Jaka frakcja?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Jaka Frakcja?

Postprzez SVDstriker w 22 Lut 2011, 17:28

M3Fis70 napisał(a):Wolność> Tracicie mnie, poza luzem czy czymś innym nie oferujecie nic więcej, od powinności mam sprzęt, opiekę medyczną, szacun, pozwolenie na bycie w Zonie.
.
Wybierz co chcesz... Objaśnię ci bardziej o co chodzi w Wolności. Ominę oczywiście ten luz. W Wolności wierzymy w swoją Wolność i Wolność naszych członków. Uważamy że Zona jest otwarta dla wszystkich, każdy ma do niej dostęp nie tylko wojsko i naukowcy, chcesz idziesz do Zony - nie to nie. Nie robią tam żadnego prania mózgów (tzn. Nie! Tego nie wolno bo łamiesz prawa!) I nie pieprzom przez megafon z jakimiś hasełkami żeby przeprać mózg Stalkera... Wolność też ma swoją dyscyplinę. Nie są żadnymi anarchistami! Podczas akcji działają pod rozkazami dowódzcy. Tak jak już tu wspominali. Dają luz, nie ma żadnego baczność, a zresztą wiesz, że Powinność powstałą na oszustwie... Więc ja do takiej frakcji należeć bym nie chciał. Wybierz co chcesz. Jeśli czujesz się wolny i uważasz że Zona powinna być otwarta dla wszystkich, całkiem dobre uzbrojenie i luz - wybierz Wolność! Jeśli lubisz "baczność", odbić placówkę, "Nie zostawiać dowódzcy w polu bo to zdrada" i uważasz, że Zonę trzeba zniszczyć, wybierz Powinność. To zależy tylko od ciebie... Ja cię staram przekonać na stronę Wolności... Jeśli nawet wybierzesz Powinność to i tak oddychaj świeżym powietrzem Wolności :wink:

P.S: Od Powinności pozwolenie na pobyt w Zonie :o
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Reklamy Google

Postprzez Piłat w 22 Lut 2011, 18:21

M3Fis70 napisał(a):Bandytów już odetnę: Powód: Może i jesteście sprytni ale kurtka kuli nie zatrzyma, a poza tym nie chciałbym się kiedyś obudzić z makarovem przy czaszce bo zapomniałem o podatku dla szefa.

Chyba mnie nie doceniasz, dzieciaku. Aż za takiego prymitywa mnie uważasz? Chcesz mnie obrazić? Znam znacznie bardziej wyrafinowane metody, o których z pewnością przekonasz się na własnej skórze. Zapewniam Cię o tym. Zobaczymy czy Ci ta cała "Powinność" pomoże... Zobaczysz - magia tej "potężnej" frakcji rozpryśnie się niczym mydlana bańka, po kilku dniach głodu i tortur. Jednak nie pozbędę się Ciebie ostatecznie, a wiesz, dlaczego? Ponieważ uważam, że będziesz świetnym "podatnikiem" - wprost podręcznikowy przykład na to jak dać się "wydymać"!
Opowiem Ci, co będzie później: wrócisz do swojej kochanej bazy i od razu ruszysz na skargę do przełożonego. On wymyśli Ci jakieś mniej lub bardziej absurdalne kłamstwo, albo powie, że szykował już "drużynę ratunkową". Następnie waszą rozmowę zakończy obojętnym wzruszeniem ramion, ponieważ nie będzie zawracał sobie głowy, takimi "cieniasami". Sam przecież mówisz, że "Powinność" to siła! "Powinność" to władza! "Powinność" jest najlepsza! Srututu, pierdu, pierdu... W Tobie nie ma nic silnego, a tym bardziej nic władczego...
Słuchaj dalej: momentalnie staniesz się pośmiewiskiem wśród swoich "kolegów" spod "Czerwonych Tarcz". Do końca życia będą nazywać Cię "dzieciakiem", "młodym", "smarkiem", ponieważ nie ważne, co byś dla frakcji zrobił, oni wciąż będą pamiętać o tym jak dałeś się złapać przez dwójkę "bandytów w kurtkach", kiedy Ty odlewałeś się w krzakach. Uwierz mi - będą mieli z Ciebie polewę na całego! Nie chcąc tego słuchać, nie wytrzymujesz i postanawiasz opuścić swoją kochaną frakcję.
Teraz uważaj, bo będzie najważniejsze: załamany postanawiasz zacząć wszystko od nowa. Znów pragniesz być samotnikiem i samemu rządzić się własnym życiem. I wtedy spotkasz mnie. Wiesz jak się skończy nasze spotkanie? Tym, że wylądujesz na radioaktywnych górach śmieci na Wysypisku, do końca życia pracując za chleb i wodę, jako Kopacz.
Tak mniej więcej przedstawia się Twoja "frakcyjna" przyszłość. Oczywiście o ile nie zostaniesz wcześniej rozszarpany przez Ślepe Psy...

P.S.
- Musiałbym być idiotą, aby przyjąć Cię do swojej bandy... :facepalm:

Pozdrowienia od Bandytów :wink:

EDIT:
Powyższy post nie miał zamiaru nikogo obrazić, ani poniżyć. Po prostu zadbałem o konieczny w tej rozmowie niepodważalny klimat. Pozdrawiam założyciela tematu :wink:
Ostatnio edytowany przez Piłat, 22 Lut 2011, 18:31, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Piłat otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SVDstriker.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez lektors w 22 Lut 2011, 18:29

Piłacie - ja tak prawdę powiedziawszy mam gdzieś bandytów - ich działania doprowadzą do samozagłady, bo nigdy nie działają jako jedna zoorganizowana frakcja. Nawet jeżeli by byli dobrze zoorganizowani to ich główne uzbrojenie i pancerze pozostawiają wiele do życzenia ( jedyny bandyta, w innym stroju niż kurtka bandytów, skórzany płaszcz i kombinezon najemników to bandyta w Egzo w Limańsku, w Czystym Niebie ).

Nawet jeżeli by mieli dobrą broń i pancerze to sprawa, dla jakiej przebywają w Zonie jest co najmniej żałosna - próbują się wymigać kary. Praktycznie rzecz biorąc to nawet lepiej - szybciej zdechnie w pierwszej lepszej anomalii albo od kuli karabinowej.

Odnośnie ciebie Piłat - mam nadzieję, że kiedyś się nawrócisz ;)
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez Piłat w 22 Lut 2011, 18:46

lektors napisał(a):Piłacie - ja tak prawdę powiedziawszy mam gdzieś bandytów - ich działania doprowadzą do samozagłady, bo nigdy nie działają jako jedna zoorganizowana frakcja. Nawet jeżeli by byli dobrze zoorganizowani to ich główne uzbrojenie i pancerze pozostawiają wiele do życzenia ( jedyny bandyta, w innym stroju niż kurtka bandytów, skórzany płaszcz i kombinezon najemników to bandyta w Egzo w Limańsku, w Czystym Niebie ).

Nawet jeżeli by mieli dobrą broń i pancerze to sprawa, dla jakiej przebywają w Zonie jest co najmniej żałosna - próbują się wymigać kary. Praktycznie rzecz biorąc to nawet lepiej - szybciej zdechnie w pierwszej lepszej anomalii albo od kuli karabinowej.

Odnośnie ciebie Piłat - mam nadzieję, że kiedyś się nawrócisz ;)

Dla ścisłości – zarówno Bandyci, jak i wszyscy inni Stalkerzy przybywamy do Zony w jednym celu: aby się wzbogacić. Tylko, że my w odróżnieniu od was nie ubieramy tego w ładne słówka, tylko, mówimy wprost, że chodzi o KASĘ... To chyba normalne i nie ma, czego się wstydzić. Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że "Powinność" siedzi w Zonie tylko po to, aby postrzelać sobie do mutantów? Po co mieliby wyręczać w tym wojsko? A "Wolność"? Ich to nie mogę zrozumieć – ideologia nie trzyma się kupy. Mają nasrane w głowach i też tak działają. My Bandyci jesteśmy naprawdę prostymi ludźmi. Nie walczymy dla wyższych wartości, dla ideałów i z poczucia wrodzonej moralności. My po prostu umiemy wykorzystać sytuację, aby zarobić. I tego najbardziej nam zazdrościcie. Przyłączenie się do frakcji oznacza przede wszystkim walkę z inną frakcją. Jak sam powiedziałeś Bandyci nie tworzą frakcji, więc tak naprawdę nie prowadzimy żadnego "stanu wojennego" i możemy się skupić na zarobkach. Jeśli opóścisz broń i porozmawiasz z nami jak cwilizowany człowiek, to zrozumiesz że nawet z "największymi kanaliami Zony" można się dogadać. A to, w jaki sposób zarabiamy, to już tylko i wyłącznie nasz problem, z którym wy najwyraźniej nie możecie się pogodzić.

Za ten post Piłat otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kapeć29.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 163

Postprzez SVDstriker w 22 Lut 2011, 18:51

Hm... Piłat, dlaczego sądzisz, że Wolność ma "nasrane w głowie"? Sorry że nie na temat ale ciekawość mnie zżera. Możesz mi to objaśnić dlaczego obrażasz moją Wolność :( :E Najlepiej napisz mi to na PW...
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Postprzez lektors w 22 Lut 2011, 18:59

Ja napisałem GDYBYM miał wybrać jakąś frakcję - ja jestem wolnym stalkerem ( nie stalkerem ). Powiem wprost - największe plugastwo Zony to mutanty - dla nich jesteś tylko "śniadaniem".
Bandyci to takie "wrzody na dupie" - spijają pieniążki od tych co ciężko pracują - ja osobiście w CS zajmuje się oczyszczaniem legowisk mutantów ( zadanka od grup stalkerów typu "przynieś, zanieś, pozamiataj". W freeplay'u w CoP poluje na nibyolbrzymy i chimery - im mniej tego cholerstwa tym lepiej.

Ujmę wprost - dla mnie każda frakcja jest neutralna, o ile nic do mnie nie mają. Ale "Jak masz jakiś problem?" albo jesteś wrogo nastawiony - od razu odpowiadam ogniem.

Odnośnie stosunków - Wojsko - Powinność - o ile pamiętam są do siebie wrogo nastawieni.

@SVDStriker: Jeżeli chcą Wolności to by się wzięli za wojsko, a nie truć dupy Powinności. Poza tym granice Zony są niczym sito: niby wszystko zamknięte, otoczone ogrodzeniem to jakoś się ludzie do strefy przedostają.
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez SVDstriker w 22 Lut 2011, 19:09

Tak, ale to, że się przedostają, to wina wojska, a Wolność dlaczego walczy z Powinnością... A dlaczego Powinność walczy z Wolnością? Dlatego że obie te frakcje mają inne poglądy, ja pragnę, aby zona była otwarta dla wszystkich i jeśli Wolność odniosła by zwycięstwo, to jak sobie to wyobrażacie? Że wypuścili by wszystkie mutanty po za Zonę mówiąc "kici kici" ? Nie... Pewnie zajęli by posterunki i chronili żeby żadne mutant nie wylazł i każdy ma dostęp do zony, tzn. Jeśli ktoś chce przybyć do Zony to nie strzelali by do Stalkerów jak wojsko i każdy Stalker pewnie byłby członkiem tej frakcji, bo im frakcja potężniejsza, tym więcej ludzi by przechodziło na stronę tej super frakcji, a wtedy była by Wolność w Zonie. Nie było by może bandytów którzy okradają stalkerów? Bo tylko sami Wolnościowce... A Powinność jest strasznie sztywna, ale to tylko moje argumenty i moje "marzenia" więc się nie czepiajcie :wink: I może raczej skończy ten Off-top
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Postprzez Domianos w 22 Lut 2011, 19:20

lektors napisał(a): Odnośnie stosunków - Wojsko - Powinność - o ile pamiętam są do siebie wrogo nastawieni.

http://pl.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K. ... _frakcjami

Ja tam jestem za wojskowymi stalkerami. Może i nie zbierają podatków i nie mają jakiś ideologi, ale stalkerzy boją się do nich, ponieważ widząc innych stalkerów strzelają bez ostrzeżenia, a co do stosunków powinnością myślę, że w razie czego chłopaki dogadaliby śię
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez Advantage w 22 Lut 2011, 19:57

Powinność - pamiętaj, że człowiek powinien czerpać szczęście z pomocy innym, co prawda nie najesz się samym szczęściem ale sprzęt i technologia jaką mogą Ci zaoferować ludzie którym pomogłeś chociażby Egzoszkielet jest nagrodą samą w sobie, a każdy Powinnościowiec z chęcią podzieli się z Tobą kromką chleba gdy najdzie potrzeba. Pamiętaj, że pomagając innym zyskujesz reputację praworządnego, a kto wie, może kiedyś zostaniesz przywódcą? Świat stoi przed tobą na wyciągnięcie ręki, wystarczy dołączyć do nas, do powinności!
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
Awatar użytkownika
Advantage
Kot

Dołączenie: 05 Lut 2011, 19:57
Ostatnio był: 10 Lut 2014, 15:37
Miejscowość: Graudenz
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Hssiss w 22 Lut 2011, 21:07

SVDstriker napisał(a):(tzn. Nie! Tego nie wolno bo łamiesz prawa!)

