No wcześniej napisałem trochę mało wartościowego posta (aczkolwiek na temat!), ale jako że mam zły dzień oraz jestem wku*wiony, to troszkę wyżalę się w tym poście.
1) Typowe babskie fochy! Nie ma nic bardziej wku*wiającego niż kobieta, której ch*j wie o co chodzi. Skąd się biorą takie zachowania u was?
2) Gadki calebów i innych niedokształconych na ten temat o optymalizacji, wydajności i innych techonologicznych sprawach. Zazwyczaj Ci ludzie to zwykli gracze, którzy gówno wiedzą, co w grze jest i dlaczego tak ona chodzi a nie inaczej.
3) Analfabeci, którzy piszą "NA PRAWDĘ". Na prawdę to się możesz zesrać, wskoczyć, nasikać, usiąść, naskoczyć i co tam chcesz. Ten wyraz piszemy o tak: naprawdę. Zanotować.
4) Okres u kobiety (patrz pkt 1).
5) Fanatycy JKM-a, którzy wszędzie widzą faszyzm i spisek "pedalskich" grup, ustawiają sobie wszędzie ich logo na avatary, nie mają swojego mózgu i ze wszystkim, co mówi, zgadzają się w 100%.
6) Szpiedzy oraz Pyro w Team Fortress 2. Chyba dwie najbardziej wku*wiające klasy jakie ktokolwiek stworzył. Jeden wpieprza się w akcję gdy każdego ładnie nawalam, a drugi jak zacznie tym swoim dupalaczem miotać to ni ch*ja można go zabić czy cokolwiek, bo ten ogień wszystko zasłania!
7) AQQ 2.+ i to w jaki kierunek twórca owego komunikatora poszedł. Mam go od 2003 r. i komunikator jest wg mnie najlepszy, ale wersja 1.4 była, wg mnie, najlepsza. Do dziś 2.0 nie ma tego, co miało 1.4. No i te bugi w aktualnych wersjach... Używam, bo i tak nie ma lepszej alternatywy.
8) Mulenie komputera przy dodaniu komunikatora Tlen 6 do autostartu. Mój system z tym programikiem ładuje się całą minutę po zalogowaniu. Porażka. Bez tego włącza się 5 sek.
9) Niekiedy ta strona i forum. To, że muszę zrobić działy, których i tak się już w ch*j narobiłem. To, że czasami coś spie*dolę na forum i muszę to naprawiać!
10) Moja własna głupota jeśli chodzi o niektóre sprawy. Często czegoś nie przemyślę zbyt dokładnie. Zdarza się rzadko, ale jednak... chociaż uczę się na błędach.
11) Ceny benzyny oraz gazu.
12) Nasz rząd i cała reszta kłamliwych obiboków.
13) Komuchy, nacjonaliści, socjaliści, naziści, rasiści, faszyści i reszta ścierwa.
14) Szufladkowanie ludzi do subkultur. Po co? Na co? Każdy jest sobą. Dziecinadą jest to, jak to ludzie szpanują, że są punkami czy tam metalami. A co w ogóle jest ideałem, np. takiego punka lub metala?
15) Szufladkowanie muzyki i ludzie, którzy to robią. Choć w sumie Ci ludzie wywołują u mnie uśmiech politowania. "To jest metalcore" "Nie! To jest melodic death metal". Porażka. Zamiast szufladkować, wolę słuchać! Wszystkiego co mi się podoba. A przez moje głośniki naprawdę wyszło wiele rodzajów muzyki. No, a typowy punk czy metal nie pozwoli sobie by z jego głośników leciało techno albo hip hop! I to samo z dresami w przypadku metalu.
16) Gadania o komercji w muzyce. Ludzie zarabiają na muzyce i to jest normalne. Każdy to robi ZA KASĘ (nie mówię, że wszyscy artyści robią to dla kasy) - w takim systemie żyjemy, podobno w kapitalistycznym... Najśmieszniejsze jest to, gdy ktoś słuchający Metallicy, Iron Maidenu albo czegokolwiek innego zarzuca, np. takiej Lady Gadze komercję. No trzymajcie mnie. Na pewno twórcy Metallici mieszkają na motorach i mają po jednej gitarze, perkusji i mikrofonie, całą kasę oddają potrzebującym, bo jak można być komercyjnym...
17) Ludzie, którzy nie dają dojść do zdania.
18) Hipokryci!
19) "Obrońcy zwierząt", którzy dumnie walczą o prawa zwierząt, a potem wracają do domu i wcinają swojego kurczaczka albo świnkę.
20) Google, który zmienia swoje serwisy w taki sposób, że minimalizuje wygląd, a minimalizacja = więcej klikania. Nie wiem po co to... kiedyś człowiek miał ikonkę wiadomości do skrzynki odbiorczej, a teraz to trzeba kliknąć tu i tam. Tak samo tworzenie playlist, dodawanie do ulubionych. Wszędzie +1 do klikania myszą. Wiem, że to mało, ale w porównaniu do tego jak YT był w 2006-2009 przejrzysty i intuicyjny, to nowy jest do dupy. Jeszcze jak wprowadzą nowy wygląd Google Adsens - który jest obecnie w fazie beta i nie jest obowiązkowy - to już całkowicie chyba się wku*wię.
21) Aktualizacja motywów w PHPBB, która potrafi przywracać stare wersje plików przez co bardzo często muszę od nowa pisać dość sporo (jak dla mnie
) kodu CSS.
22) Nieakceptowalne polskie środowisko, które potrafi wpieprzyć dla chłopaka z kolczykiem na twarzy. Całkowity brak chociażby tolerancji dla ludzi oryginalnych. Debile, którzy oglądają telewizję - niekoniecznie publiczną - i widząc homoseksualistę wcześniej bluzgając na niego jaki to on poje*any i w ogóle zamiast przełączyć kanał.
23) Ignorancja.
24) To, że w ogóle istnieją ludzie, którzy rozwalają swoje rodziny zdradzając parterów.
25) Ojcowie i matki, którzy nie spędzają ze swoim dzieckiem czasu.
26) Ludzie, którzy biorą jakiekolwiek zwierzę do domu i nie potrafią się nim zaopiekować. Zwalają to na głupotę zwierzęcia, na to, że jest nieposłuszne, a to po prostu zwykłe zaniedbanie, lenistwo i brak czasu dla pupila przez partnera, a zwierze najczęściej tego potrzebuje. Niestety nadal są idioci na świecie, którzy wywożą swoje psy do lasu, by je tam zostawiać. Zapomniałbym wspomnieć o wszelkiej maści gryzoni, w szczególności królików, które są dręczone przez małe dzieci...
27) Wesela, chrzciny i inne chrześcijański "imprezy". Mam do nich uraz. Zawsze w rodzinie znajdą się tacy, co lubią wyśmiać moją dietę, a na kuchni zawsze znajdą się tacy, że gdy poproszę o wegetariańskie danie, to dostanę rybę z ziemniakami i sałatą.
28) Ludzie, którzy mówią, że ryba to nie mięso (w nawiązaniu do punktu 27).
29) Moje biurko komputerowe, na którym nie mogę kupić sobie zajebistej klawiatury dla graczy, z tryliardem makr i innymi duperelami tylko dlatego, że nie mam na to miejsca!
30) To, że nie mogę znaleźć odpowiadającej mi podkładki pod mysz na necie. Od 2005 roku jadę na podkładce od CD-Action.
31) To uczucie, gdy wiesz, że trzeba zjeść, trzymasz dietę, a nie masz siły...
32) Brak motywacji na treningach, uczucie bezsilności.
33) Pokolenie JP. W szczególności to, co mówi "je*ać Policję", "Bez niej byłoby lepiej" "Śmierć konfidentom", "Wolność złodziejom", etc. Większego idiotyzmu nie widziałem. To chyba musi się zestarzeć i wymrzeć tak samo jak "moherowe berety".
34) To, że wiele rzeczy mnie jeszcze wpienia, wkurza, etc. ale nie pamiętam, co jeszcze i na tym punkcie muszę skończyć tego posta.