Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez cep_bojowy w 26 Lip 2011, 16:09

Ja miałem dziwny bug w CN. Jestem w bazie Czystego Nieba, nagle stalkerzy siedzący przy ognisku wstają i zaczynają celować w jedno miejsce. Patrzę, a tu po bazie biega dzik, który w dodatku zabił przewodnika, a bez niego nie można wydostać się z bazy. Zaraz potem gra wywaliła BugTrapa. Spotkało kogoś z Was coś podobnego?
Awatar użytkownika
cep_bojowy
Stalker

Dołączenie: 18 Lip 2011, 12:52
Ostatnio był: 14 Lip 2014, 23:08
Miejscowość: R'lyeh
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 25

Reklamy Google

Postprzez Wojas21 w 26 Lip 2011, 18:38

Ja grając w SoC-a wpadłem na anomalie karuzela, zabiła mnie, podrzuciła wysoko i zawisłem w powietrzu ( w rozkroku?).
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez Crew w 27 Lip 2011, 14:26

cep_bojowy

Widocznie nie masz najnowszego patcha wgranego 1.5.10
Gdyż nigdy mi się to nie zdarzyło, heh wręcz to jest niemożliwe, gdyż tam nie ma miejsca spawnowania potworów.

Uwagi moderatora:

PW Ci nie działa? - Wheeljack
ASUS ROG Strix G17 R7-6800H/32GB/1TB + 4TB/Win11 RTX3070Ti 240Hz
Awatar użytkownika
Crew
Łowca

Dołączenie: 22 Lut 2008, 19:11
Ostatnio był: 20 Maj 2025, 20:35
Miejscowość: Wałcz
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 19

Postprzez cep_bojowy w 27 Lip 2011, 16:32

Crew

Mam wgranego patcha 1.5.10.

Żeby nie było offtopu, w Cieniu Czarnobyla miałem dziwny błąd w Prypeci. Zginęło mi dwóch stalkerów z którymi przedzierałem się przez miasto i reszta w pewnym momencie stanęła, a jeden jak niby nigdy nic usiadł i wyciągnął kiełbachę :P. W Czystym Niebie stalkerzy przy nasypie w Kordonie zaczęli do mnie strzelać po opróżnieniu przeze mnie jednego schowka.
Awatar użytkownika
cep_bojowy
Stalker

Dołączenie: 18 Lip 2011, 12:52
Ostatnio był: 14 Lip 2014, 23:08
Miejscowość: R'lyeh
Kozaki: 25

Postprzez Gabriel w 05 Sie 2011, 14:48

U mnie monoliciarz w elektrowni wpadł w ścianę i trząsł się jak przy ataku epilepsji. Może za długo nosił tą szklaną kopułę na mordzie pryszczatej zresztą i oglądał nią awatara. Albo taki bug festiwal - zrobiło wam się tak że jak zabiłeś ludzi wolności byliście neutralni? Albo zabiłem tego Łukasza z noża to Ci w egzoszkielecie byli neutralni, inni też. I powiedzcie mi proszę, czy jak ma się złą reputację to w cieniu Czarnobyla zwierzęta uciekają przed naszym bohaterem bo ode mnie normalnie uciekło całe stadko psów na wysypisku i mięsaczy jak Woronin kazał mi je zabić. albo pijawka na Agropromie z kanałów, której tam nie było, łaziła sobie przy wejściu na wysypisko i naparzała się z psami. Tak samo było mi z artefaktem który przenikł mi na zewnątrz i łaził sobie na płaskowyżu. To samo było z meduzą, tylko że ona wpadła mi w barze do miejsca pod stolikami niedostępnego a w Agropromie za bramę gdzie jest gwiazda wieczorna. W Zewie natomiast miałem bug przez który chciałem przejść grę od nowa dla idealnego save'a. Uciekli mi Sokołow i Wano w misji z księgarnią w Prypeci. Znalazłem ich potem jak szłem do tego warzywniaka inną drogą by se pozwiedzać a tu mi oni wybiegają i dyszą!!!Krew mnie zalała...albo zabiłem tych bandytów przy parkingu, tego waleta to część była neutralna a część wrogo nastawiona. A gdy ich zabiłem to mi się tak spawnowali nowi ze trzy razy. A jeden nawet wstał jak był konający albo wstał i znowu się położył. Ale najlepsze to są według mnie ataki epilepsji broni i ludzi. Albo jak zabijałem chimerę to oni dalej się skradali i coś gadali o jakimś Krabie a potem wstali i mnie zawołali. Albo psy mnie nie atakowały koło domu towarowego a zombiaki w ogóle się nie obchodziły że je eksterminuję...albo Oziorski dał mi kiedyś za Serce Oazy 72000 RU. Poszłem oczywiście na zakupy. i jeszcze coś - poszłem do Jantaru a tam niema na bagnie drutów. No to ide i przeczhodzę przez kartonowy las a potem laze pod bunkrem i elektrownią. No to ściągam kombinezon bo kozak jestem a snorki tylko warcza... a tu przy wejsciu do X16 kontroler mnie zabija kilkoma strzałami! zabiłem go za to z noża bo ta gipsowa durnota w Cieniu Czarn. nie bije tylko idzie na mnie jak ruska deklownica z II wojny...
ss_1_01-21-11_13-46-53_(l08_yantar).jpg
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez Gabriel, 07 Sie 2011, 12:08, edytowano w sumie 1 raz
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.

Za ten post Gabriel otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack, jaro16.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Kozaki: 23

Postprzez Xen w 05 Sie 2011, 20:22

Ja nienawidze zombiaka tańczącego breakdanca na wieży w cementowni. dzieje się tak kiedy z jakiegoś powodu "wlepi" się w kratkę. wiele osób pewnie też miało ten problem.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Gabriel w 06 Sie 2011, 17:03

A oto kolejny bugfestival! Gdy chciałem w Cieniu Czarnobyla wziąć meduzę z tego pola anomalii gdzie ginie mięsacz koło Sidorowicza to ona była w tej walizeczce co zazwyczaj są tam bandaże i amunicja, a gdy ją rozwaliłem to ona wleciała mi w te stalowe pudło dla ozdoby i nie mogłem tego podnieść a to się i tak świeciło. Albo w Zewie kontroler zaatakował cementownię, a potem nie było go w tym tunelu od badania psionicznego. Dalej, bandyci przeszli obok mnie wrogo nastawieni celując w niebo a potem w ziemię, a gdy się oddalili to zaczęli mnie atakować. Kolejny bug w Cieniu tym razem, jak pierwszy raz grałem to na Wysypisku wlazłem na tą górkę obok posterunku Powinności bo chciałem zobaczyć czy jest inna droga do baru i mnie napromieniowało do końca życia! W grze przynajmniej czyli na tydzień. Pomagały tylko jeżowce w ekwipunku na miejscu artefaktu a i tak ziom mi stawał co chwila podczas sprintu bo się od nowa napromieniowywał... to było bardzo irytujące w Prypeci i Czarnobylskiej Elektrowni. Albo ludzi Wolności ginęli mi i leżeli ranni(czasem nawet Maks to se jego snajpere wziąłem) przy tym mięsaczu i on się cały palił jakby coś do niego wrzucili. Prawdopodobnie mama nie powiadomiła ich o skutkach nadużycia :wódka: i zapałek. a jak ich leczyłem i dałem handel to mieli w menu handlu po kilka :+: ! To po jakiego grzyba te pomagicie!... Albo raz mnie doprowadził do szału Krugłow. Znikł mi na fazie tego dźwigu koło tunelu i go nie widziałem bo poszedłem daleko zabić najemników i mi zniknął, No to idę sobie sam do Jantaru przez ten tunel, spalacze aktywne od zombiaków i tam Krugłow naparza się z nimi :o . Żył więc poszedłem mu d**e uratować a i tak zginął bo wlazł w spalacz a zombiaki go i tak rozciapciali obrzynem... Kiedyś to miałem w opcjach nowicjusz a i tak w trupach mało amunicji było i apteczek. I jeszcze nie pokazał mi się quest z obroną bariery przed monoliciarzami... A na dodatek to mnie irytują za bardzo zlecenia na zabijanie ludzi! Przez to musiałem zabić człowieka Wilka albo Węża i mnie nie lubili tu i tam. Ale moim najlepszym bugiem było to jak podczas walki z OMON-em na arenie to Barin sobie tam łaził i oni go zabili bo się za nim schowałem i podnioasłem jego Tundera na amunicje od kałacha. Kiedyś miałem też tak że on wyszedł z bazy bo najemnicy ze strony wysypiska wleźli i jego psy zabiły i wziąłem jego broń. Na zakąskę mam jeszcze coś takiego - zawsze kiedy wchodzę do Magazynów Wojskowych dostawałem zlecenie na ochronę bariery a i tak rzadko ją atakowali albo mam ochronić stalkerów z Agropromu. Tylko że oni byli na miejscu gdzie Wilk się smaży i najemnicy ich nie atakowali tylko czekali aż ja ich zabiję.
ss_1_01-21-11_16-33-55_(l10_radar).jpg

---

[*]notoryczne znajdywanie WILKA w beczce w Magazynach Wojskowych (już 11 raz zaczynam grę i z każdym razem tak jest na 1.0003 i 1.0004)

A ja myślałem że to normalka bo u mnie zawsze tak było i taki ziomal zastępuje Wilka i mówi że on wybrał się do magazynów jak wraca się z X18 i że to te pały w egzoszkieletach go zabiły. Pancerki chodzące!
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

Uwagi moderatora:

Jeszcze jeden double post i warn. - Wheeljack
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Kozaki: 23

Postprzez Kaniek w 07 Wrz 2011, 18:53

Jak widać niektórzy Stalkerzy są tak silni ze potrafią strzelać z kałasza i strzelby za pomocą jednej ręki.
Image
Image
Są i tacy co lubują się w noszeniu broni na piersi.
Image
Oraz tacy co postanowili zawisnąć na drewnianej belce.
Image
A na koniec pijawka która za szybko chciała udać się do ziemi lecz nie zauważyła że zagłębiła się skale.
Image

:)
Kaniek
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2009, 11:25
Ostatnio był: 17 Lut 2019, 10:42
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 4

Postprzez Tajemniczy w 07 Wrz 2011, 19:14

Snork zrobił szpagata :E
Image
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pijawol w 16 Wrz 2011, 13:13

Image
Przykład respienia się artefaktów w złych miejscach. :)
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 08:51
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Człowiek w 25 Wrz 2011, 10:22

Mój bug
Walczę sobie z niby olbrzymem w magazynach wojskowych przy wejściu do baru chciał mnie uderzyć więc podskoczyłem lecz nagle wyrzuciło mnie w powietrze wylądowałem w magazynach na wierzy prawie martwy lecz jednak przeżyłem
jeżeli możecie dajcie kozaka
Awatar użytkownika
Człowiek
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2011, 16:34
Ostatnio był: 26 Paź 2011, 19:40
Miejscowość: Bar
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 5

Postprzez Weteran150 w 30 Wrz 2011, 12:33

Ja zabiłem cała bazę wolności z noża...Tylko Łukasza nie moglem zabić.
Jeżeli pomogłem zapodaj kozaka =)

Weteran150
Wygnany z Zony

Dołączenie: 30 Wrz 2011, 11:49
Ostatnio był: 25 Maj 2014, 21:48
Miejscowość: LOL?
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość