[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Goldsharr w 16 Kwi 2011, 18:22

Nareszcie usłyszałem twoją smutną historię :E .
Nie jestem na początku przeszedłem gdzieś z połowę.
Umarł mi tylko lis :D .
Wgrałem sobie dmx do soljanki i gram od nowa, ale niestety do nowej wersji nie ma spolszczenia, po wgraniu spolszczenia od stalker team gra nie działa.
Nie wiem jak to zrobiłeś, żeby mieć tyle bugów.
Mod nie ma ich więcej od podstawki.
Sam będę korzystał z modyfikacji na nieśmiertelne wszystkie ważne postacie :+: .
Mam prośbę czy możecie dodać dodać na pierwszą stronę tego tematu dopełnienie DMX, uważam że bez tego nie byłbym teraz w stanie grać. :idea:

Kozak na pocieszenie :wódka:

Za ten post Goldsharr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Goldsharr
Kot

Dołączenie: 08 Lis 2010, 14:52
Ostatnio był: 01 Maj 2013, 22:46
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Keldorn WistBlade w 16 Kwi 2011, 23:23

A z czym wiązało by się manualne unieśmiertelnienie ważnych dla fabuły NPC czy tylko z edycją jakiś linijek w plikach czy może jakaś głębsza operacja i czy można to zrobić w trakcie gry czy po takiej edycji trzeba by zaczynać grę od nowa ? pytam bo to przydało by się każdemu a z doświadczenia wiem że addony do Solyanki (może nie wszystkie) krzaczą się ze spolszczeniem więc nie chce sobie nerwów na darmo psuć.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez djcycu w 18 Kwi 2011, 17:43

Goldsharr napisał(a):Nareszcie usłyszałem twoją smutną historię :E .

Marzenia się spełniają :D
Goldsharr napisał(a):Nie wiem jak to zrobiłeś, żeby mieć tyle bugów.

Taka wtedy była wersja że niestety sypała bugami. Wyloty mi nie straszne... Bałem się zawiech lub wylotów za nic co spotkało mnie ostatnio... Jak się później dowiedziałem twórcy coś skopali i trzeba było zrobić coś wg poradnika a dla mnie to już przesada :/
Goldsharr napisał(a):Mod nie ma ich więcej od podstawki.

Na mojej 1.0 bez patchy nie miałem bugów :D Bynajmniej nie było ich widać podczas pchania fabuły :)
Goldsharr napisał(a):Sam będę korzystał z modyfikacji na nieśmiertelne wszystkie ważne postacie :+: .

No i dobrze myślisz :) Jak dla mnie samo God Mode w tej grze to i tak do końca sprawy nie ułatwia :P
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez adziu_92 w 23 Kwi 2011, 17:10

Uwaga spojler za spojlerem!
Mam problem w końcówce quest'ów w Warlabie- w pewnym momencie (prawdopodobnie po oczyszczeniu warlabu z psów, w momencie otrzymywania sztabki wolnościowca) dołączyłem do Wolności. Zauważyłem to dopiero teraz, kiedy robię quest na Serce Poltergeista od Górnika. Dodatkowo muszę przynieść Klonowowi 10 kocich łbów- no i mam problem bo jako wolnościowiec nie mogę się dostać do swojego schowka w barze. No i moje pytanie jest proste: kiedy przestane być w Wolności? Bo kocie łby mogę sobie zespawnować, ale mam nadzieję że ta sytuacja jest tylko chwilowa i nie jest to żaden błąd.

Gdzie dokładnie w Zapomnianym Lesie znajdują się latarki Górnika?
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez korn06 w 24 Kwi 2011, 15:15

Musisz schować tą sztabkę do schowka i przejść na inną lokację, lub schować sztabkę , zrobić sejwa i wczytać go.
Latarki znajdują się koło helikoptera mniej więcej na środku lokacji.

Za ten post korn06 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive adziu_92.
korn06
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2011, 14:48
Ostatnio był: 12 Lut 2013, 15:40
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez max1972 w 02 Maj 2011, 00:36

Witam.Dzielnie brnę przez Soljankę a każdy wasz post jest mi pomocny bo zawsze coś się przydaje...mod jest genialny a to że czasem walnię się na pupit to żaden ból.Dotarłem po dwóch tygodniach cieżkiej pracy i czasu do ATP...to że jestem żetelnym graczem więc staram się wszystko robić jak należy....każdy quest..moi drodzy,pojawił sie mały problem pt.< Igłowiec>....:)...gdzie mam go znaleść by stawić czoła BTR-om i wojsku...gdzie w ATP jest ten <Igłowiec> ??? :wódka: Stawiam.
max1972
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2011, 00:28
Ostatnio był: 26 Gru 2011, 11:01
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Walker P9m
Kozaki: 0

Postprzez MiedzianeJaja w 02 Maj 2011, 10:44

Igłowca nie ma na ATP. Zgodnie z poradami graczy może mieć go na sprzedaż Pietrenko (w Barze kwatera Powinności), może być w labiryncie tam gdzie korytarze ze szczurami (quest od Adrenaliny na szkatułke i sejf) lub może go za którymś razem dać Zachar (w barze za trzy kotlety, ma opcję że daje broń za arty). Ja nie miałem w żadnym z tych miejsc i na razie to zadanie mi "wisi" w PDA. Może gdzieś się jeszcze trafi.

-EDIT-
Akurat zacząłem robić zadania dla Woronina (zrobiłem fleszkę szaleńca i granatnik) i BINGO. U Pietrenki pojawiły się igłowce.

Za ten post MiedzianeJaja otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive max1972.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez korn06 w 02 Maj 2011, 11:53

Zachar wymienia ale za 3 kryształy, to gdzie znalazłeś ten granatnik dla Woronina?
korn06
Stalker

Postprzez MiedzianeJaja w 02 Maj 2011, 12:54

Cofnąłem sejwa i wziąłem zadanie jeszcze raz. Tym razem był w piwnicy. Poprzednio musiał wpaść w tekstury. Przy okazji wykombinowałem sobie sposób na miny pułapki pod drabiną :E W domu stoi beczka i trzeba ją zrzucić do piwnicy. Miny wybuchną i można schodzić.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez djcycu w 02 Maj 2011, 12:57

Granatnik jest w jednym z domków w wiosce pijawek ale lubi sobie czasem wleźć w ziemię. Igłowiec to najprostsza rzecz do znalezienia a mod jest pełen zadań typu "znajdź i przynieś". Radził bym szybciej się zwijać z zadaniami póki ludziki żyją bo potem będziecie mieć niezłe burdello bum bum. Tu kolega pisze że po ciężkich staraniach na ATP trafił... Człowieku jak dolecisz na Generatory to zatańczę bo to nie lada wyczyn. Najcięższe będzie zakończenie przy Agropromie gdzie od wtedy zacząłem wylatywać na pulpit co 2 minuty po odczycie Save... Co to za przyczyna? Nikt nie wiedział a więc czy ten mod jest aż taki genialny? Nie jest i lepiej by każdy wiedział że grając chodzi po polu minowym i musi uważać by wszystko w tym śmietniku żyło bo jak wyzdycha to razem z nimi zdechnie fabuła. Szczerze to niektóre zadania by sobie podarowali bo są idiotyczne.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez korn06 w 02 Maj 2011, 14:01

Przecież już wiele osób- w tym ja ukończyło Soljankę z dopełnieniem.
W zakończeniu na Agropromie jest ogromny spawn wszystkich głównych postaci z gry więc to oczywiste że trzeba przejść ten moment bez sejfowania.
Ja też pod koniec gry miałem problem z wypadaniem do pulpitu ale udało się znaleźć rozwiązanie:
http://www.stalkerteam.pl/topic/778-zakonczenie/
korn06
Stalker

Postprzez max1972 w 02 Maj 2011, 15:15

:wódka: :wódka: :wódka: Dzięki Panowie za pomoc i trochę wskazówek....oby mi pomogły....odnośnie padania kolejnych głównych postaci,nie żyje Lis i Żwawy...padli gdy byłem poza lokacjami,nie wiem czemu.Mam moda na brak limitu czasu wiec to chyba nie o czas chodziło(???),nie wiem czy będzie to miało wpływ na dalszą cześć gry...?.Wiem jedno że skończę to co już trwa i zagram ponownie i kolejny raz bo moim zdaniem mod jest super i nie pozwala się nudzić.Bugtrapy i wyloty rzecz normalna przy modach i zdąrzyłem się przyzwyczaić :).Wkurza to długie wczytywanie (sejwów) ale cóż.Proszę odpowidzcie co z tym Lisem i Żwawy a raczej ich trupami :) ?. :+:
max1972
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2011, 00:28
Ostatnio był: 26 Gru 2011, 11:01
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Walker P9m
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości