[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez adziu_92 w 25 Sty 2011, 21:53

djcycu napisał(a):Powodują one błędy więc nie instalujcie.

Łatwo powiedzieć, zabicie typa w egzoszkielecie (próbuję wynieść teczkę z dokumentami z agropromu) graniczy z cudem. Chciałoby się komuś wziąć za to? Nie chcę nikogo zniechęcać, ale przekopanie się przez te pliki graniczy z cudem. Chyba muszę grać tak jak teraz...

BTW Znalazłem w plikach gry "kombinezon strażaka" o co c'mon?
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez MiedzianeJaja w 25 Sty 2011, 23:52

Trzeba pamiętać żeby strzelać w głowę co najmniej z AK-47 i najlepiej nabojami p-panc. Trochę się pomęczysz ale da się. Robisz walizkę dla Sidorowicza ? Wchodziłeś od tyłu budynku przez dziurę w parkanie i przez okno ? Ten sposób ogranicza zdecydowanie liczbę przeciwników do zabicia.

"Kombinezon Strażaka" jest opisany w encyklopedii w PDA jako jedyny który chroni przed anomalią "Żar". Ale nic więcej nie napisali.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez djcycu w 26 Sty 2011, 15:02

Niestety nowego balansu robić mi się nie chce... Powód? Kolejna dopa i 3h na marne... Owszem można zrobić to w łagodny sposób w 5 minut ale mega efektów nie uświadczymy. Jeśli chodzi o egzy i agroprom to tak... Trzeba działać szybko i zdecydowanie. Najlepiej zakraść się do budynku instytutu i tam spod schodów eliminować wroga. Pamiętajcie o tym by posiadać Bizona. To niezawodna broń na takie akcje na samym początku :) AK przyda się jeśli będziecie mieli do niego granatnik no a po reakcji specnazu tego będzie pełni :) Wystarczy przechwycić jeden i prać z granatnika w kolesi w egzach.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Yurek w 26 Sty 2011, 21:44

Na stronie:

http://www.stalkerteam.pl/Thread-Polonizacja-z-20-01-11-kompletny-polski-akcent

jest do pobrania najnowsze spolszczenie do Solianki z rozbudowanym "Polskim akcentem", dodatkowymi kombinezonami, kwestem i polonizacją grafik tekstowych w grze (mapki, notatki itp).

Może warto uaktualnić linka w pierwszym poście ?

Uwagi moderatora:

"Aby widzieć linki musisz się zalogować a jeśli nie masz konta to zarejestrować" taaa i co jeszcze? - Matrix
Awatar użytkownika
Yurek
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2010, 02:28
Ostatnio był: 13 Lut 2013, 17:58
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 0

Postprzez MOS w 27 Sty 2011, 14:01

Jeszcze nie narzekać na moda bo oni tego nie lubią jak się psioczy na sole.
Ogólnie jak coś się rypie to twoja wina bo nie umiesz grać, dziwne że 3 części stalkera jakoś bez problemu ludzie zaliczają tylko nie ten wynalazek.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez Yurek w 27 Sty 2011, 14:19

Bo to bardzo dobry mod jest ...
Nie wiem w czym jest problem, ale ja właśnie kończę Soliankę i czekam na następne jej dopełnienia :E

Fakt, że mod nieco kapryśny i wymagający czasem niezłego kombinowania - ale kto powiedział, że ma być łatwo :wink: W końcu macie coś w środku tej puszki co pomiędzy uszami jest i trzeba to coś czasem do myślenia pobudzić - a do tego Solianka doskonale sie nadaje.

Jak ktoś na forum narzeka konstruktywnie, to na pewno może liczyć na pomoc (wiem co piszę, bo nie raz z pomocy korzystałem :D ). Natomiast jeśli to psioczenie nie ma na celu rozwiązania problemu, to po co to marudzenie ?

Jak ktoś chce łatwo i jak po sznurku grać, być prowadzony za rączkę i skończyć grę w jedno, góra dwa popołudnia, to niech sobie najnowsze produkcje typu COD lub MOH kupi :wink:

@ Matrix
Nie słyszałem, żeby rejestracja na tej czy Waszej stronie wiązała się z jakimiś niedogodnościami, więc w czym tkwi problem ?
Awatar użytkownika
Yurek
Kot

Postprzez KoweK w 27 Sty 2011, 14:31

W tym, że wg nas wymóg rejestracji by coś pobrać to głupota i fail.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez MiedzianeJaja w 27 Sty 2011, 14:36

malakas napisał(a):
Jeżeli niema całości i po powtórnym wejściu się uzupełni to też dobre rozwiązanie. Poradnik nie zwalnia od myślenia... :)

W jaskini mieszka Skarbek który dosypuje monety jak nikogo nie ma w podziemiach. Rzeczywiście można się tego było domyślić :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez malakas w 27 Sty 2011, 20:37

W jaskini mieszka Skarbek który dosypuje monety jak nikogo nie ma w podziemiach.

Jeszcze się dziwniejsze rzeczy dzieją, ale to wiedza Ci co moda skończyli...dobry temat z tym dosypywaniem monet... :E ..ten Skarbek to w porządku koleś ... :E
Ponowne wejście to półśrodek pozwalający zaliczyć kwest..osobiście nigdy tego nie stosowałem bo monety były na miejscu. Kobal miał przypadek braku monet i tam pomogło rzucenie granatu.
Nowa Soljanka ma poprawione 80% błędów. Jedyne wyloty jakie spotkałem to małe zwiechy bez logu , które po ponownym załadowaniu znikały w niepamięć. Wszystkie przejścia działają bezbłędnie ..było to utrapienie wersji 19.04..
Nikt nie zmusza przecież do grania..jeżeli lubisz trudne wyzwania to mod dla Ciebie.

dziwne że 3 części stalkera jakoś bez problemu ludzie zaliczają tylko nie ten wynalazek.

..co ma wspólnego mod z grą wypuszczoną przez profesjonalną firmę, której też czasem przytrafiają się błędy ..stąd masz patche wówczas mądralo... :E
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez Yurek w 28 Sty 2011, 09:32

MiedzianeJaja napisał(a):
malakas napisał(a):
Jeżeli niema całości i po powtórnym wejściu się uzupełni to też dobre rozwiązanie. Poradnik nie zwalnia od myślenia... :)

W jaskini mieszka Skarbek który dosypuje monety jak nikogo nie ma w podziemiach. Rzeczywiście można się tego było domyślić :E

Jeśli ktoś ma problem z tym kwestem (bo mu poznikały monety, które są owym "skarbem z Pieczary"), rozwiązanie znajdzie pod linkiem (oczywiście po uprzedniej rejestracji :wink: :E ):

TU BYŁ LINK

Natomiast jeśli ktoś używa najnowszej polonizacji to plik SPAWNERA powinien pobrać z linku w poniższym temacie:

TU BYŁ LINK

-------------------------

Ponieważ jestem tutaj jak widać nowy, nie rozumiem całego tego "wojowania" miedzy forumowego, które jest po prostu dziecinne i przypomina piaskownicę, a nie sposób porozumiewania sie dojrzałych ludzi, napiszę krótko do pewnego stalkera, który ma problem ze skarbem z Pieczary:

PONIŻSZE LINKI NIE WYMAGAJĄ ŻADNEJ REJESTRACJI

1. pobierasz spawnera spod linka:
http://www.megaupload.com/?d=CE4OWJGR
2. pobierasz plik na spawn skarbu z pieczary spod linka:
http://www.megaupload.com/?d=DY0WHJ4G

Potem robisz to co napisane w dołączonej do pliku instrukcji.

W razie problemów pisz do mnie na PW lub maila, bo tutaj na forum to mi zaraz jakiegoś warnboxa dopisze pewien moderator jak będę próbował Ci pomóc, bo jestem z innego forum, "którego nie lubimy i nie potrzebujemy by się z nami bawili i niech lepiej zabierają swoje zabawki i idą do własnej piaskownicy"
Ostatnio edytowany przez Yurek 28 Sty 2011, 19:43, edytowano w sumie 4 razy
Awatar użytkownika
Yurek
Kot

Postprzez trurl3 w 28 Sty 2011, 19:22

O ile wiem pomiędzy naszymi stronami istnieje umowa partnerska, dlatego linki do naszej "Pobieralni" są dostępne dla każdego, kto jest zarejestrowany na stalker.pl - oczywiście przy wejściu ze strony stalker.pl. Jeśli administracja się nie poleni i doda linki do pierwszego postu, każdy z uczestników tego forum będzie mógł pobrać te pliki.
Niestety, ta sama dyskusja odbywa się za każdym razem, kiedy pojawiają się nowe wersje. Jeśli administracji stalker.pl nie zależy na dostępności tych plików, dlaczego my mamy o to zabiegać? U nas są dostępne...
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez atikabubu w 28 Sty 2011, 19:32

Ta...

Image
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:09
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości