CryZone: Sector 23

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: S.T.A.L.K.E.R. mod na silniku CryEngine!

Postprzez Universal w 06 Mar 2011, 17:52

W sumie nie jest aż tak źle, ale to tylko ciekawostka - nie zagości na dłużej niż... miesiąc? Crysis to całkiem ładna gra, jednak nie idealna - a spodziewałem się tego po niej w chwili pierwszego odpalenia... Mnie te trailery nie przekonały, znacznie lepiej wygląda Stalker na X-Ray'u z nowymi teksturami...

Tak jak ktoś już wspomniał - możliwość niszczenia otoczenia szkodzi temu "tworowi", bo przecież o to otoczenie w Stalkerze chodzi - żeby było podniszczone, a nie zmiecione do gołej ziemi. Z tym, że w Crysisie też nie dało się przeprowadzić "totalnej destrukcji".

Widać Rosjanie się nudzą i zamiast brać się za CoP-a, muszą udowodnić światu, że są najlepsi. Wychodzi im to bokiem w tej produkcji.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 06 Mar 2011, 18:21

Powinni wg mnie całkowicie wyłączyć możliwość łamania drzew za pomocą broni... Jest to całkowicie nierealistyczne, aczkolwiek efektowne, ale jeżeli robią STALKER moda, to powinni brać pod uwagę realizm i klimat, a nie "bajeranckość".
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:29
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Xen w 06 Mar 2011, 18:30

Universal napisał(a):Widać Rosjanie się nudzą i zamiast brać się za CoP-a, muszą udowodnić światu, że są najlepsi. Wychodzi im to bokiem w tej produkcji.

Przeczytałem większość postów i z częścią się zgodzę, głupio wychodzi im ten stalker-mod na silniku cryengine. Powinni poeksperymentować z swoim x-rayem, a nie crysis :o Obie gry mają 2 różne klimaty i niezbyt ładnie to wszystko w kupe wzięte wygląda :/, Ale chociaż jak wyjdzie ten mod po angielsku zagram i zobaczę pewnie będą jakieś poprawki, ale i tak im pewnie nie wyjdzie na dobre. A ciekawe co sądzą to faceci z cryteku, pewnie mają ubaw lub zacierają ręce :P. Olać crysisa. według mnie silnik Cryengine pasuje najlepiej do Far Cry, a nie do stalkera. Sami producenci stalkera powninni zacząć ulepszać swój silnik naprawiając poszczególne błędy itp. i osadzić na nim stalkera 2
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez bax20 w 06 Mar 2011, 19:59

Jak dla mnie CryEngine kompletnie nie pasuje do klimatu stalkera, po pierwsze CryEngine nie potrafi wygenerować takich efektów atmosferycznych jak X-Ray. Po drugie textury są zbyt mocno nasycone kolorami, nie wiem czy modderzy będą potrafili to zmienić... Po trzecie, modderzy pewnie nie ustrzegą się od bugów, nie oszukujmy się to już jest zabawa z zupełnie innym silnikiem. To są tylko moje przypuszczenia :P

Wole stalkera na dobrym poczciwym X-ray'u :wink:
Intel Core i5 12450H | 32GB DDR5 4800Mhz | Nvidia GeForce RTX 4050 6GB | Windows 11
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 26 Mar 2026, 20:15
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 25

Postprzez meJKu w 06 Mar 2011, 20:23

Śmieszy mnie to jak większość ludzi tutaj mówi "nie, bo nie", "nie nie, to nie pasuje", "słabo to wygląda" albo narzekają na takie elementy jak oświetlenie. Ja się pytam, który mod dobrze wyglądał w stadium pre-alpha?
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Dżuz w 06 Mar 2011, 20:32

No ale racja, po jakiego... to komu potrzebne? jakiś rusek kiedyś powiedział, że wprowadzanie komuny w Polsce było jak zakładanie siodła na krowę, i z tym modem jest tak samo poroniony pomysł :P
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:13
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez SVART w 06 Mar 2011, 20:51

Polecam zobaczyć tego moda
https://www.youtube.com/watch?v=RCQ-ZkBjf3w
http://www.polycount.com/forum/showthread.php?t=77485
Co prawda, to nie Stalker-mod, ale pokazuje, że na cryengine można uzyskać bardzo różne klimaty, nie tylko cukierkowy z Crysis'a...
Więc tylko od inwencji autorów z AP, ich zaangażowania, czasu, mocy przerobowych (i pewnie jeszcze paru rzeczy), zależy czy mod Cryzone będzie miał klimat Stalkera, czy nie, bo w cryengine można go "wygenerować". Na pewno nie będzie taki sam jak z Xray, ale nie znaczy to, że będzie gorszy.
Awatar użytkownika
SVART
Kot

Dołączenie: 23 Lut 2006, 10:57
Ostatnio był: 26 Gru 2020, 21:36
Kozaki: 0

Postprzez Bambosz107 w 06 Mar 2011, 21:11

O, no właśnie, w/w mod IMO jest lepszy, niż cały Stalker "podrabiany" na CE2. Podoba mi się w nim grafika, dźwięki, animacje, no i te przepiękne drzewa...

BTW, miałby może ktoś link do tego kawałka lecącego na początku filmu?
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Kozaki: 87

Postprzez Jarexxx w 06 Mar 2011, 21:39

Palmy ? Łot de fak?
Niby fajna interakcja z otoczeniem, ale jak już tak bardzo idą do przodu, to niech jeszcze dodadzą stalkerów - murarzy, budowniczych, bla bla bla, bo jak wszystko się rozpierdzieli to będzie zonk.
I tak chętnie bym pograł, niby fajnie było by troche porozwalać, czy oberwać kulkę przez ścianę, ale to jednak lekkie przegięcie jest, mi na grafie nie zależy, zresztą z moim ,,Jestem hardkorem, karte graficzną zastąpiłem kalkulatorem" daleko w kierunku grafy nie pojadę, a oni tam HD robią.
Zobacze to o ile wyjdzie.
Nie rozumiem tylko sensu tego co robią, full interakcja, no gitara, ale pancerz pewnie tylko będzie się psuł, dając gorszą ochrone, a powinno być tak, że jest full obiektem fizycznym, który jest nakładany na postać, i np, jeśli strzeli się w jakiś punkt raz, to ten punkt jest odsłonięty, jeżeli kula trafi tam jeszcze raz, to trafia w nas.
Pewnie nie będzie czegoś tak zaawansowanego.
Wogóle, jak patrze na ręce actora, to jak jakiś iluzjonista, nie widać kiedy co robi, broń się bierze nie wiadomo skąd.
Ale te palmy ... :D brak słów.
Po mojemu w zonie nie powinno być żywych roślin, szczególnie po 2 wybuchach, w tym jeden wybuch całkiem nie dawno temu (wg. fabuły 2008, czy któryś tam).
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez utak3r w 07 Mar 2011, 17:34

Prawdą jest to, że projekt jest imho bez sensu lekko, a efektu, który zadowoli znaczącą grupę NIE osiągną...
Ale prawdą jest również i to, że myślałem, że będzie znacznie gorzej to wyglądać - pozytywne zaskoczenie.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez .D.u.c.h. - M.K w 07 Mar 2011, 20:36

A mi się strasznie podoba ten mod i będę czekał z niecierpliwością aż się pojawi na forum. A jeszcze będę szczęśliwy jak po pojawieniu się modu pojawi się spolszczenie do niego :E
Awatar użytkownika
.D.u.c.h. - M.K
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:23
Ostatnio był: 17 Maj 2016, 23:13
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Postprzez Stalkier_100 w 08 Mar 2011, 10:55

Crysis + Stalker to całkiem niezłe połączenie wnioskując z filmiku... Fajnie zrobione anomalie i otoczenie. Ale i tak rozwalił mnie stalker który się wypinał co by mu wystrzelić serie w rzyć... :E :E :E Czekam na modzika... :) Co by jeszcze spolszczyć ale to chyba nie problem... :D
Awatar użytkownika
Stalkier_100
Tropiciel

Dołączenie: 02 Wrz 2010, 11:13
Ostatnio był: 11 Kwi 2017, 00:23
Miejscowość: Czarnobyl-Zdrój-Polkowice
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 42

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości