasz do podziemi. Wtedy tam gdzie poprzednio zebrałeś monety pojawia się ich reszta. Zbierasz i zadanie się zalicza.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Postprzez adziu_92 w 25 Sty 2011, 20:28

Zacząłem znowu grać w tego moda i mam pytanie: Czy "Balans mutantów i broni" od Djcyca działa na najnowszej wersji? Bo przy odpaleniu gry witam pulpit z taki oto logiem:

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'bibliotekar'

Po mojemu nie ma informacji w plikach o bibliotekarzu, którego dodano w ostatnim dopełnieniu. Dało by się wrzucić tylko część plików np. tylko te dotyczące broni? Albo jakoś inaczej to ominąć?
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez Kmiotu w 25 Sty 2011, 20:43

Wywal ten balans ponieważ powoduje różnie problemy. Najlepiej grać na czystej soli z dopełnieniem + spolszczenie.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Postprzez djcycu w 25 Sty 2011, 21:00

Kazałem zaktualizować posta o informację że właściwie wszystkie dodatki już kolidują... Niestety przygotowywane były pod starszą wersję moda. Powodują one błędy więc nie instalujcie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez malakas w 25 Sty 2011, 21:30

Ale nie pisze w nim np. że aby zebrać skarb w jaskini (Zadanie Łysego) to trzeba po rozmowie z górnikiem zebrać raz monety a potem wyjść z jaskini, wrócić i pojawi się druga część skarbu.

Trzeba porozmawiać najpierw z Górnikiem, ale nigdy nie było potrzeby wychodzić z lokacji...cały skarb powinien być na podłożu jaskini . Jeżeli niema całości i po powtórnym wejściu się uzupełni to też dobre rozwiązanie. Poradnik nie zwalnia od myślenia... :)
Ostatnio edytowany przez malakas 27 Sty 2011, 08:57, edytowano w sumie 2 razy
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości