Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
W pierwszej wersji Autumn Aurora również dołączyłem tekstury wycięte z Atmosfear 2, bo w przypadku Zewu Gumolitu musiałem podmienić na te, które były domyślnie w paczce (nazwy) Zewu. Czyli tekstury z AF2 są w pierwszej wersji AA, jak i w linku powyżej. Wrzucasz i śmigają.
TAJAG JUDYN HAZBAZ SEKODYN!
Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Mam pytanie, gdzie znajdę plik odpowiadający za obrażenia zadawane przeciwnikom? Walę cały magazynek w GŁOWĘ najemnika, a ten pada dopiero przy drugim mazaynku. No bez jaj, chyba coś mi się rozregulowało.
W gamedata\config\creatures jest plik damage.ltx - odpowiada za obrażenia a raczej ochronę z zależności od części ciała i pancerza, oprócz tego masz jeszcze m_bandit.ltx, m_army.ltx ale tu już musisz sobie dokładnie rozeznać która sekcja za co. A tak w ogole jak wpakowałeś sobie do Zewu ten mod particle to nie zamieniłeś czasami ltx broni albo pliku weapons.ltx??? Bo może niechcący zmniejszyłeś możliwości broni. A w weapons.ltx są ustawienia dla amunicji.
Nie, nic takiego nie podmieniałem- same particle. W sumie, nie wiem od czego to zależy...bandyta jest słaby jak powinien, może Ci najemnicy "przykoksani" jacyś Zobaczę co będzie dalej, jak uznam, że coś jest nie tak to wtedy będę działał.
Fantom to chyba nawet mniej oberwał a wyciągnął kopyta Zobaczymy co będzie dalej, być może jest w porządku, tylko po prostu nie zwracałem na to takiej uwagi, bowiem dotychczas ciągle ganiałem z Wintorez'em, a teraz większość czasu z LR300 i Ak74.
, sam mu podpowiedziałeś, żeby z torrenta ściągał bo mu inaczej nie pójdzie, prowokatorze A tak w ogóle to już nawet modów nie można ściągać z torrentów?
Uwagi moderatora:
Mody niech ściągają, tylko on przyznał się, że gra też jest z torrentów. Poza Soviet zgarnia kozaki za tekst który kazałem mu napisać. :P - Wheeljack; A poza tym ten "mod" zawiera pełną wersję gry. - Soviet
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian