Jaka frakcja?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Jaka Frakcja?

Postprzez kis104 w 21 Lut 2011, 09:39

Wolność jest dla ludzi. Walczymy o Wolność dla wszystkich. O wolność Waszą i moją! Dołącz już dziś, a dostaniesz dodatkowo świeże ziółko do poprawienia efektywności walki o Wolność...
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez M3Fis70 w 21 Lut 2011, 17:05

Powinność - Bardzo zaczynacie mnie przekonywać, nie potrafiliście sobie poradzić z paroma mutantami w agropromie. Ale pomaganie naszej Ukrainie i ludzią, do tego broń i sprzęt hmm...
Wolność - To jest ciekawa oferta, jednak czy mnie nie zostawicie na pewną śmierć? o ile pamiętam w 2011 baliście się chodzić do własnych posterunków z amunicją, wysyłaliście jakiegoś najemnika wszędzie.
Bandity-Piłat - Te twoje słowa utkwiły mi w rozumie... tak.. to co powiedziałeś masz rację, ale bez wypasionego sprzętu do ochrony też jakoś specjalnie nie dam rady.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Postprzez Adam w 21 Lut 2011, 17:09

M3Fis70, co do Wolności, to przecie to był zdrajca Lingow, który wysyłał tego marnego Szramę wszędzie, a tak blancik w łapę i imprezujemy z okazji urodzin Boba Marleya :E
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez SVDstriker w 21 Lut 2011, 17:22

No właśnie, to był zdrajca. Piszę jeszcze raz, dołącz do "Wolności". Polecam ci tą frakcję całym sercem, jest tam świetnie i bez żadnych wmawiań, że Zone trzeba zniszczyć i żadnego "baczność". "Wolność" to jest coś takiego jak wolni stalkerzy, tylko że różnią się trochę tym, że są frakcją i podczas akcji działają pod rozkazami dowódzccy (I gdzie tu anarchia?) Tak ogólnie to wiesz jaką frakcję ci polecam... Ale przekonany do niej nie jesteś więc tylko "Wolność". Zrób sobie już najlepiej podsumowanie.
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez Bobro w 21 Lut 2011, 17:28

Zastanawiałeś się kiedyś, co Zona może ci dać z wyjątkiem kasy za artefakty? Pewnie nie. A to szkoda, wileka szkoda... Pozwól, że ci to wytłumaczę:
Wszędzie do okoła znajduje się mnóstwo przedmiotów i zjawisk, mogących pchnąć naszą myśł naukową naprzód. Artefakty gojące rany i przyspieszające powrót do zdrowia to tylko przykłady, możliwości jest dużo więcej:budowa urządzeń antygrawitacyjnych, wydajniejsze i przyjazne środowisku systemy ciepłownicze i grzewcze, ulepszona nawigacja, szczelniejsza izolacja przed elektrycznością... i to pomysły do wymyślenia w 10 minut! Przemyśl sobie dobrze, czy obchodzą cię tylko twoje interesy, czy także cała ludzkość. Jeśli twój światopogląd nie kończy się na "ja", pomóż nam odbudować frakcję, zbadać tajemnice Zony i wykorzystać szansę, którą dał nam los,aby polepszyć nasze życie. Dołącz do CZYSTEGO NIEBA!
Awatar użytkownika
Bobro
Kot

Dołączenie: 26 Maj 2010, 13:28
Ostatnio był: 28 Lip 2014, 15:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez Piłat w 21 Lut 2011, 17:47

M3Fis70 napisał(a):Bandity-Piłat - Te twoje słowa utkwiły mi w rozumie... tak.. to co powiedziałeś masz rację, ale bez wypasionego sprzętu do ochrony też jakoś specjalnie nie dam rady.

Widzę w Tobie już jeden bardzo poważny problem, chłopcze.
Nie ma, co ukrywać - życie Bandyty jest trudne i los nas nie oszczędza. Dzień w dzień walczymy ze śmiercią, która atakuje nas ze wszystkich stron. Czy to od strony Stalkerów, czy też mutantów... Ale jak widzisz nikt nie jest wstanie nas pokonać i wytępić z Zony, a uwierz mi wielu próbowało. Przetrwać udało nam się tylko jedynie sprytowi i podstępności, ale również dzięki wytrwałości, determinacji i stosowaniu się do prostych zasad. Tu trzeba być szybkim i zdecydowanym, a nie przeciwpancernym. Niezdecydowanie to cecha wysoce wadliwa, którą tempie wśród swoich chłopaków, ponieważ przez nią wprowadzają we własne szeregi niepotrzebny chaos i nieporozumienia, a ja bardzo nie lubię chaosu i niezrozumień. Więc jeśli z góry zakładasz, że nie dasz rady bez kombinezonu wyprodukowanego koniecznie w kijowskich laboratoriach, to pozostaje Ci jedynie płacenie regularnego podatku. Możesz mnie nie lubić, ale płacić będziesz, czy tego chcesz czy nie. A płacić będziesz na pewno zapewniam Cię o tym – jak nie rublami, to życiem...

Pozdrowienia.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez Kapeć29 w 21 Lut 2011, 19:31

CHCESZ NA ZAWSZE ZAPOMNIEĆ O PROBLEMACH?
CHCESZ POCZUĆ SIĘ WOLNY?
CHCESZ BY INNI BUDZILI DO CIEBIE SZACUNEK I SRALI W GACIE SŁYSZĄC TWOJE KROKI?
CHCESZ MÓC `ZAWRÓCIĆ` W GŁOWIE KAŻDEMU (NIEZALEŻNIE OD PŁCI)?
OFERUJEMY TOTALNĄ TOLERANCJE, CO DO WYZNANIA, POCHODZENIA, ORIENTACJI SEKSUALNEJ!
Z NAMI BRONI MASZ POD DOSTATKIEM!
CHODZIMY ZWARTYMI GRUPAMI!
NASZE OKRZYKI BOJOWE ZNANE SĄ W CAŁEJ ZONIE!
NICZEGO NAM NIE BRAKNIE!

OFERUJEMY NAJLEPSZE WYŻYWIENIE, WYPOSAŻENIE I NAJLEPSZE MIEJSCÓWKI.
Podpisano szef Zombie Kontroler II Mózgopracz.
nic mi się nie chce.

Za ten post Kapeć29 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Hssiss.
Awatar użytkownika
Kapeć29
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2011, 14:08
Ostatnio był: 02 Paź 2014, 22:22
Ulubiona broń: Walker 9x18
Kozaki: 11

Postprzez SLAYER w 21 Lut 2011, 23:37

Z tego co widze i czytam to odradzam ci wolność,poniewaz oni to jacys alkocholicy bo ciągle walą gorzale więc niewiem czy chcesz zostac alkocholikiem,bandziorom tez nie będziesz placic bo jesli wpadamy z chłopakami oddziałem to uciekają jak chomiki wiedz ze powinność patroluje całe wysypisko,rostok,jantar i agroprom a nawet zapuszcza sie do doliny mroku,a co do samotników to również dla nas pracuja ale decyzja należy do ciebie
Obrona kraju jest naszą POWINNOŚCIĄ
Awatar użytkownika
SLAYER
Stalker

Dołączenie: 28 Maj 2010, 16:16
Ostatnio był: 14 Mar 2019, 15:26
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 18

Postprzez lektors w 22 Lut 2011, 13:02

Oczywiście że Powinność:
- są świetnie wyszkoleni i zdyscyplinowani
- mają świetne uzbrojenie i pancerze
- cieszą się powszechnym szacunkiem wśród stalkerów
- współpracują z naukowcami ( przykładem może być ochrona bunkra w Shoc )

Nie lubię Wolności bo to jest banda rastamanów pałętających się po Zonie i zajmują się zbieraniem "napromieniowanych marchewek". Było gdzieś to napisane, że walczą o swobodny dostęp do Zony - zamiast walczyć z Powinnością by się wzięli lepiej za wojskowych.

Powinność natomiast ratuje świat przed plugastwem Zony. Zabija mutanty, które stanowią śmiertelne niebezpieczeństwo.
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez suchy1280 w 22 Lut 2011, 14:42

Żadna frakcja, w Zonie nie ma przyjaciół, kumpli, itd. cyt. Kła: "Strielok miał rację, to banda zakłamanych kundli..." lepiej bądź dalej Samotnikiem, przy pierwszej lepszej okazji ta twoja banda da dyla i zostaniesz sam.
Awatar użytkownika
suchy1280
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2011, 09:11
Ostatnio był: 08 Gru 2012, 19:58
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez M3Fis70 w 22 Lut 2011, 15:28

Bandytów już odetnę: Powód: Może i jesteście sprytni ale kurtka kuli nie zatrzyma, a poza tym nie chciałbym się kiedyś obudzić z makarovem przy czaszce bo zapomniałem o podatku dla szefa.
Wolność> Tracicie mnie, poza luzem czy czymś innym nie oferujecie nic więcej, od powinności mam sprzęt, opiekę medyczną, szacun, pozwolenie na bycie w Zonie.
Powinność > Przekonujecie mnie coraz bardziej... musicie wymyślić jakiś argument który mnie i innych przekona.
(a tak między nami, naprawdę nie używacie żadnych artefaktów i nie ma dla nas płacy poza honorem i zadowoleniem z pomocy ludzkości?).
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Kozaki: 76

Postprzez Domianos w 22 Lut 2011, 16:06

A ja ci przedstawię Wojskowych Stalkerów. Pracujesz dla wojska, , wykonujesz ciekawe i niebezpieczne misje, a twoi kompani to sami weterani zony, ktorzy zaciągneli się do wojska lub żołnierze Spetsnazu. W tej frakcji panuje dyscyplina. Działasz w małych grupkach ok. 5 osobowych. Otrzymujesz najlepszy sprzęt min. Thunder S14, RP-74(PKM), Avalanche SA i kombinezon bułat. A handlarz Stalker w Agropromie spomina o powiązaniach tej frakcji z Powinnością. Podsumowując po wstąpieniu do tej frakcji jesteś legalnie w Zonie, poznajesz najlepszych stalkerów, otrzymujesz super zabawki i przeżywasz niesamowite przygody. Zapraszam do posterunku w Kordonie
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 28

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości