Jak już pisałem, Firefox. Cenię go sobie za możliwość wgrywania mini-motywów Personas (właśnie teraz używam z seterem irlandzkim, kocham te psy i tą rasę), łatwość w zachowywaniu zakładek i ich rozmiar (1 MB, a mam ich około 1000), i łatwy menedżer instalowanych dodatków.
dorian napisał(a):Myślałem, że chrome jest najszybsza.
Tak naprawdę, to Chrome klasyfikuje się na 3. miejscu. Na drugim jest Opera pod względem wydajności.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Ja cenię i używam Chrome'a, ze względu na minimalistyczny interfejs (a na laptopie to duży plus) i opcje zakładek. A że 'szpieguje' to co robię to mi loto - nie mam nic do ukrycia
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Firefox. Używam go odkąd pamiętam. Właściwie to nie wiem czy jest najlepszy. Nigdy nie testowałem innej przeglądarki bo jestem leniem i nie chce mi się zmieniać. Przyzwyczaiłem się, i tak już zostało i pewnie zostanie.
Za ten post The Witcher otrzymał następujące punkty reputacji:
Ja dotychczas używałem Opery i powiem, że jest wygodna, wszystko ma się pod ręką. Ostatnio przekonałem się do Mozilli Firefox. Jest nawet dość szybka i nie muli za bardzo. Ja przy wyborze zwracam uwagę na takie aspekty jak szybkość i wygoda.
jakos do opery nie moge sie przekonac interner explorer 8 - nie, ale IE 9 juz o wiele lepiej google chrome - malo pobiera ram'u, ale interface jakos taki inny mozilla firefox - jednak wg mnie najlepsza przegladarka, fakt bardzo duzo pobiera ramu ale przyjemnie sie uzytkuje
Fakt, ostatnio również pobrałem firefoxa 4 i różnica jest kolosalna w szybkości działania przeglądarki, samo jej uruchomienie trwa teraz niecałą sekundę Nowy interfejs także przypadł mi do gustu
Za ten post Piterxd otrzymał następujące punkty reputacji:
Firefox 4 teraz rządzi wg mnie. Jest szybszy, o wiele szybszy, karty można przenieść na górę i mieć jednocześnie pasek tytułu, którego mi brakuje w Chromie.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Firefox, ponieważ nie zacina się jak IE i bardziej podoba mi się od Chrome. Dużo skórek, dodatkowe mini programy itp. A tak poza tym to przyzwyczajenie z lekcji informatyki