przez vandr w 29 Kwi 2011, 10:16
Już tłumaczę,wygląda to u mnie następująco. Gdy grałem pierwsze dwa razy, zapisywałem przez quick save'a (F5) Tak więc miałem autosave + quicksave. Razem dwa. Później, zacząłem zapisywać przez consolę komendą "save".Dwa kolejne podejścia zapisywałem już z każdej lokacji przez menu, np: "kordon", "wysypisko","wysypisko2" (jak była jakaś trudniejsza potyczka czy ze strachu przed zniszczeniem save'ow). Ani razu nie użyłem quick save'a, ani przez konsolę. I wszystko było spoko do momentu jak dotarłem do Czerwonego Lasu. Miałem iść porozmawiać ze Swibłowem w sprawie Szalonego Doktorka, i na tej długiej prostej drodze - trzy wysrało mi grę do pulpitu. Za każdym razem był pusty log. Pomyślałem sobie - dobra, odsejwuje z poprzedniej lokacji. Tak więc wczytuję - "magazyny wojskowe". Gra się wczytuje - jeb. Wywałka. Pusty log. Wchodzę do gry. Wczytuję innego save'a. ładowanie save'a - 10 minut.Dlaczego? Otóż sprawa jest dziwna - co jakiś czas wczytuje mi jakieś symulatory A-Life, Tworzenie servera. Wszystko to trwa dobre 10 minut...zauważyłem, że jak wyjdę z gry kilka razy na "trzech króli" (alt+ctrl+delete) to w końcu zaczyna ładować w miarę normalnie, save'a również - ale co z tego, skoro za chwilę idę - sekundowa ścinka - wywałka do pulpitu. Nie wiem czym to idzie...patch oczywiście 1.0004, nie przywracany. Teraz sobie myślę, że to może przez tekstury Cromma, ale przecież to tylko tekstury...poza tym log jest pusty, nie ma komunikatu typu "cannot find adolf_hitler texture" itp. Szkoda strasznie, bo uwielbiam tego moda i pochłonął mnie całkowicie. Zastanawiam się jaka będzie ta szósta próba...Ponoć domowników denerwuje jak ciągle cedzę z wściekłością znane nam słówko na "k" z częstotliwością co 30 sekund. Mnie samego też...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!