[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Piterxd w 02 Kwi 2011, 22:52

Chodzi ci o to, że nie masz uzbrojenia? Jeśli tak to w plecaku zaraz na początku jest minigun, egzo i kilka artów
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Reklamy Google

Postprzez pacjent010272 w 02 Kwi 2011, 23:09

Ok,nie zauważyłem tego plecaka....wszystko oki tylko jak chcę załadować mapę to wyrzutka do pulpitu!!!

----------------

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function      : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line          : 172
[error]Description   : XML node not found
[error]Arguments     : doc_viewer

stack trace:

TO PO ZAŁADOWANIU MAPY W SLOT ....

Uwagi moderatora:

Log w CODE / I warnik za double posty
Awatar użytkownika
pacjent010272
Kot

Dołączenie: 29 Mar 2011, 16:09
Ostatnio był: 01 Maj 2011, 14:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 2

Postprzez MiedzianeJaja w 03 Kwi 2011, 14:33

Nie używaj mapy i już. Zresztą ta mapa jest tak niezgodna ze stanem faktycznym i nieczytelna że można ją sobie wsadzić w buty. Lepiej samemu pochodzić i zrobic sobie własną. W głowie lub na papierze. Tę mape widziałem poza tym na Stalker Team w temacie "Mapa Zony i mapki z lokacji Soljanki".
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez JABŁKO w 03 Kwi 2011, 17:20

Pacjent a które spolszczenie zainstalowałeś bo kilka ich było... problem z wyświetlaniem NPC-ów na mapie może rozwiązać tylko najnowsze spolszczenie, chyba ze masz jakiś inny problem z wyświetlaniem samego HUDa to spróbuj sciągnąć inny Do Soljaniki były chyba 4 różne.Radzę zainstalować najnowsze spolszczenie unikniesz paru innych problemów :D

Za ten post JABŁKO otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative atikabubu, k4r00, adziu_92.
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez pacjent010272 w 03 Kwi 2011, 17:41

Hej JABŁKO!Spolszczenie 20 01 11,takie mam zaistalowane,jak masz nowsze kosnij link do niego.Poradziłem sobie bez mapy,jestm w Agropromie,nie mam narazie żadnych wylotów poza tymi w Pieczarze przez mape.Co do Huda to mam dostępne tylko te które były dostępne w pliku Soljanki,jesli masz inne które rozwiążą problem wyswietlania Npc-ów to sie podziel bo ten problem jednak dokucza widząc ich liczbę a nie widząc gdzie się znajdują.Dzięki za zainteresowanie tematem. :wódka:
Awatar użytkownika
pacjent010272
Kot

Postprzez Jarexxx w 03 Kwi 2011, 21:38

Działa modziwo zarąbiście.
Wywałki czasem były, bez loga, ale mogłem dalej grać, tylko czas wczytywania wkurza.
Narazie i tak już nie gram, bo poprostu mi się znudziło, a nie z niestabilności.
Mógłbym rzec tak jak Big Smoke z GTA : SA ,,I know i was the chosen one!".
Dobrze zrobiony mod, szczególnie na początku gry był hardkor, kałasza dostałem to niemalże nie posikałem się ze szczęścia, a jak dostałem amunicje za 10 flaszek, to już wniebowzięty, podczas gdy w innych modach, mam gdzieś tam schowek, gdzieś coś luzem wyrzucone, przeciążona postać z bogactwa itp.
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Kozaki: 48

Postprzez mati783 w 04 Kwi 2011, 11:57

Mam problem !
Po wejściu na bagna wypełniam misję Diakona, wracam do niego wraz z uratowanym ludzikiem, coś tam gadamy. Idę do wskazanej bazy Czystoniebowców, a tam brak kluczowych postaci z fabuły - Swibłowa i innych, są tylko trzej jacyś nic nie znaczący ludkowie .... O co chodzi ? Mój status - nie wiem ,że jestem Striełok, nie byłem ani razu na Radarze, w Prypeci i innych dalszych lokacjach, walizka z Agropromu jest, większość questów dla ugrupowań wypełniona. Może jest jakieś szczególne zadanie, które muszę zaliczyć aby pokazali się Czystoniebowcy, a może złapałem buga ??? HELP !!!
mati783
Kot

Dołączenie: 16 Mar 2011, 12:16
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 12:05
Kozaki: 0

Postprzez JABŁKO w 04 Kwi 2011, 22:09

Pacjent z tego co się orientuję , bo nie gram już w Soljankę to masz najnowsze spolszczenie i powinno ci pokazywać NPC-ów na mapce, a powiedz mi jedną rzecz pokazuje ci przejście z Baru na Magazyny Wojskowe ?

Za ten post JABŁKO otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive pacjent010272.
JABŁKO
Stalker

Postprzez pacjent010272 w 05 Kwi 2011, 17:10

JABŁKO....powiem Ci tak,zaczałem grać w Soljankę w sobotę...poraz pierwszy,znam cała trylogię i grałem we wszystkie części Stalkera oraz niektóre mody,jestem w Agropromie i mam problem z żołnierzami bo kiepsko z amunicją i apteczkami...ale dam radę jakoś....nie wiem czy mam przejście o które pytasz bo nie doszedłem tam jeszcze i nie sprawdzałem....mam jednak inne pytanie....mamy tu 34 lokacje i aż włos jerzy się na głowie ile gry przedemną....:) ale kiedy zaczną się te nowe lokacje oprócz Pieczary oczywiście która już była....kiedy zaczną się zadania na Bagnach z CS-a,Limańsku,w Zatonie itd.....?

- - -

...JABŁKO....masz jakąś małą solucję do tego modziska...? :)

Uwagi moderatora:

Double post, "jerzy"... Regulamin pkt 5. - xKoweKx

Za ten post pacjent010272 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive JABŁKO.
Awatar użytkownika
pacjent010272
Kot

Postprzez JABŁKO w 06 Kwi 2011, 00:34

Powiem ci tak, że już nie gram w Soljankę ogólnie był to dobry mod przynajmniej w zamyśle Arhary , lecz zrobiony trochę chaotycznie i jakby bez przemyślenia ... nie raz trzeba było pomykać z jednego końca mapy na drugi by coś zrobić...mnie w ostateczności zmusiło do odpuszczenia sobie tego moda sytuacja na bagnach, gdy nie mogłem pogadać z jednym gościem i później dowiedziałem się że trzeba było wykonać mnóstwo innych rzeczy by wykonać tą misję... Z tym przejściem to chodzi mi o to czy w PDA ci je pokazuje, taką strzałkę z Kordonu na Wysypisko itp ?? Ogólnie to nie zdziw się jeśli nie znajdziesz jakiegoś przedmiotu bo zapadnie się w tekstury, albo nie Będziesz mógł przejść z lokacji na inną i jeśli bierzesz jakieś zadanie to raczej staraj się je wykonać odrazu bo im dłużej zwlekasz tym więcej problemów może stworzyć . Ot takie uroki tego Moda ;D
JABŁKO
Stalker

Postprzez pacjent010272 w 06 Kwi 2011, 16:54

To mnie podłamałeś!Myslałem ze im pózniej zacznę w niego grać bedzie on na tyle dopracowany że nie będzie problemów tego typu o jakich wspominasz...Sądzę że Ruscy go dopracowali ale do nas graczy dotarł niedopracowany,nie ze wszystkimi poprawkami pozwalajacymi graą na maksa.No szkoda.Be dę grał dopóki będzie to miało sens i logikę jak w Siqu do Call of Pripyat...tamtem mod jest odpicowany na maxa!Podsumowując...jak bede miał problem bede szukał rozwiazań,jesli ich nie znajde przestane grac choc 34 lokacje kusi okropnie!:)Pozdrawiam Cie i dziekuję za ciekawe opinie i pomoc. :wódka:
Awatar użytkownika
pacjent010272
Kot

Postprzez MiedzianeJaja w 08 Kwi 2011, 08:40

Nie ma się co podłamywać. W miarę spokojnie się przechodzi tylko na początku warto zerknąć do poradnika ponieważ występuje parę istotnych punktów rozgrywki które muszą być zrobione we właściwej kolejności bo inaczej to fabuła się przytnie. Jednak poza kilkoma takimi momentami cała reszta rozgrywki jest dowolna.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 4 gości