[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez czeresniaczek1 w 07 Paź 2011, 16:11

Kpuc jakoś gram na 1.0004 wczoraj skończyłem Priobi Story ukryte zagrożenie a dzisiaj od początku po ponownej instalacji gram w Tajne ścieżki 2 i bez problemu.Z wyszukiwarki umiem korzystać patcha tego nie ma nawet na rosyjskiej stronie stalkera.Daję sobie spokój z tym modem grałem w to kiedyś i moje wrażenia nie były zbyt pozytywne,nie wiem dala czego tematu nie usunięto z tego forum.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez wiewiur551 w 09 Paź 2011, 17:39

czeresniaczek1 napisał(a):Daję sobie spokój z tym modem grałem w to kiedyś i moje wrażenia nie były zbyt pozytywne,nie wiem dala czego tematu nie usunięto z tego forum.

A ja na przykład nie wiem o co tobie chodzi. Narodnaja jest największą znaną mi modyfikacją do ShoC i ostatnio nawet grywalna, wiec dlaczego ma być usunięty temat?

Za ten post wiewiur551 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Igi07, Damianox, Piterxd.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez SARKAZM w 10 Paź 2011, 13:51

Bo ta "dobra" Soljanka to wersja rosyjska zanim Stalkerteam ją spolszczył dodając różne śmieci od siebie przez co straciła na stabilności, teraz gram w orginalną rosyjską wersje i nie ma żadnych bugtrapów czy błędów, niemal idealnie. Może gdyby ją "tylko" spolszczyli byłaby dobrym modem

SARKAZM
Wygnany z Zony

Dołączenie: 28 Sie 2011, 11:43
Ostatnio był: 31 Maj 2012, 01:45
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -6

Postprzez moser w 10 Paź 2011, 14:33

A ja już trochę w to gram i do tej pory nie miałem żadnych problemów. Miałem jedynie kilka wyrzutów na pulpit ale nic więcej. Jest to najlepszy mod w jaki grałem.
moser
Kot

Dołączenie: 28 Paź 2010, 18:59
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 14:54
Kozaki: 0

Postprzez SARKAZM w 10 Paź 2011, 14:39

Jak uda ci sie dojść na generatory to wtedy pogadamy

SARKAZM
Wygnany z Zony

Postprzez Piterxd w 10 Paź 2011, 15:16

@Sarkazm gram sporo w Soljankę w PL i jedyne wyloty jakie mam to raz na jakiś czas out of memory w 99% na bagnach, raz się na wysypisku zdarzył, co jest normalnym błędem przy tak dużej lokacji. Do tego moda trzeba mocnej maszyny.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez SARKAZM w 10 Paź 2011, 15:45

Mam mocną maszyne, świeżo kupioną (Wiedźmin 2 i inne nowości na full chodzą) mimo to na polskiej wersji miałem pełno wylotów i różnorakich błędów np. z sacharowem. Odkąd gram w rosyjską wersje nie miałem ani jedngo wypadu i ani jednego błędu. Dlatego zachęcam do grania w rosyjską wersje, zwłaszcza tych co mają niepohamowany odruch ciskania kontrolerem gdy gra ZNOWU zrobi wylot. :D

SARKAZM
Wygnany z Zony

Postprzez Keldorn WistBlade w 10 Paź 2011, 20:56

Po przeczytaniu kilku postów zauważyłem że do Soli wyszły jakieś dodatki jak AA i inne duperele, teraz aktualnie jestem w Finlandii w pracy więc nie za bardzo mam jak to posprawdzać ale po powrocie mam ochotę na pogranie w Stalkera z Solyanka więc jeśli ktoś byłby tak miły niech napiszę co wgrywać żeby było dobrze tzn. mody sobie sam znajdę ale może mały tutek by sie przydał bo moja przygoda z modem nie trwała za długo ale gdzieś tam w zakamarkach dysku mam jeszcze to modzidło, no i pora przetestować stalkera na nowym lapku.

Drugie pytanie to jak się ma stalker z solyanka do Windowsa 7 64bit i 8GB ramu gra wykorzysta na tym systemie więcej niż 2 GB czy ędzie trzeba wgrywać jakieś "łatki"

ZA fachową odpowiedz mogę postawić butelczynę wody ognistej :D
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez SARKAZM w 10 Paź 2011, 21:28

Odnośnie tych ramów to porade masz pod tym linkiem viewtopic.php?f=49&t=6659&p=136131&hilit=out+of+memory#p136131 A co do modów: polecam Priboy Story bo Soljanka jest mało stabilna (chyba że grasz w orginalną rosyjską wersje)

SARKAZM
Wygnany z Zony

Postprzez wiewiur551 w 10 Paź 2011, 23:55

Grałem długo w spolszczoną NS i była stabilna, natomiast DMX+Spolszczenie powodują że bugtrap (ten losowy) wita nas często.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez moser w 11 Paź 2011, 10:51

SARKAZM napisał(a):Jak uda ci sie dojść na generatory to wtedy pogadamy

Nie miałem żadnych problemów na tej lokacji.
moser
Kot

Dołączenie: 28 Paź 2010, 18:59
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 14:54
Kozaki: 0

Postprzez Piterxd w 11 Paź 2011, 16:02

Prawda jest taka, że u każdego ten mod chodzi inaczej nawet jeśli ma podobny komputer :P
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości