Regulamin forum
Dział "Modyfikacje w produkcji" służy do dyskutowania o modyfikacjach, które są w trakcie procesu tworzenia. Nie piszemy, ani nie zadajemy tutaj żadnych pytań odnośnie modyfikacji ukończonych (gotowych)! Przy tworzeniu nowego tematu, jego nazwa powinna wyglądać tak: [Nazwa moda] krótki opis/tekst, np. [Cebul mod] by Stalker.pl
Jarexxx napisał(a):Tylko proszę, zrób jakąś wersje pod cienki sprzęt, (jakieś stępienie tekstur które najczęściej występują, usunięcie krzaczorów, trawy).
W dużych modach grafika i poziom detali to najmniej zamulająca sprawa Skrypty - to jest to, co stanowi problem dla słabszych procków.
Moim zdaniem, jak już ktos tu pisał - jeśli to ma być freeplay mod - to jakiejś specjalnej fabuły tu nie trzeba wymyślać. Ja bym to widział w stylu moda "Freeplay Start by Xiani". http://mods.xianionline.com/?mod=FreeplayStart Tam na początku wybierało się frakcję której chciało się być członkiem lub "samotnictwo" - i dla każdej z frakcji gra zaczynała się gdzie indziej - np. gdy wybrałeś Monolit to startowałeś w Prypeci, gdy wybrałeś wojsko - to na bramie do Kordonu, Powinność - Bar, najemnicy - wioska pijawek etc. I robiło się zadania dawane przez róznych ludzi z Twojej frakcji.
Można by to było zrobić podobnie - ale koniecznie rozwinąć - zrobić więcej zadań - być może częśc losowo generowanych - bo w tamtym "Freeplayu" nie było ich za wiele (ale niektóre całkiem fajne), dac mozliwość opuszczania frakcji, wstępowania do innej i tak dalej.
Pijany listonosz ze świata modliszek Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę, Której nie ma i tak; Bo jest dziecko moje i sny atomowe, I myśli myśliwce co są odrzutowe - Ich huk - to dla mnie - znak.
Rozumiem, że rozwiązanie typu "freeplay dostępny po ukończeniu całkowicie zmodyfikowanej fabuły" nie wchodzi w grę ze względu na czas tworzenia skryptów? Szkoda.
Cholernie żałuję, że nie mam zdolności typowo programistycznych...
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Jestem. Ostatnio dodane: - zasilanie, (jednostka centralna i baterie do uzupełniania) teraz exo potrzebuje energii do działania (chyba całkiem logiczne). Oczywiście baterie się zużywają. - zmienny 1 slot, zamiast noża można nosić ... cokolwiek, cegłę, deskę gwoździem, klucz francuski na razie pracuję nad łomem i młotkiem. - rozkładające się zwłoki, ciała nie znikają ale rozkładają się powoli, na razie tylko dwie fazy (zaawansowany rozkład i szkielet). - ghille zamiast niewidzialnych kombinezonów.
Reszta jak na poprzednich filmikach.
P.S. Nie będę ukrywał, że mod powstaje po woli i w okrutnych mękach, w czasach superprodukcji jak LA, czy M14 jest bardzo prawdopodobne, że nie powstanie nigdy (bo po co?). Jeżeli tak to postaram się udostępnić co ciekawsze fragmenty jako dodatki do czegoś, lub minimody. Dzięki.
Uwagi moderatora:
Po czyjej woli powstaje? :F
"mod się robi, oj jak ciężko się robi, o Jezu, Bożesztymój - ale raczej nie powstanie nigdy" P77
Za ten post Dymitr Izotop otrzymał następujące punkty reputacji:
Niezły pomysł z tym rozkładem ciał, i z zasilaniem do egzo. Moim zdaniem, można by dodać, że wraz z zużyciem baterii, najpierw nie można było by sprintować, a później nawet biec. Nie wiem czy dużo było by z tym roboty, ale to chyba dobry pomysł
Zrób może jeszcze tak by był położony większy nacisk na przetrwanie (mniej pieniędzy za misje, droższe i mniej rzeczy u handlarzy, walka bardziej z Zoną niż innymi stalkerami itp.).
Твоя цель здесь. Иди ко мне. Твой путь завершается. Иди ко мне. Вознаграждён будет только один. Твоё желание скоро исполнится. Пришло время. Я вижу твоё желание. Путь завершён, человек. Иди ко мне. Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Dymitr,mod zapowiada się elegancko, no trzeba ci pogratulować pomysłów i wysiłków pracy. To będzie chyba przełom. Tylko ile będzie ważył?
Ostatnio edytowany przez Gabriel 31 Sie 2011, 10:27, edytowano w sumie 3 razy
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.