Ho ho ho, widać już wskoczyliście do jednego łóżka z bandytami, nieźle.
Prawo jest po to by go przestrzegać.
SVDstriker napisał(a):(...)zresztą wiesz, że Powinność powstała na oszustwie(...)

Fakt, fakt. A Wolność założyli naćpani hipisi, którzy poszli do zony zbierać artefakty, a potem pod wpływem trawy czy czegoś mocniejszego dopisali do tego "piękną" ideologię. Rzygać mi się chce jak słucham takich pierdół. Może mi przy okazji powiesz, dlaczego artefakty, które zdobywacie sprzedajecie też poza zoną, zamiast oddać je naszym naukowcom w Jantarze? Co, mniej dają?
SVDstriker napisał(a):(...)"Nie zostawiać dowódzcy w polu bo to zdrada" (...)

Zostawienie kogokolwiek w polu to zdrada, dowódca jest odpowiedzialny za swoich ludzi, a ludzie za dowódcę.
Pamiętasz stalkerze, jak pytałeś o frakcję, która nie zostawi Cię w potrzebie? Wyszło szydło z worka.
My nie zostawiamy nikogo.
SVDstriker napisał(a):(...)Od Powinności pozwolenie na pobyt w Zonie?

Mamy dobry kontakt z wojskiem, myślisz, że skąd między innymi biorą się wojskowi stalkerzy? Gdyby zwykły stalker podszedł do posterunku wojskowego dostałby kulkę. A tak, kontaktujemy delikwenta z biurem poboru i wszystko odbywa się legalnie. Nie możemy załatwiać pozwoleń w tak "hurtowych" ilościach jak naukowcy, ale zawsze znajdzie się sposób by pomóc stalkerowi, który chce wspierać Ukrainę.
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 32

Postprzez SVDstriker w 22 Lut 2011, 21:37

Fakt, fakt. A Wolność założyli naćpani hipisi, którzy poszli do zony zbierać artefakty, a potem pod wpływem trawy czy czegoś mocniejszego dopisali do tego "piękną" ideologię.

Naćpani Hipisi... Hm... Fajnie to ująłeś. Tylko jak sobie to wyobrażasz? Pod wpływem trawy, najarani i nachlani zakładali frakcje i gadali ze stalkerami. A do zony pewnie przybyli zygzaczkiem omijając posterunek wojskowy? Lepsze żeby byli to hipisi niż generał co oszukał własnych ludzi bo chciał stworzyć własną frakcję.

Pamiętasz stalkerze, jak pytałeś o frakcję, która nie zostawi Cię w potrzebie? Wyszło szydło z worka.
My nie zostawiamy nikogo.

Hmm... Nie sądzę, że nikogo. Powinność to straszne sztywniaki, tylko potrafią strzelać jakby byli sterowani... A może to drugie wcielenie monolitu? Są fanatykami bo "Zonę trzeba zniszczyć!". A jak sobie to wyobrażasz? Spuścić bombę atomową? Wtedy to Powinność była by na całym świecie.

. Może mi przy okazji powiesz, dlaczego artefakty, które zdobywacie sprzedajecie też poza zoną, zamiast oddać je naszym naukowcom w Jantarze? Co, mniej dają?

No bo poza Zoną trochę więcej może płacą? Bo ktoś chce sobie w gablotce postawić święcącą kuleczkę. A po co zadzierać z rządowymi...

Mamy dobry kontakt z wojskiem, myślisz, że skąd między innymi biorą się wojskowi stalkerzy?

Ta... A ja słyszałem od jednego waszego bojownika, że to nie prawda, że raz ktoś widział jak się naparzaliście... Więc macie takie dobre kontakty z wojskiem, że pierw strzelacie potem mówicie?

Zostawienie kogokolwiek w polu to zdrada, dowódca jest odpowiedzialny za swoich ludzi, a ludzie za dowódcę.

Tak, a jeśli dowódca zginie to wina żołnierzy zapewne? Bo mają się dwoić żeby tyłek dowódcy ocalić. A moim zdaniem walka z mutantami jest bezsensowna... I tak się cały czas rozmnażają.

P.S: Hm... Nie myśl, że się z tobą chcę kłócić. Lubie po prostu taką "wojnę frakcji" czyli taką wymianę ognia między członkiem Powinności, a Wolności. :E
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Postprzez Kumpel111 w 22 Lut 2011, 21:56

Rzecz jasna Wolność :D Mają nawet dobrą broń ale najbardziej uwielbiam ich luzackie podejście do sprawy :D
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość