[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez jalkavaki w 01 Maj 2011, 11:59

@basajev: najlepszy jaki mi udało się zdobyć to taki co pokazywał anomalie na minimapce (przynajmniej w teorii bom długo się nim nie cieszył). Jak się nazywał to nie pamiętam.
@vandr - współczuję. Po raz kolejny przechodzić. A powiedz w którą wersję grasz Ukrytych Ścieżek? Może odinstaluj Stalkera, wyczyść wszystko tak aby śladu po nim na kompie nie było, ponownie zainstalować, patch, mod i wtedy spróbować?
Pozdrawiam
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez BartusiekS w 01 Maj 2011, 17:14

Witam.
Mam mały problem, otóż nie umiem znaleźć 3 kontenera w czarnobylu, w misji od Salomona... W poradniku, w tym temacie filmik z podpowiedzią nie działa, szukałem na forum, lecz nie znalazłem odpowiedzi. Z góry dziękuję za odpowiedź :wink:
BartusiekS
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 16:21
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 13:14
Miejscowość: Oświęcim
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez vandr w 01 Maj 2011, 17:27

Wychodzisz po drabince na sarkofag, jesteś na pierwszym poziomie. Wychodzisz jeszcze wyżej - jesteś na drugim poziomie. Kontener jest na trzecim, za taką wystającą wnęką, z prawej strony.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BartusiekS.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Postprzez BartusiekS w 01 Maj 2011, 19:07

Dzięki wielkie, nie wpadłbym na to :wink:
BartusiekS
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 16:21
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 13:14
Miejscowość: Oświęcim
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez vandr w 01 Maj 2011, 19:35

Taka rada dla wszystkich, którzy nie mają czasu/chęci czytać całego tematu - czytajcie dialogi uważnie od deski do deski! Spotkałem się kilka razy z pytaniami na przykład o Winchester Kniazia. WSZYSTKO jest w dialogach. Znalazłem go od razu po wejściu do Doliny Mroku.

BartusiekS - nie mam się czym chwalić, ja też bym na to nie wpadł...ale pomógł mi ktoś inny, więc przyszpanowałem wiedzą hehe

PROBLEM

Koledzy, mam głupi problem z granatami...otóż, gdy wciskam "4", Striełok chowa karabin i nie wyciąga z ekwipunku granatów. Mam ich chyba 8, a jakby nie wykrywało żadnego...wyrzuciłem dozymetr, wyrzuciłem granaty, podniosłem je, podniosłem dozymetr - i dupa. Zrobiłem to na kilka sposobów, ale nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. Ja chcę granaty.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez basajev w 02 Maj 2011, 13:40

ja oprócz dozymetru wyrzucałem bioradar i detektor(granaty nadal w plecaku) i dopiero wciskałem 4 wtedy zbierałem z gleby sprzęt i ustawiałem na pasku, wtedy dopiero granaty mi działają
Awatar użytkownika
basajev
Kot

Dołączenie: 13 Cze 2010, 14:23
Ostatnio był: 13 Maj 2011, 19:43
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez sylwek1984 w 02 Maj 2011, 15:41

Musisz mieć dozymetr zawieszony na pasie dopiero wtedy bedziesz mógł używać granatów
sylwek1984
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2011, 21:15
Ostatnio był: 28 Lip 2012, 20:11
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Postprzez vandr w 02 Maj 2011, 16:54

Mam na pasku zawieszony dozymetr. Dobra, spróbuję zrobić jak pisze basajev. Strasznie upierdliwe i wręcz absurdalne to to, no ale co zrobić...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez basajev w 02 Maj 2011, 17:17

sprawdziłem jeszcze raz faktycznie trzeba to paskudztwo(dozymetr i inne)wywalić i podnieść dopiero umieścić dozymetr na pasku i powinno działać. Ja wywalam razem detektorami i bioradarem i dopiero mi działa ale koniecznie dozymetr trzeba z powrotem umieścić na pasku -dziwne ale tak ma być
Awatar użytkownika
basajev
Kot

Dołączenie: 13 Cze 2010, 14:23
Ostatnio był: 13 Maj 2011, 19:43
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez vandr w 02 Maj 2011, 17:27

W porządku, sprawdzę później.

tutaj mój gameplay. Misja z trawą dla Kniazia. Można umieścić w pierwszym poście jak coś :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez gucio46 w 02 Maj 2011, 17:58

misa dla Ducha, prosi o przyniesienie map z Bunkra Sterowani czy muszę przedzierać się przez CZERNOBYL-1 – SARKOFAG - CZERNOBYL-2 mordując :D monolitów :?:
Awatar użytkownika
gucio46
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2008, 19:39
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 21:45
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez vandr w 02 Maj 2011, 18:04

Dokładnie tak. Ale bez obaw, nie jest ich wielu. Pamiętaj o wyrzuceniu ekwipunku po wyjściu ze Sterowni, i podniesieniu go PRZED rozmową ze Salomonem, bo Ci wszystko zajuma i puści gołego.

EDIT:

Może mi ktoś pomóc odnośnie broni Wał? Nie wiem co zrobić z tym głupim celownikiem - zasłania mi obraz, i na przedzie broni widnieje zawieszony w powietrzu krzyżyk z kółeczkiem. Na pierwszej stronie jest zamieszczony gameplay od Piterxd'a - u niego Wał nie ma tego problemu. Jest jakaś tekstura podmieniająca teksturę Wała? Znalazłem tylko Vinteroza.

EDIT2: dobra, wywaliłem pliki z meshes i mam już normalnego Wała.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości